overcast clouds
23°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВЛАДАН МИЛОЈЕВИЋ ОБАВИО ПРОЗИВКУ ИГРАЧА, ПА ПОМЕНУО И БОРЈАНА: "Колико знам, он има уговор са Слованом, видећемо..."

17.06.2024. 18:28 18:33
Пише:
Извор: ФК Црвена звезда

Фудбалери Црвене звезде су спремни за почетак припрема, где ће фалити и одређени број играча, који су оправдано одсутни.

Пред први део припрема на Златибору се присутнима обратио и Владан Милојевић, тренер црвено-белих.

Он је обавио прозивуку, нашли су се многи фудбалери, добар део и младих, који ће надоместити оне са репрезентацијом.

- Па добро, не размишљам у том правцу, имали смо ово време, неких 20-ак дана да се одморимо, мислим да смо заслужили овај одмор и играчи који су са репрезентацијом и имаћемо кашњење, јер су имали обавезе према репрезентацијама, имамо и сад оне који су са нашом репрезентацијом. Надам се да ћемо их имати што касније, да прођемо групу, биће ми јако друго иако ме ремети да изгурају што даље могу. Што се тиче првенства, оваква ситуација је да 20. јула крећемо првенство, играмо плеј-оф који је далеко, не размишљамо, шта је битно да сам видео данас своје играче и ево на лекарским прегледима се сви налазе у јако добром стању физичком, нећемо имати простора за рад, морамо спаковати у четири недеље, доносно месец дана, почиње првенство, почињемо од нуле, све сам помињао.

- Све што је био до пре 20 дана је било у архиву, имамо циљеве, надања, жеље, надам се да ћемо одрадити припреме на најбољи могући начин и оно што је најбитније је да будемо без повреде и очекујем играче који ће да се прикључе, да што пре буду здрави и орни, спремни да можемо да одговоримо на прву утакмицу у првенству.

Да ли сте се чули са играчима?

- Знате како, нисам се чуо, искрено, они су са репрезентацијом, треба да имају концентрацију, да буду спремни, причали смо шта треба да раде пре него оду. У сваком случају, водимо рачуна о њима, гледмао пратимо, без обзира на то што су наша тројица тамо, сви су наши, играју за грб, за земљу. Желим све најбоље и још једном понављам да догурају што даље.

Како сте задовољни прелазним роком?

- Можемо да причамо о играчима који су дошли, све остало док клуб не објави... Наш спортски сектор доста добро ради, ово није само прелазни рок који је само почео, званично и није почео. Видећемо. Далсио... Реаговали смо брзо, помоћи ће нам свакако и карактерно, људским. Један игрча који је одрастао у Португалији, прошао је школу Бенфике, с друге стране, реаговали смо брзо и хвала клубу, јер је и финансијски без обештећења и данас је јако тешко наћи доброг играча који је без обештећења и мислим да ће нам помоћи. А за остале, да бих причао о некима који се помињу, док год не буде званично, добили потврду да је играч Црвене звезде.

Свежа крв Звезди?


Звезда објавила списак играча за припреме: Нема Борјана, деветорица одсутна са прозивке, тројица повређена

Фудбалери Црвене звезде окупили су се на стадиону "Рајко Митић" где ће Владан Милојевић овог поподнева обавити прву прозивку пред почетак припрема за нову сезону у којој ће црвено-бели наступити и у квалификацијама за Лигу шампиона.

На списку за овај меч налази се укупно 38 играча, при чему је 26 одмах на располагању Милојевићу, док је девет оправдано одсутно, а још тројица су повређена и опорављају се.

Тројица играча која се налазе у процесу рехабилитације су Дегенек, Лучић и Авдић, док су оправдано одсутни Глазер, Кангва, Канга, Шериф, Хванг, Ђига, Спајић, Мијаиловић и Стојић.

Интересантно је да на списку нема голмана Милана Борјана, а Милојевић ће одмах на располагању имати Милоша Гордића, Ивана Гутеша и Вука Драшкића, потом Лазара Николића, Виктора Радојевића, Огњена Мимовића, Милана Родића, Вељка Милосављевића, Андреја Ђурића, Николу Кнежевића, Ада и Далсија.

Списак настављају Јован Шљивић, Мирко Иванић, Александар Катаи, Лука Илић, Филип Красо, Питер Олајинка, Урош Сремчевић, Андрија Максимовић, Јегор Пруцев, Урош Кабић, Василије Костов, Алекса Василић, Ђорђе Ранковић и Вељко Вукојевић, при чему последња тројица долазе са омладинског списка.

На Европском првенству се налазе Мијаиловић, Спајић и Стојић.

Очекује се да се поводом старта припрема обрате тренер Милојевић, као и генерални директор Звездан Терзић.


- У свим регијама треба, имамо доста, неминовно је да у Звезди живимо, од чег асе прати, како Звезда функционише од којих средстава, тако да... На моју жалост и на жалост свих нас, јако је тешко, ви морате да формирате нову екипу, увек су интересантни најбољи играчи. Ја бих волео да бирам који могу да продају, за кога имате понуду, клуб мора да живи и доста добро функционишемо. Сваки добар играч је добродоошао у свим линијама треба имати крв. Не само довођењем играча, нашим младим играчима из академије, увек је потребно, тако да... Видећемо у којој мери и бројчано колико да буде.

Да ли постоји шанса да остане Ин Беом Хванг у клубу?

- Не бих да причам о нечему што се није десило, Хванг је наш играч, велики је професионалац сад је ту, ја рачунам, све што ће бити... У овом тренутку рачунам најозбиљније и чекам да се врати.

Да ли сте ставили "вето" на нечији одлазак, да ли сте причали са управом?

- Рекао сам управи клуба, то је нешто између нас, знају они то. Разговарали смо.

Велики број младих играча, колико очекујете

- Ту је доста играча које сам тражио да буду са нама и биће са нама у првом делу на Златибору, прво јер су заслужила да дођу и да виде мало како изгледа, њиховим талентом и играма, са друге стране бих волео уживо да видим њихове квалитете на тренингу, као и играчима који су дошли са позајмица. Тако да, играчи који су нашли, да видимо да чекирамо, да будемо сигурни, у сваком случају да се докажу и покажу, тако да... Мени је драго да имамо велики број младих играча, овде ми делује на први одлазак на Златибор да је било доста играча. Имамо талентовану и младу децу, видећемо кроз рад како изгледа.

Статус Милоша Гордића?

- За све постоји шанса, не могу да кажем ништа, све је ствар, тек сад почињемо процес припрема, да видимо шта ћемо, у свкаом случају су сви играчи Звезде, видећемо кад будемо завршили комплетне припреме, прелазни рок је до 31. августа.

Тешко без Драговића, планирате ли да доведете још штопера?

- Мислим да сте пратили целу ситуацију око Драговића, професионалац је, дао је доста тога Звезди, доста пута сам разговарао са њима, причали смо, његова жеља је била окренута према Звезди, али на крају је преовладао тај повратак тамо где је одрастао, поникао и то је за поштовање. Можда би ми било криво да нисмо покушали све, али клуб је урадио све и мислим да је ту била њгеова лична жеља да се врати. Драговић као лдиер, фудбалер, водим рачуна о људским карактеристикама. Поред њега су многи стасали, били бољи, надам се да ћемо имати још Драговића у Црвеној звезди.

На крају, дотакао се и тога да нема Милана Борјана?

- Милан Борјан, колико сам добио информацију има уговор са Слованом, видећемо са клубом шта ће ту бити.

(Tеlеgraf.rs)

Аутор:
Пошаљите коментар
ДАЛСИО ГОМЕШ ПРЕДСТАВЉЕН У ЦРВЕНОЈ ЗВЕЗДИ: Желим да играм Лигу шампиона са Звездом

ДАЛСИО ГОМЕШ ПРЕДСТАВЉЕН У ЦРВЕНОЈ ЗВЕЗДИ: Желим да играм Лигу шампиона са Звездом

17.06.2024. 17:37 17:39
СПОРТСКИ ДИРЕКТОР ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ МИТАР МРКЕЛА: Волео бих да Радоњић дође у Звезду, али не зависи баш све од нас

СПОРТСКИ ДИРЕКТОР ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ МИТАР МРКЕЛА: Волео бих да Радоњић дође у Звезду, али не зависи баш све од нас

17.06.2024. 17:24 17:26
ЗВЕЗДА СЕ ПОЈАЧАВА: Милојевић доводи везисту са Кипра Далсиа

ЗВЕЗДА СЕ ПОЈАЧАВА: Милојевић доводи везисту са Кипра Далсиа

26.05.2024. 14:40 14:42