clear sky
5°C
23.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0531
usd
108.1722
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ФИНАЛЕ НАЦИОНАЛНОГ КУПА У ЛОЗНИЦИ, КАО ПУТОКАЗ БУДУЋНОСТИ ФУДБАЛСКЕ СРБИЈЕ: Звезди и Воши честитке за европски утисак

22.05.2024. 15:17 15:25
Пише:
Фото: Ф. Бакић

Ако за финале спортског такмичења кажемо да представља огледало спортске културе, тада можемо да будемо поносни рефлексијом коју је огледало лозничког Лагатора послало у етар, са финала фудбалског Купа Србије.

Државни шампион Црвена звезда и претендент на титуле у перспективи Војводина садржајем финалног меча поклонили су фудбалској Србији нешто што је било предодређено једино у атмосфери „вечитог дербија“. Трибине стадиона, обучене у црвено-белу комбинацију, или бело-црвену, зависно од угла посматрања, у синергији са ехом навијачким са свих страна величанственог спортског објекта, били су истински рам за слику какав национални Куп и заслужује. 

Данас Лозница, сутра Лесковац и Зајечар, прекосутра и препорођени „Карађорђе“ и тако редом, све до Националног стадиона у Сурчину, чине низ будуће основе веровању у повратак српског фудбала у друштво где се трофеји и медаље деле. Навијачи обеју екипа били су надомак максималној оцени. Недостајао је тек по који детаљ (како на северу, тако и на југу) који се правдати ничим не би могао, али се разумети може, на судару жеља и могућности, у сусрету после кога поправнога нема. Уз честитке Звезди и Војводини за утисак, честитања вредни су и учесници у беспрекорној организацији догађаја, нарочито припадници МУП-а за начин којим су уличицама Лознице усмеравали и регулисали проток људи и аутомобила, у гужви неуобичајеној за тај крај.

Што се садржаја на терену тиче, дилеме нема, Звезда је била боља и зато је освојила трофеј. Новосађанима честитке за храброст да се шампионима супротставе начином којим су вратили навијаче на „Карађорђе“. Отворено и нападачки, са јасно израженом намером да постигну гол више. Овога пута у томе нису успели, али су јасно ставили до знања да имају основ за надградњу у сезонама које следе.


Збиљић честитао екипи и навијачима

Финалној утакмици Купа Србије присуствовали су многи званичници из друштвеног и спортског живота Србије. Међу њима и сви чланови Вошиног Управног одбора, са председником Драгољубом Збиљићем на челу.

-Хвала Новосађанима на великој подршци и сјајној атмосфери – рекао је Збиљић. –Деловали смо тако, како би Војводина и требало да изгледа. Јединство је порука коју смо послали Србији! Хвала спонзорима без којих не бисмо успели. Многи су нам и овде дали подршку што нам је много значило.

Збиљић је потом захвалио играчима и стручном штабу Војводине на витешкој борби за сваку лопту и на борбености, на којој сви у клубу и око њега инсистирају. Није пропустио ни прилику да честита Звезди.

-Честитам управи клуба, менаџменту, стручном штабу и играчима Црвене звезде на заслуженој победи и освојеном Купу Србије. Што се нас тиче, ми не одустајемо од наших циљева. Позивам наше навијаче да у суботу стану уз свој клуб у последњем суперлигашком колу против Младости. У знак захвалности навијачима на подршци, улаз ће бити слободан. Идемо заједно у нове победе, велики и успешни дани су испред нас – оптимистички је закључио Вошин председник.

Војводини победа против лучанског клуба гарантује учешће у квалификацијама за Лигу конференција. Меч је у суботу од 19 часова на „Карађорђу“.


-Честитам нашим играчима на борбености до последњег тренутка – рекао је тренер Војводине Божидар Бандовић. - Црвеној звезди честитам на победи. Велика је ствар то што смо дошли до финала и што смо били у ситуацији да се боримо за трофеј. Ми смо имали неколико ситуација у првом полувремену када смо могли да реагујемо боље у завршници. Ценим да смо заслужили тај један гол. Могу да будем задовољан издањем свог тима и мислим да имамо сјајну подлогу за будућност. Ако смо дошли једном до финала, верујем да ћемо доћи поново. Хвала навијачима на великој подршци, због њих смо се борили до последње секунде, што јесте врлина ове екипе на свим досадашњим утакмицама. Наставићемо да тренирамо и гајимо наш стил игре, који су навијачи са задовољством прихватили.

Пласман у финале Купа Србије био је један од постављених циљева колектива у пола белом, пола у црвеном уочи почетка сезоне. Финале је представљало изазов више на који је Војводина одговорила нивоом којим је пролетос доспела у круг тимова где се оверавају европске визе. Овога пута то је било довољно тек за частан останак на корак до трофеја, уз куриозитета вредан податак да је Алекса Вукановић једини играч у Србији који је постигао гол против Црвене звезде, рачунајући све њене утакмице, од првог кола до финала Купа. За коначан суд и позитивну оцену пролетњег издања Војодине неопходна је још једино победа против Младости у суботу. Победа која би осветлила Вошин европски смер.

Л. Бакмаз

Аутор:
Пошаљите коментар
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПОБЕДИЛА ВОЈВОДИНУ У ФИНАЛУ КУПА СРБИЈЕ И ОСВОЈИЛА ДУПЛУ КРУНУ: Тријумф српског фудбала у препуном Лагатору

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПОБЕДИЛА ВОЈВОДИНУ У ФИНАЛУ КУПА СРБИЈЕ И ОСВОЈИЛА ДУПЛУ КРУНУ: Тријумф српског фудбала у препуном Лагатору

21.05.2024. 22:25 23:05
(УЖИВО) ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПОБЕДИЛА ВОЈВОДИНУ У ФИНАЛУ КУПА СА 2:1, Вукановић у надокнади времена смањио предност (ВИДЕО)

(УЖИВО) ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПОБЕДИЛА ВОЈВОДИНУ У ФИНАЛУ КУПА СА 2:1, Вукановић у надокнади времена смањио предност (ВИДЕО)

21.05.2024. 19:06 22:20
ПОГЛЕДАЈТЕ УЗАВРЕЛУ АТМОСФЕРУ У ЛОЗНИЦИ ПРЕД ФИНАЛЕ КУПА СРБИЈЕ између Војводине и Црвене звезде (ВИДЕО)

ПОГЛЕДАЈТЕ УЗАВРЕЛУ АТМОСФЕРУ У ЛОЗНИЦИ ПРЕД ФИНАЛЕ КУПА СРБИЈЕ између Војводине и Црвене звезде (ВИДЕО)

21.05.2024. 18:53 21:26