Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

MILAN ĐURIĆ PONOVO GRADONAČELNIK NOVOG SADA: Idemo dalje, od sutra smo svi na radnim mestima (FOTO, VIDEO)

28.08.2024. 10:03 17:16
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Skupština grada Novog Sada izabrala je Milana Đurića za gradonačelnika i to je njegov drugi mandat na čelu grada.  

Za izbor Đurića glasalo je 46 odbornika, bilo je 27 nevažećih i 48 važećih listića. Zamenik gradonačelnika je Đurađ Jakšić.

Gradonačelnik Đurić obratio se posle izbora na funkciju.

- Zahvalio bih se građanima. Izašli smo s novim timom. Od nas 13, devetoro je novih članova veća. Veliki je iskorak za Grad Novi Sad i imamo ljude s kojima će se boriti naredne četiri godine. Imamo viziju - rekao je gradonačelnik Milan Đurić nakon što je izabran.- Tri su ključne tačke u ovom mandatu, prva je voda, kanalizacija, da se bavimo bunarima i rezervoarima, drugo Petrovaradinska tvrđava, da uradimo studiju, mislim i na Podgrađe, da izradimo botaničku baštu i pešački viseći most, i biciklističu stazu Petrovaradin - Beočin. Treće je da uradimo regionalnu deponiju.

 - Idemo dalje, od sutra smo svi na radnim mestima. Trudićemo se da budemo što više na terenu i rešavamo probleme - naglasio je Milan Đurić. - Velika mi je čast, ja volim ovaj grad i boriću su za njega.

 

Članovi Gradskog veća su: za obrazovanje Petar Đurđev, za kulturu Tijana Delić, za sport i omladinu Tatjana Medved, za privredu Milorad Radojević, za saobraćaj Aleksandar Bulajić, za zdravstvo dr Aleksandra Ilić, za ekologiju, energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine Vanja Petković, za socijalnu zaštitu i brigu o porodici Sonja Radaković, za komunalne poslove Dejan Šijak, za imovinu i propise Milovan Amidžić, za finansije, budžet i investicije Dejan Mandić.

Vučinić predložila Milana Đurića

Da će Đurić biti kandidat potvrdila je i predsednica Skupštine grada Novog Sada Dina Vučinić koja se pre početka sednice obratila medijima.

 

„Moj predlog je Milan Đurić, dosadašnji gradonačelnik. Želimo da nastavimo politiku kontinuiteta i da se zahvalimo Novosađanima na podršci. Vi ga dobro znate. On je bio gradonačelnik od 2022. Milan Đurić je diplomirani pravnik, obavljao je funkciju člana veća za propise. Bio je i zamenik tadašnjeg gradonačelnika Miloša Vučevića, koji je sada na nas ponos, premijer. Milan Đurić je imao veliki izazov, nasledio je najboljeg gradonačelnika, a imao je i najbolju praksu“, navela je Vučinić.

Ona je podsetila da Novi Sad treba da dobije četiri nova mosta, te da su izgrađena tri doma zdravlja.

„U gradu su vrtići besplatni i gradimo dve nove škole. 2012. kada je grad bio devastiran, budžzet je bio 17 milijardi, a sada imamo stabilne finansije od 43 milijarde dinara. Njegova blaga narav ima veliku viziju kako grad treba da izgleda. On ima dobro zacrtane ciljeve. Milan Đurić će uz veliku podršku Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića nastaviti da vodi grad pođednako dobro kao do sad“, ocenila je Vučinić.


Zahtev opozicije neizvodljiv

Odgovarajući na pitanja novinara o zahtevu opozicije za smenu Đurića zbog navodno neipsravne vode u Novom Sadu, Vučinić je rekla da nije izvodljivo da se traži smena gradonačelnika, kada je on u tehničkom mandatu.

„Ne može to pravno da se izvede. On je od 7. avgusta u tehničkom mandatu“, rekala je Vučinić.


Prva na listi „Aleksandar Vučić – Novi Sad sutra“ Vesna Turkulov navela je da je Milan Đurić najkompetentniji za ovu funkciju.

„On će tek pokazati svoj pun zamah. Ja sam lekar po profesiji, ostajem odbornica u Skupštini grada. Znate da smo isticali zdravstvo kao prioritet, želim da podignemo nivo kvaliteta zdravstva na najviši mogući nivo“, navela je Turkulov.

Zvanično obrazložena kandidatura

Dina Vučinić je obrazložila zbog čega lista „Aleksandar Vučić – Novi Sad sutra“ predlaže za gradonačelnika.

„Izbori su festival demokratije. Izbori su menica koju građani overavaju glasom. Danas sprovodimo u delo ono što su građani sa skoro 88.000 glasova reklim, a to je  da SNS predloži novog gradonačelnika. Poštujući volju građana predlažemo da gradonačelnik bude Milan Đurić.

Politika SNS i naše liste je zasnovana na tome da naša uverenja moraju biti jedno,  da sprovodimo projekte koji će doprineti kvalitetu života, na dobrim uslovima za obrazovanje dece, kvalitetnim ulicama i zdravstvenim uslovima, na dobrim uslovima za zasnivanje porodice. Oko te svrhe ujedinila se većina Novosađana.

Milan Đurić je imao veliki izazov, a veliku prednost je imao što je nasledio dobar budžet, sa 42 milijarde 2022.

Uz Novi Sad je i ceo tim SNS čije rezultate niko ne može da ospori. Za 12 godina kako su u kontinuitetu bili gradonačelnici Miloš Vučević i Milan Đurić nije zatvorena nijedna fabrika. Naprotiv. Gradimo tri nova mosta i izgradićemo kanalizaciju do svake kuće.

Mi smo ponosni da je nas saborac Miloš Vučević najuspešniji gradonačelnik u istoriji. Ponosni smo što je predsednik naše stranke prvo izabran za ministra odbrane, pa onda i za premijera. Ponosni smo što će svojim uticajem učiniti da se Novi Sad razvija što više. Ponosni smo na činjenicu da je Milan Đurić posvećen razvoju grada. To je čovek koji živi život Novog Sada 24 časa.“

Novaković: Ništa se ne menja

Borislav Novaković se medijima obratio u ime opozicije i naveo da nisu dobili skupštinski materijal te da nisu mogli da se spreme za sednicu.

„Izborom Milana Đurića ponovo za gradonačelnika šalje se poruka da se ništa ne menja u Novom Sadu“, naglasio je Novaković pred početak sednice.

Autor:
Pošaljite komentar