Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ISPROBAJTE JEDINSTVEN SUVLAKI KOJI SE LAKO PRAVI I NEĆETE SE POKAJATI! Popularna fud-blogerka otkriva recept

18.08.2024. 11:15 13:19
Piše:
Foto: Privatna arhiva

U nadi da će svi koji dođu na njen profil pronaći inspiraciju za spremanje „super klope po svojoj meri” fud-blogerka Marija Medarević pokrenula je kulinarsku instagram stranicu „Digitalna ringla” na kojoj prezentuje ukusne recepte, koje svi mogu da isprobaju.

Slane i slatke delicije, jednostavna ili komplikovanija jela - sve se to može pronaći na njenoj Instagram, Tiktok i Jutjub „adresi”, gde je prati nekoliko desetina hiljada ljudi.  Kuvanje je, kako nam je rekla, deo nje. Budući da je iz Banata, kod njih se, ističe, ručak uvek poštovao,  naročito nedeljom

– Što bi rekli „Zna se neki red”. Najčešće, u podne je na stolu supa sa krecavim rezancima i griz knedlama, sos i rinflajš, potom malo pečenog mesa, variva i krompira, a ako ostane mesta može i kolač sa cepanim višnjama i prah šećerom za kraj. Verujem da hrana ima moć da okupi ljude, gradi mostove između generacija, čuva porodicu i neguje tradicuju – kaže za „Dnevnikov” Nedeljni ručak Marija Medarević dodajući da je sasvim slučajno pokrenula svog fud-blog. – Zaposlena sam u marketinškoj agenciji i za potrebe jednog klijenta trebalo je da naučim da snimam i editujem video-snimke. Prosto, u procesu mog učenja tih veština rodila se ljubav prema kreiranju ovakvog sadržaja.

Za nju je, kako ističe, pravo zadovoljstvo da pronalazi nove ideje i inspiraciju za raznovrsne recepte koje prezentuje na svom blogu. Uvek se, u tom procesu, oslanja na temelje koje joj je postavila mama.

– Ona majstorski kombinuje tradicionalne recepte, ali često dodaje i moderan momenat jelima koje sprema. Takođe, tetka mog supruga je izvrsna kuvarica. Proputovala je ceo svet i svaka destinacija je obogatila njenu listu recepata, koje rado deli sa mnom. Imam sreću da sa porodicom povremeno putujem, a na tim putovanjima koristim priliku da se upoznam sa kuhinjom i tradicijom zemlje u kojoj se nalazim. Kupim sebi i po neki kuvar, a volim i da odem i na kuvarske radionice. I naravno, društvene mreže su prepune kreativnog i kvalitetnog sadržaja i nepresušan izvor inspiracije – priča nam autorka fud-bloga „Digitalna ringla”. – Najviše uživam u isprobavanju recepata koji se tiču mesa i ribe. Kombinujem raznovrsne začine i načine pripreme, vodim računa o količini masnoće koju koristim, i uvek se trudim da pojednostavim recepte i prilagodim ih brzom tempu života.

Dodaje da tokom vrelih dana najčešće priprema lagana i jednostavna jela, te da se trudi da koristi što više sezonskih namirnica. Za čitaoce našeg lista pripremila je cvoj recept za suvlaki.

V. B.

Moj suvlaki

Za meso:

800 g karabataka, isečenih na kocke

1 kašičica soli

2 kašičice senfa

začin za suvlaki

sok od pola limuna

30 ml maslinovog ulja

štapići za ražnjiće

 

Caciki:

1 krastavac, narendan i oceđen

1 čen belog luka

prstohvat soli

prstohvat origana

sok od pola limuna

200 g grčkog jogurta

 

Grčka salata:

1 krastavac, iseckan

2 paradajza, iseckana

1 mladi luk, iseckan

so po ukusu

izmrvljen feta sir

nekoliko maslina

 

Meso marinirati veče pre pripreme. Dodati 1 kašičicu soli, 2 kašičice senfa, začin za suvlaki, sok od pola limuna i 30 ml maslinovog ulja. Sve dobro izmešati i staviti u frižider. Na štapiće nanizati kockice mesa i namestiti ražnjiće. Ostaviti ih 15 minuta da odstoje. Za to vreme pripremiti caciki: izrendati krastavac i dodati 1 kašičicu soli. Ostaviti 10-ak minuta da odstoji, pa dobro iscediti i dodati 1 kašičicu sušenog origana, sok od pola limuna i 200 g grčkog jogurta.

Grčku salatu pripremiti tako što ćete iseći 1 krastavac, 2 paradajza, 1 mladi luk. Dodati so po ukusu, origano, masline i izmrvljen feta sir. Suvlaki ražnjiće peći na gril tiganju. Prvo ga zagrejati na maksimum, staviti meso, smanjiti vatru i poklopiti. Peći po pet minuta sa svake strane. Još bolje bi bilo ispeći ih na roštilju.

Autor:
Pošaljite komentar
Starinski recept za ŠLJIVOPITU: Bez kora, jaja i mešenja, a ukus je fantazija (VIDEO)

Starinski recept za ŠLJIVOPITU: Bez kora, jaja i mešenja, a ukus je fantazija (VIDEO)

11.08.2024. 11:09 11:14
RUČAK ZA 31 MINUT! Isprobajte ovaj recept za pastu sa tikvicama i piletinom i nećete se pokajati! Ovo je recept koji svako može da napravi

RUČAK ZA 31 MINUT! Isprobajte ovaj recept za pastu sa tikvicama i piletinom i nećete se pokajati! Ovo je recept koji svako može da napravi

11.08.2024. 10:00 10:18
IDEALAN LETNJI RUČAK: Zapečene makarone s paprikom i tikvicama

IDEALAN LETNJI RUČAK: Zapečene makarone s paprikom i tikvicama

10.08.2024. 09:50 09:58