Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Evo kako da POHUJETE MESO A DA NE SMRDI CELA KUĆA: Trik je jednostavan A USPUT I MANJE GOJI

16.04.2024. 10:17 10:22
Piše:
Foto: Ilustracija/pixabay.com

Pohovanje hrane u rerni mnogo je lakši i prijatniji posao nego u tiganju. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne leti po celoj kuhinji, potrebno je manje, a ono što pripremite nije toliko masno.

Možete da pohujete i meso i povrće, a samo se trebate držati nekoliko pravila.

Namirnicu pripremite na uobičajen način, na primer, meso uvaljajte u brašno, jaja i na kraju u prezle. Pripremite odmah sve komade koje planirate da pohujete.

U međuvremenu uključite rernu na oko 200 stepeni, zavisno od toga šta pohujete – za meso je potrebno više vremena pa je temperatura malo niža dok povrću ne treba dugo.

U pleh stavite malo ulja, tek toliko da dno bude premazano i stavite ga u vruću rernu. Držite kratko, samo da se ulje zagreje pa složite komade spremne za pohovanje i premažite ih odozgo uljem.

Na pola pečenja okrenite komade na drugu stranu. Na isti način moguće je ispeći i ćevape, pljeskavice…

Ako ovako pečete hamburgere ili čizburgere, ispecite meso na takav način, na kraju po njemu poređajte listiće sira, a presečene lepinje složite tako da se jednim delom drži za ivicu mesa, a drugim za rub pleha. Tako će se zagrejati i postati tek malo hrskavo

Krstarica

Piše:
Pošaljite komentar
NAJBOLJA SMESA ZA POHOVANJE, TAJNA je u ovoj NAMIRNICI Samo na ovaj način će meso biti SOČNO

NAJBOLJA SMESA ZA POHOVANJE, TAJNA je u ovoj NAMIRNICI Samo na ovaj način će meso biti SOČNO

13.02.2024. 14:28 20:16
UKUSAN OBROK OČAS POSLA KOJEM NEĆETE ODOLETI! Otkrivamo vam recept za pohovani rolat od mlevenog mesa

UKUSAN OBROK OČAS POSLA KOJEM NEĆETE ODOLETI! Otkrivamo vam recept za pohovani rolat od mlevenog mesa

03.03.2024. 13:20 15:05