Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

FINALE NACIONALNOG KUPA U LOZNICI, KAO PUTOKAZ BUDUĆNOSTI FUDBALSKE SRBIJE: Zvezdi i Voši čestitke za evropski utisak

22.05.2024. 15:17 15:25
Piše:
Foto: F. Bakić

Ako za finale sportskog takmičenja kažemo da predstavlja ogledalo sportske kulture, tada možemo da budemo ponosni refleksijom koju je ogledalo lozničkog Lagatora poslalo u etar, sa finala fudbalskog Kupa Srbije.

Državni šampion Crvena zvezda i pretendent na titule u perspektivi Vojvodina sadržajem finalnog meča poklonili su fudbalskoj Srbiji nešto što je bilo predodređeno jedino u atmosferi „večitog derbija“. Tribine stadiona, obučene u crveno-belu kombinaciju, ili belo-crvenu, zavisno od ugla posmatranja, u sinergiji sa ehom navijačkim sa svih strana veličanstvenog sportskog objekta, bili su istinski ram za sliku kakav nacionalni Kup i zaslužuje. 

Danas Loznica, sutra Leskovac i Zaječar, prekosutra i preporođeni „Karađorđe“ i tako redom, sve do Nacionalnog stadiona u Surčinu, čine niz buduće osnove verovanju u povratak srpskog fudbala u društvo gde se trofeji i medalje dele. Navijači obeju ekipa bili su nadomak maksimalnoj oceni. Nedostajao je tek po koji detalj (kako na severu, tako i na jugu) koji se pravdati ničim ne bi mogao, ali se razumeti može, na sudaru želja i mogućnosti, u susretu posle koga popravnoga nema. Uz čestitke Zvezdi i Vojvodini za utisak, čestitanja vredni su i učesnici u besprekornoj organizaciji događaja, naročito pripadnici MUP-a za način kojim su uličicama Loznice usmeravali i regulisali protok ljudi i automobila, u gužvi neuobičajenoj za taj kraj.

Što se sadržaja na terenu tiče, dileme nema, Zvezda je bila bolja i zato je osvojila trofej. Novosađanima čestitke za hrabrost da se šampionima suprotstave načinom kojim su vratili navijače na „Karađorđe“. Otvoreno i napadački, sa jasno izraženom namerom da postignu gol više. Ovoga puta u tome nisu uspeli, ali su jasno stavili do znanja da imaju osnov za nadgradnju u sezonama koje slede.


Zbiljić čestitao ekipi i navijačima

Finalnoj utakmici Kupa Srbije prisustvovali su mnogi zvaničnici iz društvenog i sportskog života Srbije. Među njima i svi članovi Vošinog Upravnog odbora, sa predsednikom Dragoljubom Zbiljićem na čelu.

-Hvala Novosađanima na velikoj podršci i sjajnoj atmosferi – rekao je Zbiljić. –Delovali smo tako, kako bi Vojvodina i trebalo da izgleda. Jedinstvo je poruka koju smo poslali Srbiji! Hvala sponzorima bez kojih ne bismo uspeli. Mnogi su nam i ovde dali podršku što nam je mnogo značilo.

Zbiljić je potom zahvalio igračima i stručnom štabu Vojvodine na viteškoj borbi za svaku loptu i na borbenosti, na kojoj svi u klubu i oko njega insistiraju. Nije propustio ni priliku da čestita Zvezdi.

-Čestitam upravi kluba, menadžmentu, stručnom štabu i igračima Crvene zvezde na zasluženoj pobedi i osvojenom Kupu Srbije. Što se nas tiče, mi ne odustajemo od naših ciljeva. Pozivam naše navijače da u subotu stanu uz svoj klub u poslednjem superligaškom kolu protiv Mladosti. U znak zahvalnosti navijačima na podršci, ulaz će biti slobodan. Idemo zajedno u nove pobede, veliki i uspešni dani su ispred nas – optimistički je zaključio Vošin predsednik.

Vojvodini pobeda protiv lučanskog kluba garantuje učešće u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Meč je u subotu od 19 časova na „Karađorđu“.


-Čestitam našim igračima na borbenosti do poslednjeg trenutka – rekao je trener Vojvodine Božidar Bandović. - Crvenoj zvezdi čestitam na pobedi. Velika je stvar to što smo došli do finala i što smo bili u situaciji da se borimo za trofej. Mi smo imali nekoliko situacija u prvom poluvremenu kada smo mogli da reagujemo bolje u završnici. Cenim da smo zaslužili taj jedan gol. Mogu da budem zadovoljan izdanjem svog tima i mislim da imamo sjajnu podlogu za budućnost. Ako smo došli jednom do finala, verujem da ćemo doći ponovo. Hvala navijačima na velikoj podršci, zbog njih smo se borili do poslednje sekunde, što jeste vrlina ove ekipe na svim dosadašnjim utakmicama. Nastavićemo da treniramo i gajimo naš stil igre, koji su navijači sa zadovoljstvom prihvatili.

Plasman u finale Kupa Srbije bio je jedan od postavljenih ciljeva kolektiva u pola belom, pola u crvenom uoči početka sezone. Finale je predstavljalo izazov više na koji je Vojvodina odgovorila nivoom kojim je proletos dospela u krug timova gde se overavaju evropske vize. Ovoga puta to je bilo dovoljno tek za častan ostanak na korak do trofeja, uz kurioziteta vredan podatak da je Aleksa Vukanović jedini igrač u Srbiji koji je postigao gol protiv Crvene zvezde, računajući sve njene utakmice, od prvog kola do finala Kupa. Za konačan sud i pozitivnu ocenu proletnjeg izdanja Vojodine neophodna je još jedino pobeda protiv Mladosti u subotu. Pobeda koja bi osvetlila Vošin evropski smer.

L. Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar
CRVENA ZVEZDA POBEDILA VOJVODINU U FINALU KUPA SRBIJE I OSVOJILA DUPLU KRUNU: Trijumf srpskog fudbala u prepunom Lagatoru

CRVENA ZVEZDA POBEDILA VOJVODINU U FINALU KUPA SRBIJE I OSVOJILA DUPLU KRUNU: Trijumf srpskog fudbala u prepunom Lagatoru

21.05.2024. 22:25 23:05
(UŽIVO) CRVENA ZVEZDA POBEDILA VOJVODINU U FINALU KUPA SA 2:1, Vukanović u nadoknadi vremena smanjio prednost (VIDEO)

(UŽIVO) CRVENA ZVEZDA POBEDILA VOJVODINU U FINALU KUPA SA 2:1, Vukanović u nadoknadi vremena smanjio prednost (VIDEO)

21.05.2024. 19:06 22:20
POGLEDAJTE UZAVRELU ATMOSFERU U LOZNICI PRED FINALE KUPA SRBIJE između Vojvodine i Crvene zvezde (VIDEO)

POGLEDAJTE UZAVRELU ATMOSFERU U LOZNICI PRED FINALE KUPA SRBIJE između Vojvodine i Crvene zvezde (VIDEO)

21.05.2024. 18:53 21:26