Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PRVA NOVOSADSKA LIGA Komšijski derbi Koviljčanima

17.05.2024. 10:05 10:11
Piše:
Izvor: FK Šajkaš

Jugović - Šajkaš 3:5 (0:5)

KOVILJ: Igralište u Adi, gledalaca 150. Sudija: Jovanović (Novi Sad). Strelci: Veselinović u 65. i 73. Gavrilov u 80. za Jugović, a Igračev u 10.  i 41. Letić u 23., Karas u 26.  i  Alempić u 43. minutu za Šajkaš.

JUGOVIĆ: Janjin 5, Potkonjak 6, Vuletić 6, Srdić 6, Pantelić 6 (od 46. Skotović 6), Veselinović 8, Babić 6 Gvozdenović 6 (od 46. Đokić 6), Panić 6 ( od 61. Gavrilov7),  Ilić 6 ( od 46. Bajilov 6).

ŠAJKAŠ: Kerac 7 (od 46. Drakulić 7), Karas 7 (od 46. Ljubojević 7), Živanov 8, Alempiċ 8 ( od 58. Pavkov ), Zaov 8 ( od 68. Marcikiċ 8), Kulpinac 8, Kotuljač 8, Stanković 8, Letić 8, Savić 8, Igračev 8 (od 46. Milanović 8).

Ekipa Jugovića bila je formalni domaćin u Kovilju zbog radova na svom stadionu. U prvom delu lider na tabeli igrao je brzo i efikasno i postigao pet golova, a u nastavku meča  Jugović je uspeo da uspostavi ravnotežu na terenu i da smanji rezultat. 

Sl. Simić

ŽSK - Hajduk (Č) 2:3 (0:2)

ŽABALJ: Igralište ŽSK-a, gledalaca oko 100. Sudija: Sekulić (Futog). Strelci: Pinjo u 55., Grbić u 77. za ŽSK, a Rosić u 24. Pelengić u 35. i Šarić u 78. za Hajduk. Žuti kartoni: Markov, Džambas, Srećkov, Pelengić (Hajduk).

ŽSK: Bajt 7, Mijatov 7, Ćirin 7, Tanasić 7, Grbić 7, Dragin 7, Pinjo 7, Praštalo 7 (Boroja 7), Vezilić 7, Đurđić 7, Savanović 7 (Popov 7).

HAJDUK: Nikolić 7, Džambas 7 (Petrić), Lazić 7 (Marković), Rondović 7, Srećkov 7, Maksimović 7 (Šarić 7), Markov 7, Pelengić 7, Brančić 7, Rosić 7 (Zec), Tegeltija 7 (Popović 7).

U obostrano otvorenoj igri šansi je bilo na obe strane, Čuružani su na kraju bili bolji za gol i stigli do vrlo važnih bodova u borbi za opstanak.   

P. Bundalo

Bačka (B) - Fruškogorski partizan 1:7 (1:2)

BEGEČ: Igralište Bačke, gledalaca 100, sudija: Marinković (Novi Sad). Strelci: Pavlov u 26. za Bačku, a Gađić u 16. Kaurin u 55. i 54. Čergić u 71. i 93. Poznanović u 85. i Roganović (iz penala) u 87. minutu za Fruškogorski partizan. Crveni karton: Marković (Bačka).

BAČKA: Blašćanin, Radosavljević, D. Marković, M. Marković, Panić, Trifunov (Gavranić), Pavlov, Papić, Manojlović, Viši, Štrbac.

FRUŠKOGORSKI PARTIZAN: Lalić, D. Dević, Roganović, Klincov, V. Dević (Podraščanin), Kaurin (Poznanović), Čergić, Kantar (Malinović), Gadžić, Paprić (Babić), Janjić.

Dok su imali snage Begečani su se dobro nosili sa Bukovčanima, ali u nastavku meča su posustali, a ostali i sa igračem manje, pošto je sudija Marinković zbog prigovora isključio Marka Marković.

U finišu meča u poslednjih pet minuta gosti su čak tri puta pogodili mrežu Blaščanina.

Petrovaradin - Jedinstvo 2:2 (2:1)

PETROVARADIN: Igralište Petrovaradina, gledalaca 100, sudija: Duvnjak (Novi Sad). Strelci: Dugonjić u 4. i Pavlov u 5. za Petrovaradin, a Teofilović u 10. i R. Tepić u 70. minutu za Jedinstvo. Žuti kartoni: Teofilović i R. Tepić (Jedinstvo). Crveni karton: Bubnjević (Jedinstvo).

PETROVARADIN: Mandić, Papuga (Mudrić), Karanović (Erceg), Varga, Šimulija (Živković), Berić, Dugonjić, Miščević, Pavlov, Adamek (Kovačević), Stefanović.

JEDINSTVO: Disić, Teofilović (Stanimirović), Zorić, Klincov (Vitorac), Ikonić, Stančić, Ćirin (Zukić), Malinović, R. Tepić, Bubnjević, M. Tepić (Većanski).

Sjajno su krenuli Petrovaradinci, već u petom minutu imali su dva gola prednosti, međutim gosti iz Gospođinaca su vrlo brzo smanjili rezultat, a u nastavku meča izjednačili. To je i najpravedniji ishod ove utakmice.             

G. K.

Sirig - Omladinac 2:0 (1:0)

SIRIG: Igralište Siriga, gledalaca 120, sudija: Bakić (Novi Sad). Strelci: Burka u 7. i Đanković u 92.  minutu. Žuti kartoni: Burka, Vesović i Grujičić (Sirig), a Pecelj i Andrej Hernaus (Omladinac).

SIRIG: Vojvodić, Narančić, Vulić, Petrović, Ivanović, Soldat (Bogojević), Kojović (Brežnjak), Đanković, Vujanović (Grujičić), Burka, Vesović.

OMLADINAC: Zeljković, Alen Hernaus, Ristić, Pecelj, Sarić, Savić, Radin (Pilipović), Andrej Hernaus, Martinović (Kresoja), Stojanović, Stamenković (Ćurčić).

Teže nego što se očekivalo fudbaleri Siriga došli su do pobede u meču sa Omladincem. Doduše domaći su poveli već u 7. minutu preko Burke ali su se gosti dobro branili i kontrama pokušavali da izjednače rezultat. Tek u nadoknadi Sirižani su odahnuli kada je Đanković sjajnim udarcem pogodio mrežu golmana Dragana Zeljkovića.

M. M.

Futog - Fruškogorac 3:3 (1:2)

FUTOG: Igralište Futoga, gledalaca 100, sudija: Vlajić (Bukovac). Strelci: Jazić u 37. Sakač u 51. i Stefanovski u 94. za Futog, a Požđarev u 12. Lakić u 42. i Tucakov u 98. minutu za Fruškogorac. Žuti kartoni: Medić, Sakač, Stevanovski, Šapić, Beronja i Radulović (Futog), a Mladić i Tucakov (Fruškogorac). Crveni karton Radulović (Futog).

FUTOG: Ivanišević, Jazić, Medić, Vukanac, Sakač, Martić, Stevanovski, Čepić (Mrvičin), Trifunović, Šapić (Radulović), Beronja (Gemović).

FRUŠKOGORAC: Rankov, Paunić, Mladić (Popadić), Malešević, Požarev (Popadić), Radaković, Lakić (Krpović), Kuvekalović (Ćurkov), Ranisavljević, Tucakov, Perović.

Prava drama u Futogu. Domaći fudbaleri su u 94. minutu preko Lazara Stevanovskog poveli i čini se da će osvojiti tri boda, međutim u 8. minutu nadoknade Branislav Tucakov posle velike gužve uspeo je da izjednači rezultat. Bila je to tvrda utakmica sa dosta prekida i snažnih startova, pa je sudija Vlajić imao pune ruke posla.               

P. N.

Proleter - Crvena zvezda 0:7 (0:3)

NOVI SAD: Igralište Proletera, gledalaca 100, sudija: Milojević (Novi Sad). Strelci: Marić u 8. i 34. Bošnjak u 43. Roksandić u 67. i 90. i Banjac u 73. i 86. minutu. Žuti kartoni: Nikolić, Kaiš, Dević, Ždero, Jeremić (Proleter), a Vučković (Crvena zvezda).

PROLETER: Nikolić, Kaiš (Jevtić), Dević, Knežević, Petković, Ostojić, Ždero (Vukić), Baranac (Spasojević), Sekulić, Jeremić (Barašin), Vitanović.

CRVENA ZVEZDA: Cvetinović, Panović, Bošnjak, Vučković, Reljić, Tatić, Mijić (Roksandić), Lučić (Putnik), Devušić (Bandić), Srđanović (Banjac), Marić (Amidžić).

Razlika u klasi je bila očigledna. Doduše, domaći tim je u prvom delu delovao solidno, ali u nastavku kada im je ponestalo snage, komšije sa Vidovdanskog naselja su lako postizali golove. 

V. O.

Autor:
Pošaljite komentar