Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

VLADAN MILOJEVIĆ OBAVIO PROZIVKU IGRAČA, PA POMENUO I BORJANA: "Koliko znam, on ima ugovor sa Slovanom, videćemo..."

17.06.2024. 18:28 18:33
Piše:
Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su spremni za početak priprema, gde će faliti i određeni broj igrača, koji su opravdano odsutni.

Pred prvi deo priprema na Zlatiboru se prisutnima obratio i Vladan Milojević, trener crveno-belih.

On je obavio prozivuku, našli su se mnogi fudbaleri, dobar deo i mladih, koji će nadomestiti one sa reprezentacijom.

- Pa dobro, ne razmišljam u tom pravcu, imali smo ovo vreme, nekih 20-ak dana da se odmorimo, mislim da smo zaslužili ovaj odmor i igrači koji su sa reprezentacijom i imaćemo kašnjenje, jer su imali obaveze prema reprezentacijama, imamo i sad one koji su sa našom reprezentacijom. Nadam se da ćemo ih imati što kasnije, da prođemo grupu, biće mi jako drugo iako me remeti da izguraju što dalje mogu. Što se tiče prvenstva, ovakva situacija je da 20. jula krećemo prvenstvo, igramo plej-of koji je daleko, ne razmišljamo, šta je bitno da sam video danas svoje igrače i evo na lekarskim pregledima se svi nalaze u jako dobrom stanju fizičkom, nećemo imati prostora za rad, moramo spakovati u četiri nedelje, donosno mesec dana, počinje prvenstvo, počinjemo od nule, sve sam pominjao.

- Sve što je bio do pre 20 dana je bilo u arhivu, imamo ciljeve, nadanja, želje, nadam se da ćemo odraditi pripreme na najbolji mogući način i ono što je najbitnije je da budemo bez povrede i očekujem igrače koji će da se priključe, da što pre budu zdravi i orni, spremni da možemo da odgovorimo na prvu utakmicu u prvenstvu.

Da li ste se čuli sa igračima?

- Znate kako, nisam se čuo, iskreno, oni su sa reprezentacijom, treba da imaju koncentraciju, da budu spremni, pričali smo šta treba da rade pre nego odu. U svakom slučaju, vodimo računa o njima, gledmao pratimo, bez obzira na to što su naša trojica tamo, svi su naši, igraju za grb, za zemlju. Želim sve najbolje i još jednom ponavljam da doguraju što dalje.

Kako ste zadovoljni prelaznim rokom?

- Možemo da pričamo o igračima koji su došli, sve ostalo dok klub ne objavi... Naš sportski sektor dosta dobro radi, ovo nije samo prelazni rok koji je samo počeo, zvanično i nije počeo. Videćemo. Dalsio... Reagovali smo brzo, pomoći će nam svakako i karakterno, ljudskim. Jedan igrča koji je odrastao u Portugaliji, prošao je školu Benfike, s druge strane, reagovali smo brzo i hvala klubu, jer je i finansijski bez obeštećenja i danas je jako teško naći dobrog igrača koji je bez obeštećenja i mislim da će nam pomoći. A za ostale, da bih pričao o nekima koji se pominju, dok god ne bude zvanično, dobili potvrdu da je igrač Crvene zvezde.

Sveža krv Zvezdi?


Zvezda objavila spisak igrača za pripreme: Nema Borjana, devetorica odsutna sa prozivke, trojica povređena

Fudbaleri Crvene zvezde okupili su se na stadionu "Rajko Mitić" gde će Vladan Milojević ovog popodneva obaviti prvu prozivku pred početak priprema za novu sezonu u kojoj će crveno-beli nastupiti i u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Na spisku za ovaj meč nalazi se ukupno 38 igrača, pri čemu je 26 odmah na raspolaganju Milojeviću, dok je devet opravdano odsutno, a još trojica su povređena i oporavljaju se.

Trojica igrača koja se nalaze u procesu rehabilitacije su Degenek, Lučić i Avdić, dok su opravdano odsutni Glazer, Kangva, Kanga, Šerif, Hvang, Điga, Spajić, Mijailović i Stojić.

Interesantno je da na spisku nema golmana Milana Borjana, a Milojević će odmah na raspolaganju imati Miloša Gordića, Ivana Guteša i Vuka Draškića, potom Lazara Nikolića, Viktora Radojevića, Ognjena Mimovića, Milana Rodića, Veljka Milosavljevića, Andreja Đurića, Nikolu Kneževića, Ada i Dalsija.

Spisak nastavljaju Jovan Šljivić, Mirko Ivanić, Aleksandar Katai, Luka Ilić, Filip Kraso, Piter Olajinka, Uroš Sremčević, Andrija Maksimović, Jegor Prucev, Uroš Kabić, Vasilije Kostov, Aleksa Vasilić, Đorđe Ranković i Veljko Vukojević, pri čemu poslednja trojica dolaze sa omladinskog spiska.

Na Evropskom prvenstvu se nalaze Mijailović, Spajić i Stojić.

Očekuje se da se povodom starta priprema obrate trener Milojević, kao i generalni direktor Zvezdan Terzić.


- U svim regijama treba, imamo dosta, neminovno je da u Zvezdi živimo, od čeg ase prati, kako Zvezda funkcioniše od kojih sredstava, tako da... Na moju žalost i na žalost svih nas, jako je teško, vi morate da formirate novu ekipu, uvek su interesantni najbolji igrači. Ja bih voleo da biram koji mogu da prodaju, za koga imate ponudu, klub mora da živi i dosta dobro funkcionišemo. Svaki dobar igrač je dobrodoošao u svim linijama treba imati krv. Ne samo dovođenjem igrača, našim mladim igračima iz akademije, uvek je potrebno, tako da... Videćemo u kojoj meri i brojčano koliko da bude.

Da li postoji šansa da ostane In Beom Hvang u klubu?

- Ne bih da pričam o nečemu što se nije desilo, Hvang je naš igrač, veliki je profesionalac sad je tu, ja računam, sve što će biti... U ovom trenutku računam najozbiljnije i čekam da se vrati.

Da li ste stavili "veto" na nečiji odlazak, da li ste pričali sa upravom?

- Rekao sam upravi kluba, to je nešto između nas, znaju oni to. Razgovarali smo.

Veliki broj mladih igrača, koliko očekujete

- Tu je dosta igrača koje sam tražio da budu sa nama i biće sa nama u prvom delu na Zlatiboru, prvo jer su zaslužila da dođu i da vide malo kako izgleda, njihovim talentom i igrama, sa druge strane bih voleo uživo da vidim njihove kvalitete na treningu, kao i igračima koji su došli sa pozajmica. Tako da, igrači koji su našli, da vidimo da čekiramo, da budemo sigurni, u svakom slučaju da se dokažu i pokažu, tako da... Meni je drago da imamo veliki broj mladih igrača, ovde mi deluje na prvi odlazak na Zlatibor da je bilo dosta igrača. Imamo talentovanu i mladu decu, videćemo kroz rad kako izgleda.

Status Miloša Gordića?

- Za sve postoji šansa, ne mogu da kažem ništa, sve je stvar, tek sad počinjemo proces priprema, da vidimo šta ćemo, u svkaom slučaju su svi igrači Zvezde, videćemo kad budemo završili kompletne pripreme, prelazni rok je do 31. avgusta.

Teško bez Dragovića, planirate li da dovedete još štopera?

- Mislim da ste pratili celu situaciju oko Dragovića, profesionalac je, dao je dosta toga Zvezdi, dosta puta sam razgovarao sa njima, pričali smo, njegova želja je bila okrenuta prema Zvezdi, ali na kraju je preovladao taj povratak tamo gde je odrastao, ponikao i to je za poštovanje. Možda bi mi bilo krivo da nismo pokušali sve, ali klub je uradio sve i mislim da je tu bila njgeova lična želja da se vrati. Dragović kao ldier, fudbaler, vodim računa o ljudskim karakteristikama. Pored njega su mnogi stasali, bili bolji, nadam se da ćemo imati još Dragovića u Crvenoj zvezdi.

Na kraju, dotakao se i toga da nema Milana Borjana?

- Milan Borjan, koliko sam dobio informaciju ima ugovor sa Slovanom, videćemo sa klubom šta će tu biti.

(Telegraf.rs)

Autor:
Pošaljite komentar
DALSIO GOMEŠ PREDSTAVLJEN U CRVENOJ ZVEZDI: Želim da igram Ligu šampiona sa Zvezdom

DALSIO GOMEŠ PREDSTAVLJEN U CRVENOJ ZVEZDI: Želim da igram Ligu šampiona sa Zvezdom

17.06.2024. 17:37 17:39
SPORTSKI DIREKTOR CRVENE ZVEZDE MITAR MRKELA: Voleo bih da Radonjić dođe u Zvezdu, ali ne zavisi baš sve od nas

SPORTSKI DIREKTOR CRVENE ZVEZDE MITAR MRKELA: Voleo bih da Radonjić dođe u Zvezdu, ali ne zavisi baš sve od nas

17.06.2024. 17:24 17:26
ZVEZDA SE POJAČAVA: Milojević dovodi vezistu sa Kipra Dalsia

ZVEZDA SE POJAČAVA: Milojević dovodi vezistu sa Kipra Dalsia

26.05.2024. 14:40 14:42