EVO KAKO DA SPASITE ZAGORELO JELO: Ovaj TRIK UVEK USPEVA, u trenutku rešava problem
16.05.2024.
12:40
12:50
Komentari (0)
Umesto da mešate zagorelo jelo, što bi moglo da ošteti ne zagorele delove, izdvojite ih u posebnu posudu.
Zatim dodajte nekoliko kriški krompira koje će upiti miris zagorele hrane. Nakon desetak minuta izvadite krompir i dodajte biber za dodatni ukus.
Pored ovog trika, postoje i drugi načini za spasavanje zagorele hrane:
Sirće: Ako je hrana prepečena, možete je staviti u posudu sa sirćetom na nekoliko minuta. Sirće će pomoći da se neutrališe gorak ukus i da hrana omekša.
Dodavanje povrća: Dodavanje kuvanog povrća poput šargarepe ili karfiola može ublažiti gorčinu zagorele hrane i doprineti ukusu jela.
Sos ili bujon: Dodavanje sosa ili bujona može popraviti ukus zagorele hrane i dati joj dodatnu vlažnost.