NAJUKUSNIJE POSNE PRINCES KROFNE Sočne, tope se u ustima, a nimalo ne zaostaju za originalom
Ove princes krofne su toliko sočne i kremaste da bi bilo najbolje odmah da pripremite duplu meru.
Donosimo vam recept i postupak izrade ovog preukusnog kolača.
Sastojci:
Za krofne
200 ml vode
100 ml ulja
180 gr brašna
1/2 kesice praška za pecivo
4 banane
Za fil
50 g pudinga od vanile
250 ml sojinog mleka
75 g margarina
Priprema:
Vodu sipajte u šerpu pa ostavite da proključa. Dodajte brašno, prašak za pecivo i mešajte na ringli dok se sastojci ne sjedine. Smesu prespite u posudu, pa dodajte ispasiranu bananu, i mikserom sjedinite. Smesu formirajte u oblik korpica-krofni pa poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Sojino mleko skuvajte sa pudingom od vanile, pa kad se prohladi, dodajte margarin. Pripremljenim filom filujte princes krofnice.
Dnevnik/Trpeza.alo.rs