Recept za JEFTINE ĆUFTE OD HLEBA: Ukusne su kao i klasične, idealne za kraj meseca i dane kad plata/penzija „sam što nije legla”
Domaćice svaki dan traže nove ideje za kuvanje ručka. Ako vaša porodica voli ćufte od mesa, ove od hleba morate probati.
Ćufte su već dobro poznate svima i često se mogu naći na našim trpezama.
Ono što je najbolje, nisu komplikovane za pripremu, a ako ih posebno obožavate, onda ovaj ekonomičniji recept morate da probate.
Ćufte od hleba
Napravite ih od hleba i kratko krčkajte u paradajz sosu.
Ovako pripremljene ćufte su super predlog za ručak, a dovoljno je da uz njih poslužite samo sezonsku salatu.
Sastojci:
- 200 g hleba
- 150 ml mleka
- 2 jajeta
- 150 g parmezana (može i neki drugi sir)
- 1 veza peršuna
- 1 čen belog luka
Za sos:
- 500 ml paradajz sosa
- 1 crni luk
- maslinovo ulje
Priprema:
Izmrvite sredinu hleba, pa prelijte mlekom. Zatim ostavite sa strane nekih 10 minuta.
U tu posudu dodajte rendani parmezan, seckani peršun, jaja i mleveni beli luk.
Sve lepo sjedinite, pa pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru pola sata.
Oblikujte ćufte i ispržite ih u tiganju na malo ulja.
Isecite luk i propržite na malo maslinovog ulja, sipajte paradajz sos i ostavite da se ukrčka. Začinite po želji, pa dodajte ćufte i ostavite još malo na šporetu.
Informer.rs/ Dnevnik