Рецепт за ЈЕФТИНЕ ЋУФТЕ ОД ХЛЕБА: Укусне су као и класичне, идеалне за крај месеца и дане кад плата/пензија „сам што није легла”
Домаћице сваки дан траже нове идеје за кување ручка. Ако ваша породица воли ћуфте од меса, ове од хлеба морате пробати.
Ћуфте су већ добро познате свима и често се могу наћи на нашим трпезама.
Оно што је најбоље, нису компликоване за припрему, а ако их посебно обожавате, онда овај економичнији рецепт морате да пробате.
Ћуфте од хлеба
Направите их од хлеба и кратко крчкајте у парадајз сосу.
Овако припремљене ћуфте су супер предлог за ручак, а довољно је да уз њих послужите само сезонску салату.
Састојци:
- 200 г хлеба
- 150 мл млека
- 2 јајета
- 150 г пармезана (може и неки други сир)
- 1 веза першуна
- 1 чен белог лука
За сос:
- 500 мл парадајз соса
- 1 црни лук
- маслиново уље
Припрема:
Измрвите средину хлеба, па прелијте млеком. Затим оставите са стране неких 10 минута.
У ту посуду додајте рендани пармезан, сецкани першун, јаја и млевени бели лук.
Све лепо сједините, па покријте провидном фолијом и оставите у фрижидеру пола сата.
Обликујте ћуфте и испржите их у тигању на мало уља.
Исеците лук и пропржите на мало маслиновог уља, сипајте парадајз сос и оставите да се укрчка. Зачините по жељи, па додајте ћуфте и оставите још мало на шпорету.
Informеr.rs/ Дневник