clear sky
25°C
22.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРВА НОВОСАДСКА ЛИГА Комшијски дерби Ковиљчанима

17.05.2024. 10:05 10:11
Пише:
Извор: ФК Шајкаш

Југовић - Шајкаш 3:5 (0:5)

КОВИЉ: Игралиште у Ади, гледалаца 150. Судија: Јовановић (Нови Сад). Стрелци: Веселиновић у 65. и 73. Гаврилов у 80. за Југовић, а Играчев у 10.  и 41. Летић у 23., Карас у 26.  и  Алемпић у 43. минуту за Шајкаш.

ЈУГОВИЋ: Јањин 5, Поткоњак 6, Вулетић 6, Срдић 6, Пантелић 6 (од 46. Скотовић 6), Веселиновић 8, Бабић 6 Гвозденовић 6 (од 46. Ђокић 6), Панић 6 ( од 61. Гаврилов7),  Илић 6 ( од 46. Бајилов 6).

ШАЈКАШ: Керац 7 (од 46. Дракулић 7), Карас 7 (од 46. Љубојевић 7), Живанов 8, Алемпиċ 8 ( од 58. Павков ), Заов 8 ( од 68. Марцикиċ 8), Кулпинац 8, Котуљач 8, Станковић 8, Летић 8, Савић 8, Играчев 8 (од 46. Милановић 8).

Екипа Југовића била је формални домаћин у Ковиљу због радова на свом стадиону. У првом делу лидер на табели играо је брзо и ефикасно и постигао пет голова, а у наставку меча  Југовић је успео да успостави равнотежу на терену и да смањи резултат. 

Сл. Симић

ЖСК - Хајдук (Ч) 2:3 (0:2)

ЖАБАЉ: Игралиште ЖСК-а, гледалаца око 100. Судија: Секулић (Футог). Стрелци: Пињо у 55., Грбић у 77. за ЖСК, а Росић у 24. Пеленгић у 35. и Шарић у 78. за Хајдук. Жути картони: Марков, Џамбас, Срећков, Пеленгић (Хајдук).

ЖСК: Бајт 7, Мијатов 7, Ћирин 7, Танасић 7, Грбић 7, Драгин 7, Пињо 7, Праштало 7 (Бороја 7), Везилић 7, Ђурђић 7, Савановић 7 (Попов 7).

ХАЈДУК: Николић 7, Џамбас 7 (Петрић), Лазић 7 (Марковић), Рондовић 7, Срећков 7, Максимовић 7 (Шарић 7), Марков 7, Пеленгић 7, Бранчић 7, Росић 7 (Зец), Тегелтија 7 (Поповић 7).

У обострано отвореној игри шанси је било на обе стране, Чуружани су на крају били бољи за гол и стигли до врло важних бодова у борби за опстанак.   

П. Бундало

Бачка (Б) - Фрушкогорски партизан 1:7 (1:2)

БЕГЕЧ: Игралиште Бачке, гледалаца 100, судија: Маринковић (Нови Сад). Стрелци: Павлов у 26. за Бачку, а Гађић у 16. Каурин у 55. и 54. Чергић у 71. и 93. Познановић у 85. и Рогановић (из пенала) у 87. минуту за Фрушкогорски партизан. Црвени картон: Марковић (Бачка).

БАЧКА: Блашћанин, Радосављевић, Д. Марковић, М. Марковић, Панић, Трифунов (Гавранић), Павлов, Папић, Манојловић, Виши, Штрбац.

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Лалић, Д. Девић, Рогановић, Клинцов, В. Девић (Подрашчанин), Каурин (Познановић), Чергић, Кантар (Малиновић), Гаџић, Папрић (Бабић), Јањић.

Док су имали снаге Бегечани су се добро носили са Буковчанима, али у наставку меча су посустали, а остали и са играчем мање, пошто је судија Маринковић због приговора искључио Марка Марковић.

У финишу меча у последњих пет минута гости су чак три пута погодили мрежу Блашчанина.

Петроварадин - Јединство 2:2 (2:1)

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, гледалаца 100, судија: Дувњак (Нови Сад). Стрелци: Дугоњић у 4. и Павлов у 5. за Петроварадин, а Теофиловић у 10. и Р. Тепић у 70. минуту за Јединство. Жути картони: Теофиловић и Р. Тепић (Јединство). Црвени картон: Бубњевић (Јединство).

ПЕТРОВАРАДИН: Мандић, Папуга (Мудрић), Карановић (Ерцег), Варга, Шимулија (Живковић), Берић, Дугоњић, Мишчевић, Павлов, Адамек (Ковачевић), Стефановић.

ЈЕДИНСТВО: Дисић, Теофиловић (Станимировић), Зорић, Клинцов (Виторац), Иконић, Станчић, Ћирин (Зукић), Малиновић, Р. Тепић, Бубњевић, М. Тепић (Већански).

Сјајно су кренули Петроварадинци, већ у петом минуту имали су два гола предности, међутим гости из Госпођинаца су врло брзо смањили резултат, а у наставку меча изједначили. То је и најправеднији исход ове утакмице.             

Г. К.

Сириг - Омладинац 2:0 (1:0)

СИРИГ: Игралиште Сирига, гледалаца 120, судија: Бакић (Нови Сад). Стрелци: Бурка у 7. и Ђанковић у 92.  минуту. Жути картони: Бурка, Весовић и Грујичић (Сириг), а Пецељ и Андреј Хернаус (Омладинац).

СИРИГ: Војводић, Наранчић, Вулић, Петровић, Ивановић, Солдат (Богојевић), Којовић (Брежњак), Ђанковић, Вујановић (Грујичић), Бурка, Весовић.

ОМЛАДИНАЦ: Зељковић, Ален Хернаус, Ристић, Пецељ, Сарић, Савић, Радин (Пилиповић), Андреј Хернаус, Мартиновић (Кресоја), Стојановић, Стаменковић (Ћурчић).

Теже него што се очекивало фудбалери Сирига дошли су до победе у мечу са Омладинцем. Додуше домаћи су повели већ у 7. минуту преко Бурке али су се гости добро бранили и контрама покушавали да изједначе резултат. Тек у надокнади Сирижани су одахнули када је Ђанковић сјајним ударцем погодио мрежу голмана Драгана Зељковића.

М. М.

Футог - Фрушкогорац 3:3 (1:2)

ФУТОГ: Игралиште Футога, гледалаца 100, судија: Влајић (Буковац). Стрелци: Јазић у 37. Сакач у 51. и Стефановски у 94. за Футог, а Пожђарев у 12. Лакић у 42. и Туцаков у 98. минуту за Фрушкогорац. Жути картони: Медић, Сакач, Стевановски, Шапић, Бероња и Радуловић (Футог), а Младић и Туцаков (Фрушкогорац). Црвени картон Радуловић (Футог).

ФУТОГ: Иванишевић, Јазић, Медић, Вуканац, Сакач, Мартић, Стевановски, Чепић (Мрвичин), Трифуновић, Шапић (Радуловић), Бероња (Гемовић).

ФРУШКОГОРАЦ: Ранков, Паунић, Младић (Попадић), Малешевић, Пожарев (Попадић), Радаковић, Лакић (Крповић), Кувекаловић (Ћурков), Ранисављевић, Туцаков, Перовић.

Права драма у Футогу. Домаћи фудбалери су у 94. минуту преко Лазара Стевановског повели и чини се да ће освојити три бода, међутим у 8. минуту надокнаде Бранислав Туцаков после велике гужве успео је да изједначи резултат. Била је то тврда утакмица са доста прекида и снажних стартова, па је судија Влајић имао пуне руке посла.               

П. Н.

Пролетер - Црвена звезда 0:7 (0:3)

НОВИ САД: Игралиште Пролетера, гледалаца 100, судија: Милојевић (Нови Сад). Стрелци: Марић у 8. и 34. Бошњак у 43. Роксандић у 67. и 90. и Бањац у 73. и 86. минуту. Жути картони: Николић, Каиш, Девић, Ждеро, Јеремић (Пролетер), а Вучковић (Црвена звезда).

ПРОЛЕТЕР: Николић, Каиш (Јевтић), Девић, Кнежевић, Петковић, Остојић, Ждеро (Вукић), Баранац (Спасојевић), Секулић, Јеремић (Барашин), Витановић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Цветиновић, Пановић, Бошњак, Вучковић, Рељић, Татић, Мијић (Роксандић), Лучић (Путник), Девушић (Бандић), Срђановић (Бањац), Марић (Амиџић).

Разлика у класи је била очигледна. Додуше, домаћи тим је у првом делу деловао солидно, али у наставку када им је понестало снаге, комшије са Видовданског насеља су лако постизали голове. 

В. О.

Аутор:
Пошаљите коментар