TRI AVOKADA I NULA SLATKIŠA ZA SAVRŠENU HOLIVUDSKU LINIJU Evo kako zvezde održavaju svoju figuru pomoću ishrane
Kako bi održali svoje isklesane figure, poznate ličnosti moraju da se pridržavaju strogih režima ishrane.
Neki to čine kako bi održavali savršen izgled, drugi pak to rade kako bi se pozabavili svojim zdravljem, dok neki od njih sasvim slučajno izgube na kilaži.
Koji god režim da koriste, jedno je jasno, svakodnevno je potrebno mnogo discipline da bi se pratila stroga dijeta i održavala zaista besprekorna figura koju imaju poznate zvezde.
Može da se smrša i uz ozempik, ali mišići dolaze samo uz pravilnu ishranu.
Šesdesetjednogodišnji Tom Kruz i dalje pleni svojim izgledom, a figuru održava uz pomoć intenzivnih treninga, ali i pravilne ishrane. Vožnja kajakom, planinarenje i mačevanje samo su neke od aktivnosti kojima Kruz održava izgled svog isklesanog tela, a osim toga, tri dana nedeljno vežba sa tegovima, te vežba i kardio. Umesto da ima tri glavna obroka, Tom Kruz jede čak 15 puta dnevno. On izbegava da u svoj organizam unosi ugljene hidrate, slatko ili prerađenu hranu. Obavezne stavke njegove dijete jesu đumbir, španać, orašasti plodovi, brokoli, maslinovo ulje i drugi, a uživa u hrani s roštilja, kao i hrani pripremljenoj na niskoj temperaturi.
Supruga Dejvida Bekama, Viktorija, jede isti obrok svaki dan već 25 godina. Iako ona to nije u potpunosti potvrdila, njen suprug je rekao kako ona preferira ribu na žaru uz povrće kuvano na pari. Navodno ne izbegava u velikoj meri ugljene hidrate jer jede voće, ali se trudi da ih ne jede često jer joj se naduva stomak. Gotovo svaki njen obrok sadrži avokado, jer ga Bekamova obožava, a jednom prilikom je izjavila i da ga jede tri ili četiri puta dnevni, te da je upravo ta namirnica zaslužena za njenu blistavu i zdravu kožu. Umesto mesa, uvek se radije odlučuje za plodove mora i ribu, a jedno od omiljenih jela su joj kozice s limetom i tekilom.
Popularna glumica Gvinet Paltrou već godinama sledi makrobiotičku ishranu, a njen jelovnik se izdvaja po tome što je baziran na tečnoj hrani. Ona ne unosi mnogo svežeg povrća ili organskih žitarica, a tek povremeno jede organsku živinu ili ribu, ali ne kao obrok već u supi ili čorbi. Umnogome izbegava prerađenu ili zašećerenu hranu, a od mlečnih proizvoda najčešće pije kozje mleko. Sve što ona jede priprema se tako što se kuva, pasira, blendira ili cedi, a od povrća najviše preporučuje cveklu, tikvice, šargarepu, paradajz, celer, ili pak krastavac. Osim toga, na svaka dva sata unosi tečnost, a to podrazumeva vodu, sveže ceđene sokove od voća ili povrća ili biljne čajeve.
Ceo svet bio je očaran izgledom holivudske zvezde Andželine Džoli, sve do momenta dok nije spala na svega 40 kilograma. To se dogodilo u periodu kada se razvodila od tadašnjeg supruga Breda Pita, a iako je ona tvrdila da je to sve zbog stresa, mnogi su počeli da spekulišu o tome koliko zapravo ova zvezda unosi hrane u svoj organizam. Kasnije je u magazinima počelo da se piše o njenoj ishrani, te se navodila da se njena dijeta sastoji od svega nekoliko čašica orašastih plodova i semenki, ali i da je, navodno, tada unosila samo 600 kalorija na dan.
Za razliku od Andželine Džoli, bivša manekenka Hajdi Klum, namerno unosi manje od 1.000 kalorija dnevno i to sve u svrhu održavanja besprekorne figure. Jednom prilikom je na svom Instagram profilu otkrila svojim fanovima režim ishrane kojeg se pridržava, te i da retko jede više od 900 kalorija dnevno. Svoje jutro započinje niskokaloričnim doručkom koje uključuje tri poširana jaja u toplom pilećem bujonu. U prošlosti je otkrila i da njen ručak i večera obično uključuju proteine i povrće. Jednom prilikom je čak stala na vagu kako bi potvrdila svom fanu da ima 63 kilograma.
Glumica Hele Beri prati strogu keto dijetu koja je drži u najboljoj formi, te je u jednom intervjuu otkrila svoje navike u ishrani rekavši: „Obično ne jedem tradicionalni doručak, veliki sam ljubitelj kafe, pa sebi obično skuvam dobru kafu, i pomešam je sa puterom, kolagenom, a ponekat dodam malo pavlake“. Za ručak ima jednostavnu supu sa povrćem i proteinima u koju ponekad doda i malo sira. U suprotnom, jede veliku salatu, a večera je minimalna i uključuje grilovano povrće sa nekim proteinom na biljnoj bazi, kao što su to leblebije. Iako ne konzumira slatko i kolače, zvezda je priznala da ponekad sebe počasti čašom vina nakon večere.
Ivana Japundža