Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

CRVENA ZVEZDA POBEDILA VOJVODINU U FINALU KUPA SRBIJE I OSVOJILA DUPLU KRUNU: Trijumf srpskog fudbala u prepunom Lagatoru

21.05.2024. 22:25 23:05
Piše:
Foto: F. Bakić

Crvena zvezda je, nakon odbrane titule državnog šampiona, osvojila i trofej namenjen pobedniku Kupa Srbije.

U finalu, u veličanstvenom ambijentu prepunih tribina lozničkog Lagatora, duplu krunu je overila pobedom protiv Vojvodine od 2:1.    

Beograđani su kvalitetnije izneli prvo poluvreme, uprkos nagoveštaju Vošinih igrača da od prvog minuta neće ni za nijansu da odstupe od načina igre u prvenstvenim utakmicama ovog proleća. Potkrepio je takvo opredeljenje trener Božidar Bandović, ukazavši poverenje dvojici klasičnih napadača Ivanoviću i Vukanoviću, sa Zukićem u fazi začetka akcije, koja je već u trećem minutu dala znak za uzbunu Zvezdinim odbrambenim igračima. Golman Glazer je paradom u noge protivniku potvrdio klasu vrhunskog čuvara mreže.

Tek pet, šest minuta razvoja situacije na terenu bilo je dovoljno fudbalerima državnog šampiona da

težište igre pozicioniraju na protivničkoj polovini, u čemu su nepodnošljivom lakoćom poslednju liniju Vošine odbrane razbijali brzonogi krilni igrači Olajinka i Bukari, ali i Stamenić u paru sa Ivanićem, kroz sredinu terena prema Carevićevog golu. Seriju Zvezdinih povoljnih prilika započeli su Ndiaje i Bukari u 12. minutu. Najpre je Olajinka s leva uposlio Ndiaja u povoljnoj poziviji, ali je cantarfor crveno-belih šutirao pokraj gola. Na isteku 12-og minuta Bukari se ubacio između Vošinih centralnih bekova ali je i njegov pokušaj iz kaznenog prostora završio u domenu pokušaja, pokraj stative u gol- autu.

Jedan minut kasnije uzvratio je kapiten Vojvodine Zukić. Dugom loptom uposlio je Zadi Serija uz levu aut-liniju, usledio je vrlo upotrebljiv centaršut, ali je u petercu Glazer bio brži od novosadskog trilinga u napadu i paradom je ispred njih uhvatio loptu. U desetak minuta zatišja između kaznenih prostora Zvezduini igrači održavali su ritam i utisak o boljem partneru, sli bez značajnijih momenata beleženja vrednih. Sve do 23. minuta kada je, u odsustvu smislenijih napadačkih šema, Hvang uputio loptu, u naručje Careviću, sa oko 25 metara.   

Konačno, u 35. minutu usledio je momenat koji je izazavo uzdah na južnoj tribini gde su bili smeštgeni navijači Vojvodine. Iz akcije Zukić-Vukanović, Ivanović je propustio idealnu šansu za vođstvo. U situaciji jedan na jedan sa Glazerom loptu je poslao koji centimetar pokraj stative. To što nije uspelo njemu, završio je Ivanić na drugoj strani dva minuta kasnije. Centriranu loptu s desna glavom je na penaltik vratio Ndiaje, a preciznu akciju završio je Ivanić za vođstvo Crtvene zvezde.

Do kraja poluvremena i Ndiaje je zatresao mrežu, ali je sudija Ilić uvažio intervenciju video asistenta koji mu je signalizirao ofsajd poziciju. U intervalu nadoknade vremena Zadi Seri je sa 20 metara gađao devedesetku i promašio tek za par centimetara.

Napadim na početku drugog dela Vojvodina je do izvesne mere ublažila utisak o podređenom položaju u većem delu utakmice. Tako je Savićević šutem sa više od 25 metara testirao Glazera koji nije ospeo da loptu uhvati, ali jeste da je odbije i otkloni pretnju. Međutim, već u 62. minutu ponovo se zatresla Carevićeva mreža. Ni taj gol nije unet u zapisnik jer je ofsajd prethodio završetku Zvezdinog napada. Četiri minuta kasnije, ipak, Spajić je duplirao vođstvo svoga tima. Hvang je izveo korner precizno na glavu strelca drugog gola.

U 70. minutu Radulović, koji je u igru ušao umesto Savićevića, nije uspeo da završi Zukićevu akciju iz neposredne blizine. Šutirao je iznad prečke. Konačno, desetak minuta pre kraja, Ivanićev centaršut s leve strane pogotkom u mrežu završio je Ndiaje. Međutim, na intervenciju VAR-a i treći pogodak Crvene zvezde je postignut iz nedozvoljene pozicije,  a u intervalu nadoknade vremena Vukanović je postigao počasni gol za Vojvodinu. 

Crvena zvezda – Vojvodina  2:1 (1:0)

LOZNICA: Stadion Lagator, gledalaca 7.500, sudija Milan Ilić (Ćuprija), strelci: Ivanić u 37. i Spajić u 66.  minutu za C. zvezdu, Vukanović u 90 minutu za Vojvodinu, žuti kartoni: Stamenić (C.zvezda), Crnomarković, Korać (Vojvodina).

CRVENA ZVEZDA: Glazer 7, Mijailović 7, Spajić 7,5, Dragović 7, Rodić 8, Stamenić 7,5 (Katai), Hvang 7 (Mimović), Bukari 7 (Kanga 7), Ivanić 8 (Šljivić), Olajinka 7,5, Ndiaje 8 (Knežević).

VOJVODINA: Carević, 6 Lazarević 6 (Kembel), Korać 6, Crnomarković 6, Đorđević 6, Savićević 6 (Radulović 6), Petrović 6, Vukanović 6,5, Zukić 6 (Nikolić), Zadi Seri 6, Ivanović 6.

L. Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar
(UŽIVO) CRVENA ZVEZDA POBEDILA VOJVODINU U FINALU KUPA SA 2:1, Vukanović u nadoknadi vremena smanjio prednost (VIDEO)

(UŽIVO) CRVENA ZVEZDA POBEDILA VOJVODINU U FINALU KUPA SA 2:1, Vukanović u nadoknadi vremena smanjio prednost (VIDEO)

21.05.2024. 19:06 22:20
POGLEDAJTE UZAVRELU ATMOSFERU U LOZNICI PRED FINALE KUPA SRBIJE između Vojvodine i Crvene zvezde (VIDEO)

POGLEDAJTE UZAVRELU ATMOSFERU U LOZNICI PRED FINALE KUPA SRBIJE između Vojvodine i Crvene zvezde (VIDEO)

21.05.2024. 18:53 21:26
U UTORAK U LOZNICI FINALE FUDBALSKOG KUPA SRBIJE: CRVENA ZVEZDA – VOJVODINA: Novosađani na fonu prolećnog niza

U UTORAK U LOZNICI FINALE FUDBALSKOG KUPA SRBIJE: CRVENA ZVEZDA – VOJVODINA: Novosađani na fonu prolećnog niza

19.05.2024. 15:47 15:51
VAŽNO SAOPŠTENJE VOŠE pred finale Kupa protiv Zvezde! Zamolili su NAVIJAČE za samo jednu stvar (FOTO)

VAŽNO SAOPŠTENJE VOŠE pred finale Kupa protiv Zvezde! Zamolili su NAVIJAČE za samo jednu stvar (FOTO)

Fudbaleri Vojvodine će u okviru finala Kupa igrati meč protiv Crvene zvezde na stadionu u Loznici, gde će nastupiti kao autsajder, ali je jasno da crveno-beli iz Novog Sada ne žele tako lako da se odreknu ovog trofeja.
20.05.2024. 16:48 16:53