Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

okoTVoko: Televizijsko opštenarodno veselje

07.09.2024. 13:00 13:00
Piše:
1
Izvor: Srđan Aleksić

Prošlog vikenda najgledaniji je bio živi program - velika žurka televizije Informer u Rosićima. Šator, pečeni vo i pesme Ljupke Stević i Zorice Marković, kao i bogato kićenje pevača bakšišem, što bi Era Ojdanić otpevao: „I sve što sam stekao, potrošiće neko”.

Kaže piplmetar da je to bio najgledaniji program tog dana u Srbiji, iako je kablovska televizija. Tako se na visokom mestu oba kablovska provajdera - i na MTS-u i na SBB-u, pojavila i Narodna televizija, u čijoj se jesenjoj šemi kao glavni adut najavljuje „Farma”. Od jeseni sve će da bude ponovo rijaliti. Svakog dana kod Jovane Grgurević u emisiji „Ni pet, ni šest” na Kurir televiziji saznajemo neverovatne stvari. 

Haos je nastao nakon izjave penzionerki u emisiji koje su rekle da su meta za parazite, amebe i ostale manipulatore. Udovice i penzionerke su pričale o tome koliko je čak i po trideset godina mlađih udvarača, koji su hteli da im se „uvale u stan”, da ih vode na more. A njihovi vršnjaci penzioneri hteli su da se prižene, kako bi rešili stambeno pitanje za svog sina i snajku. Uz to ide i obavezno vođenje ljubavi.

 

Kriza je postala takva da niko neće ništa da radi, ali bi svi da nađu neko rešenje za svoje egzistencijalne muke. Penzionerka je rekla: „Zovu me mlađi da vodimo ljubav i da ih vodim na more i to sve preko društvenih mreža”. Ovo nije neki rijaliti, to je život tako da neće biti teško naći učesnike za nove „Farme”, „Zadruge”, „Elite”.

 

Zanimljivo je da se pojedine ličnosti iz „Elite” pojavljuju kao komentatori u tabloidnoj štampi, a pitam se kako su tridesetogodišnji novinari postali eksperti za geopolitiku. Kad smo već kod penzija, analizirala se i visina penzije jedne Verice Šerifović, koja je jedva dogurala do proseka od 49.000 dinara na toliki minuli rad i da je spasavala koji evrić, koji je zaradila u inostranstvu. Sudbine dobre pevačice... Ali, ni Lepa Lukić ne krije da ima tri penzije. Da je jednu dobila iz Kanade od pokojnog supruga, da ima nacionalnu penziju i da je treću sama uplaćivala. Tako da, Lepa Lukić je bila hrabra kada je govorila o svojim prihodima. To i ne treba da bude tabu tema kad se zna kakva je bitka za potrošačku korpu i koliko su velike socijalne razlike. Neko ima po tri nekretnine, a neko se muči i bori.

Jovana Grgurević se bavila i time kako preživeti od prvog do prvog i da li potrošačka korpa prati zaradu. I zašto trošimo više nego što imamo. Kako izgleda potrošačka korpa u Srbiji može najbolje da objasni Vladimir Đukanović, koji je najpopularniji ekonomski analitičar koji se pojavljuje u svim mogućim emisijama, ali uglavnom na MTS kanalima. Bio je na K1 kod Boška Jakovljevića, kod Goce Tržan, kod Snežane Dakić na Hajp televiziji, kod Minje Miletić na Podkastu. Čak i na Red televiziji. Ekonomista Vladimir Đukanović voli da nosi bele košulje i zanimljive majice i pokušava da razbija neke naše balkanske predrasude o ekonomiji. Ali, jedino nema odgovor na pitanje zašto Srpkinje i Srbi više vole da nađu dobrog sponzora i da se udaju za nekog. 

Pa, zato što se ovde ništa ne isplati. Ako si dobar novinar to ne znači da te čeka lep posao. Ako si dobar trgovac u srednjim godinama sedećeš na birou rada, jer danas možeš da se zaposliš i u trgovini kao omladinac za džeparac za letovanje. Reče jedna žena - dobar trgovac se ne ceni. Danas se cene oni koji su se dobro udali, oženili, uspeli da budu poznati, a nisu talentovani glumci i glumice. Danas je na ceni snalažljivost. Zato i imamo toliko televizija, a ne znamo ko su TV lica. Zato urednici TV magazina imaju muku koga staviti na naslovnu stranu. Zato je što više depresivnih i usamljenih ljudi koji ove godine nisu mogli da odu na more. Jer selo gori, a baba se češlja i čeka novog udvarača koji bi da joj se useli u stan i krcka njenu krvavo zarađenu penzijicu. Danas je za novce ovde dozvoljeno sve, pa i televizijska blamaža svake vrste.

Aleksandar Filipović

 

Izvor:
dnevnik.rs
Autor:
Pošaljite komentar
okoTVoko: Nikad više, milo moje

okoTVoko: Nikad više, milo moje

31.08.2024. 13:00 14:45
okoTVoko: Vremenska dijagnoza

okoTVoko: Vremenska dijagnoza

24.08.2024. 13:00 14:27
okoTVoko: Najneobičnija olimpijada do sada

okoTVoko: Najneobičnija olimpijada do sada

17.08.2024. 13:00 13:20