Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(UŽIVO) LIGA NACIJA: Srbija i Španija odigrale bez golova u Beogradu

05.09.2024. 20:25 22:40
Piše:
Izvor: Printscreen/RTS

Fudbaleri Srbije i Španije u prvom meču grupe četiri "A" divizije Lige nacija na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu odigrali su bez golova - 0:0.

Kraj utakmice

90. minut: Igra se tri minuta nadoknade vremena.

88. minut: Odlična intervencija srpskog golmana Predraga Rajkovića, presekao je centaršut Grimalda.

85. minut: Izašao je Ivan Ilić, ušao je Stefan Mitrović.

U međuvreremnu, selektor Španije je zbog protesta dobio žuti karton.

82. minut: Olmo i Vilijams su izašli. Hoselu i Feran Tores će igrati do kraja meča za Španiju.

77. minut: Ruiz je izašao, umesto njega će igrati Pedri.

76. minut: Imali su Španci posle udarca Jamala još jednu priluku, Fabijan Ruiz je bio loš, te su igrači Srbije povratili posed. Ruiz je imao priliku da ugrozi gol Srbije, ali je nespretnom reakcijom ipak pomogao "orlovima" da i dalje budu bez primljenog gola.

75. minut: Još jedan udarac Jamala brani Rajković.

74. minut:  Samardžić i Jović su okončali duel. Petar Ratkov i Marko Grujić će igrati u nastavku meča.

71. minut: Najopasnija šansa Španije. Napravio je Kristijan Belić nesmotren faul nad Laminom Jamalom, posle čega je Grimaldo sjajno šutirao iz slobodnog udarca. Oprezan je bio Rajković, odbranio je taj pokušaj, ali se lopta potom dva puta odbila do Jamala. Naročito je bio opasan drugi pokušaj mladog igrača, posle kog je lopta otišla tik pored dalje stative.

62. minut: Treći debitant Orlova. Posle Koste Nedeljkovića i Jana-Karla Simića treći debitant je Kristijan Belić. Zamenio je Andriju Živkovića.

59. minut: Sjajna akcija Srbije, možda i najbolja na ovom meču. Sve su odradili "orlovi" kako treba i imali tri na tri situaciju u poslednjoj trećini. Malo su usporili u finišu i dopustili protivniku da ih sustigne. Na kraju je lopta odložena udesno ka Nedeljkoviću, koji udarcem nije ozbiljnije zapretio.

56. minut: Manje i Luis De La Fuente. Iz igre su izašli Kukurelja i Ajoze Perez, ušli Aleks Grimaldo i Ojarzabal.

52. minut: Prva opasnost u nastavku ispred gola Rajkovića. Jamal je izveo slobodan udarac, "bocnuo" je samo loptu i pronašao Karvahala. Bek Španije se prošunjao iza leđa naših defanzivaca i stigao do lopte na ivici peterca, ali prebacuje prečku.

48. minut: Slobodan udarac za Srbiju. Odličan prodor Ivana Ilića, na oko 18 metara od gola Španaca faulirao ga je Laporte.

Počelo je drugo poluvreme.

Na terenu je 19-godišnji Jan Karlo Simić, koji večeras debituje.Zauzima mesto Strahinje Erakovića, pored Koste Nedeljkovića koji je večeras takođe upisao prvi nastup za "orlove".

Kraj prvog poluvremena.

45. minut: Igra se nadoknada od jednog minuta.

34. minut: Živković je uspeo pored četvorice igrača da prosledi loptu do Jovića, ali je napadač Srbije bio neshvatljivo neoprezan, promašio je udarac sa sedam-osam metara od gola u situaciji jedan na jedan sa golmanom Davidom Rajom.

33. minut: Prilika za Španiju, šutirao je Perez, ali je Rajković oslično odbranio.

29. minut. Konačno se zaorilo "Srbija" na tribinama. Navijači na tribinama su osetili i videli borbenost srpskih reprezentativaca, to su i nagradili skandiranjem imena reprezentacije. Španija je ima veći posed, ali i dalje ne može da pronađe put kroz odlučnu i snažnu odbranu Srbije.

24. minut: Pokušao je Lamin Jamal da probije, ali kada mu to nije uspelo odložio je loptu do Martina Zubimendija. Vezista Sosijedada je šutirao, išla je ta lopta u okvir gola, ali tačno po sredini. Nije to bio težak posao za našeg čuvara mreže.

12. minut: Veljko Birmnačević brzinom pravi veliki problem Karvahalu po levoj strani. Sada je probio pored defanzivca Reala i proigrao Luku Jovića koji je šutirao neprecizno sa ivice šesnaeterca.

10. minut: Ponovo je bilo opasno ispred gola Španije Raje. Probio je Ivan Ilić i pokušao da šutira neposredno ispred šesnaesterca. Isprečio se Kukurelja.

9. minut: Fudbaleri Španije preuzeli su inicijativu na meču. Srbija je defanzivna, ali dovoljno koncentrisana da brani prostor. Dva puta je Niko Vilijams na levoj strani pokušao da dođe do opasne zone, ali je Kosta Nedeljković bio ispred njega.

7. minut: Prilika za Srbiju. Duga lopta je pronašla Andriju Živkovića, koji je nesebično hteo da proigra Luku Jovića na drugoj stativi. Laport je izbacio loptu petom, a ona je došla do Samardžiža koji je izblokiran. Odbila se lopta do Saše Lukića, ali je i njegov pokušaj doživeo sličnu sudbinu.

4. minut: Fudbaleri Srbije su dobro počeli, diktiraju tempo igre na početku duela. Igrači "orlova" deluje stabilno. Španci još uvek nisu uspeli da stvore prilike.

Počela je utakmica.

Minut ćutanja u čast Zorana Petrovića

Fudbaleri Srbije i Španije i svi okupljeni odaju počast nedavno preminulom srpskom sudiji.

Zvižduci za Piksija

Navijači okupljeni na stadionu "Rajko Mitić" zvižducima su reagovali na pojavljivanje selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija.

U toku je intoniranje himni, igrači su na terenu.

Tribine stadiona "Rajko Mitić" nisu pune. Ima oko 25.0000 gledalaca.

Odata počast Bori Đorđeviću

Na stadionu "Rajko Mitić" je pušten snimak nedavno preminulom muzičaru, a potom i pesme nekadašnjeg frontmena "Riblje čorbe".

Sastavi

Srbija: Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, Lukić, I. Ilić, Živković - Samardžić, Birmančević - Jović

Španija: Raja - Karvahal, Le Norman, Laport, Kukurelja - Ruiz, Zubimendi, Olmo - Jamal, Vilijams, Perez

 

Aktuelni prvak Evrope će prvu zvaničnu utakmicu posle titule u Nemačkoj odigrati na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Srbija je dobrim rezultatima u prethodnom ciklusu Lige nacija izborila pravo da se prvi put nadmeće u elitnoj diviziji ovog takmičenja, ali prve utakmice ne dolaze u najboljem trenutku za Orlove.

Stojković je primoran da Crvenoj furiji suprotstavi potpuno novi tim. Neki dugogodišnji reprezentativci poput kapitena Dušana Tadića oprostili su se od nacinalnog tima, dok je veliki broj standardnih reprezentativaca iz različitih razloga otkazao učešće protiv Španije i Danske poput Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića, Sergeja Milinkovića Savića, Miloša Veljkovića, Nemanje Maksimovića…

Dva tima su poslednji meč odigrala 2012. godine kada je "crvena furija" slavila rezultatom 2:0 u prijateljskom susretu, dok su pre toga dvaput remizirali 2005. godine u zvaničnim mečevima u kvalifikacijama za Mundijal 2006. godine.

Posle ovog meča "orlovima" kroz tri dana predstoji još jedan u Kopenhagenu protiv Danske. U grupi je još i Švajcarska.

Autor:
Pošaljite komentar
VEČERAS U PRVOM KOLU LIGA NACIJE U BEOGRADU SE SASTAJU SRBIJA I EVROPSKI PRVAK ŠPANIJA: Novi orlovi na novom početku

VEČERAS U PRVOM KOLU LIGA NACIJE U BEOGRADU SE SASTAJU SRBIJA I EVROPSKI PRVAK ŠPANIJA: Novi orlovi na novom početku

05.09.2024. 15:47 15:52