Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KIFLE SA KREMOM KAKVE DOSAD NISTE PROBALI! Lako se pripremaju, a još brže pojedu, otkrivamo vam JEDNOSTAVAN RECEPT koji MORATE OKUSITI!

02.06.2024. 13:10 14:08
Piše:
Foto: Privatna arhiva

Moja kuhinja je moja magija, tvrdi Dragana Tošić, koja svojim kulinarijama na fud-blogu „Draganina kuhinja” privlači desetine hiljada pratilaca.

Kuvanje je, kako nam priznaje, privlači od malih nogu.

– Najviše sam uživala u kulinarskim emisijama i danas je tako. Jedan od najuzbudljivijih hobija koji vam može pružiti osećaj zadovoljstva i kreativnosti je kulinarstvo. Omogućava vam da se izrazite i što je meni još važnije da u mojoj hrani uživaju oni koje najviše volim – priča za „Dnevnikov” Nedeljni ručak Dragana Tošić. – Volim lepo aranžiranu hranu, ali i da sve zabeležim i sačuvam u telefonu, pa sam na nagovor prijatelja rešila da otvorim stranicu gde ću recepte rado deliti sa svojim pratiocima. Mogu reći da je na obostrano zadovoljstvo. Srećna sam zbog pozitivnih reakcija svojih pratilaca i najveći kompliment mi je da su moji recepti provereni i da ih rado probaju. Malo je vremena koje zbog posla imamo za sebe tako da volim da olakšam nekom idejom za brzo i lepo jelo.

Jedan od najuzbudljivijih hobija koji vam može pružiti osećaj zadovoljstva i kreativnosti je kulinarstvo, smatra Dragana

Dragana nam objašnjava da inspiraciju za nove recepte pronalazi u nekim starim, ručno pisanim receptima, te u razgovoru sa prijateljicama, ali priznaje i da neke sama osmisli.

 

– Bitno je imati volju, a sve ostalo je manje teško. Tu su društvene mreže, razne emisije gde možemo uvek dobiti neku lepu ideju. Najveća inspiracija je kada su najbliži zadovoljni. Kada je njihov stomak pun, meni je puno srce – priča populara fud-blogerka. – Okružena sam sladokuscima, tako da najviše eksperimentišem sa kolačima i testom. Tu uvek ima prostora i nema greške. Samo treba pustiti mašti na volju.

Naša sagovornica primećuje da njene pratioce najviše privlače recepti koji ne zahtevaju mnogo vremena u kuhinji. Kod kuće i sama priprema zdrave i brze, ukusne obroke, a uglavnom se odlučuje za grilovano povrće preliveno jajima. Za čitaoce našeg kulinarskog dodatka pripremila je ukusnu poslastice - kifle sa kremom.

V. B.

 

Kifle sa kremom

 

500 g brašna

125 ml mleka

125 ml jogurta

10 g suvog kvasca ili 20 g svežeg

30 g šećera

1 jaje

1 belance

80 g otopljenog maslaca

1/2 kašičice soli

 

Fil:

krem po želji

 

Za premaz kiflica:

1 žumance

1 kašika ulja

 

Mleko zagrejati da bude mlako. Jednom polovinom mleka preliti kvasac i dodati jednu kašiku šećera, promešati i ostaviti da nadođe. Ostatak mleka pomešati sa jogurtom i uz neprekidno mešanje još malo zagrejati da bude mlako. Umutiti jaje i belance, dodati mleko sa jogurtom, nadošli kvasac pa promešati. Izmešati brašno i so. Brašno dodavati postepeno pa sve sjediniti i na kraju dodati istopljeni puter pa sjediniti sa testom da bude glatko. Posudu pokriti i ostaviti na toplo mesto da naraste duplo.

Nadošlo testo podeliti na 10 do 12 loptica i ostaviti da narastu. Svaku lopticu rastanjiti ovalno, na jedan kraj staviti krem, a drugi kraj iseći na trake . Urolati kiflu. Sve kiflice ostaviti u plehu da narastu još 20 minuta. Umutiti ulje i žumance i premazati kiflice.  Peći u rerni na 220 stepeni.  Isti recept koristimo i za slane kifle i filujemo ih po želji. 

Autor:
Pošaljite komentar
Probajte HAMBURGER SUPU: Rapsodija ukusa koja može da zameni obrok, gurmanski i "na kašiku"

Probajte HAMBURGER SUPU: Rapsodija ukusa koja može da zameni obrok, gurmanski i "na kašiku"

31.05.2024. 12:25 12:32
NAŠE BAKE SU IH PRAVILE: Kruške u sirupu, najbolja posna poslastica

NAŠE BAKE SU IH PRAVILE: Kruške u sirupu, najbolja posna poslastica

30.05.2024. 13:54 14:07
Isprobajte preukusan NAMAZ OD MLADOG SIRA I PAPRIKE: Idealno rešenje za vrele dane

Isprobajte preukusan NAMAZ OD MLADOG SIRA I PAPRIKE: Idealno rešenje za vrele dane

30.05.2024. 13:10 13:22