Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Džoni Dep uzeo 60 miliona dolara za samo 600 izgovorenih reči, a evo koju ulogu je Vil Smit naplatio 125 miliona dolara

15.04.2024. 18:00 13:55
Piše:
Izvor: Youtube Printscreen

Po­zna­ti ho­li­vud­ski glum­ci uži­va­ju pri­vi­le­gi­je raz­li­či­tih vr­sta, a najveće od njih su pla­te ko­je im le­žu na ra­čun na­kon sva­ke od­i­gra­ne ulo­ge.

Nji­ho­vi nov­ča­ni­ci su de­be­li, a od ci­fa­ra, ko­je su po­je­di­ni glum­ci do­bi­li za svo­je ulo­ge u fil­mu, za­vr­te­će vam se u gla­vi. Iako je Ro­bert Da­u­ni Mla­đi pla­ćen 50 mi­li­o­na do­la­ra za igra­nje u fil­mu „Osvet­ni­ci”, isto to­li­ko i Le­o­nar­do Di­ka­prio za ulo­gu u ostva­re­nju „Po­če­tak”, ili pak Džek Ni­kol­son za Bet­me­na, mno­ge ho­li­vud­ske zve­zde pla­će­ne su i vi­še od to­ga.

Ha­ri­son Ford

Slav­ni glu­mac Ha­ri­son Ford, mno­gi­ma omi­lje­ni kao In­di­ja­na Džouns, tu­ma­čio je ovaj lik go­to­vo 40 go­di­na. Zbog ove fran­ši­ze ste­kao je ogrom­nu po­pu­lar­nost, sla­vu, a uz to i ve­li­ko bo­gat­stvo. Nje­gov je­din­stve­ni pri­stup ovom ak­ci­o­nom ju­na­ku, ali i nje­gov od­nos sa auto­rom Džor­džom Lu­ka­som, do­dat­no su učvr­sti­li For­do­vu za­ra­du ka­ko unu­tar sa­me fran­ši­ze ta­ko i u in­du­stri­ji za­ba­ve uop­šte. Iako su mu pri­ho­di za pr­vi i dru­gi deo fran­ši­ze bi­li ni­ži, Ford je za če­tvr­ti deo fil­ma bio pla­ćen mno­go vi­še. Za pr­vi deo „Ot­mi­ča­ri iz­gu­blje­nog kov­če­ga" Ford je do­bio 5,9 mi­li­o­na do­la­ra, za „In­di­ja­na Džo­uns i ukle­ti hram” 4,5 mi­li­o­na, dok je za tre­ći deo „In­di­ja­na Džo­uns i po­sled­nji kr­sta­ški po­hod” pla­ćen 4,9 mi­li­o­na do­la­ra. Me­đu­tim, za ulo­gu u fil­mu „In­di­ja­na Džo­uns i kra­ljev­stvo kri­stal­ne lo­ba­nje” Ford je za­ra­dio čak 65 mi­li­o­na do­la­ra, da bi mu za­ra­da za film „In­di­ja­na Džo­uns i ar­te­fakt sud­bi­ne” pa­la na sve­ga 25 mi­li­o­na do­la­ra.

Džo­ni Dep

Iako ni­je po­tvr­đe­no ko­li­ka je pla­ta po­nu­đe­na Džo­ni­ju De­pu za ulo­gu u fil­mu „Ali­sa u ze­mlji ču­da”, ovo ostva­re­nje je po­sti­glo ve­li­ki uspeh kod kri­ti­ča­ra, ali i pu­bli­ke i ti­me za­ra­di­lo pre­ko mi­li­jar­du do­la­ra. Dep je do­bio mno­ge po­hva­le na ra­čun nje­go­ve iz­ved­be ču­ve­nog Lu­dog Še­šir­dži­je, iako je imao ma­li broj sce­na i pri­tom iz­go­vo­rio sve­ga 661 reč. Džo­ni je na kra­ju za­ra­dio ne­ve­ro­vat­nih 68 mi­li­o­na do­la­ra, a pu­bli­ka na­po­mi­nje da ga je film „Ali­sa u ze­mlji ču­da” uči­nio naj­pla­će­ni­jim glum­cem sa naj­ma­nje re­pli­ka u fil­mu.

San­dra Bu­lok

Ta­ko je i slav­na ho­li­vud­ska zve­zda, San­dra Bu­lok, ostva­ri­la svo­ju naj­ve­ću za­ra­du igra­ju­ći u fil­mu „Gra­vi­ta­ci­ja” iz 2013. go­di­ne, ko­ji je re­ži­rao Al­fon­so Ku­a­ron. Ka­da se uzmu u ob­zir svi pri­ho­di, na­vo­di se da je San­dra za­ra­di­la naj­ma­nje 70 mi­li­o­na do­la­ra, od ko­jih je 20 do­bi­la una­pred. Osim to­ga, do­bi­la je i 15 od­sto od pri­ho­da od bi­o­skop­ske pro­da­je. Za iz­ra­du fil­ma pro­duk­ci­ja je iz­dvo­ji­la oko 100 mi­li­o­na do­la­ra, da bi, na­kon ob­ja­vlji­va­nja, za­ra­dio pre­ko 700 mi­li­o­na do­la­ra na bi­o­skop­skim bla­gaj­na­ma ši­rom sve­ta. Sma­tra se i da je San­dra Bu­lok ima­la pri­li­ku da za­ra­di to­li­ki no­vac sa­mo iz raz­lo­ga što je ulo­gu za taj film od­bi­la da igra An­dže­li­na Džo­li, a kom­pa­ni­ji Var­ner Bros je očaj­nič­ki bi­la po­treb­na glu­mi­ca.

Vil Smit

Za ulo­gu u fran­ši­zi „Lju­di u cr­nom” Vil Smit je za­ra­dio či­ta­vo bo­gat­stvo. Igra­ju­ći agen­ta Dže­ja, Smit je za­ra­dio 125 mi­li­o­na do­la­ra, što u pro­se­ku iz­no­si ma­lo pre­ko 41,5 mi­li­o­na do­la­ra po fil­mu. On je za tre­ći deo pla­ćen mno­go vi­še u od­no­su na pret­hod­ne, ka­da je nje­go­va pla­ta iz­no­si­la 5 mi­li­o­na do­la­ra. To­li­ko je do­bio za film iz 1997. go­di­ne, dok je 2002. go­di­ne, za dru­gi deo fil­ma, glu­mac do­bio oko 64 mi­li­o­na do­la­ra. Iz­gle­da da mu se naj­vi­še is­pla­ti­la glu­ma u tre­ćem de­lu, 2012. go­di­ne, ka­da je do­bio vr­to­gla­vih 100 mi­li­o­na do­la­ra.

Brus Vi­lis

Ka­da je ču­ve­ni Brus Vi­lis an­ga­žo­van da glu­mi u fil­mu „Še­sto ču­lo” tra­žio je da mu se una­pred is­pla­ti 14 mi­li­o­na do­la­ra. Stu­dio je us­peo da na­pra­vi film sa bu­dže­tom od 40 mi­li­o­na do­la­ra, a zna­ča­jan deo te ci­fre oti­šao je na Vi­li­so­vu pla­tu. Osim to­ga, glu­mac je us­peo da sklo­pi još je­dan ugo­vor gde je tra­žio 18 od­sto od pri­ho­da na bi­o­skop­skim bla­gaj­na­ma, a iako su pre­go­vo­ri ove vr­ste bi­li ri­zič­ni, na kra­ju su se is­pla­ti­li. „Še­sto ču­lo” ostva­rio je ogro­man uspeh na bla­gaj­na­ma, te za­ra­dio 672 mi­li­o­na do­la­ra ši­rom sve­ta i ta­ko po­stao dru­gi film sa naj­ve­ćom za­ra­dom 1999. go­di­ne. Brus Vi­lis je na kra­ju us­peo da za­ra­di oko 114 mi­li­o­na do­la­ra za ulo­gu u tom fil­mu, a nje­go­ve pre­go­va­rač­ke spo­sob­no­sti za­si­ja­le su pu­nim sja­jem.

Iva­na Ja­pun­dža

Autor:
Pošaljite komentar
HOLIVUDSKE DAME RAĐAJU NAKON ČETRDESETE Poznate glumice dokazuju da godine nisu prepreka za majčinstvo

HOLIVUDSKE DAME RAĐAJU NAKON ČETRDESETE Poznate glumice dokazuju da godine nisu prepreka za majčinstvo

05.04.2024. 14:23 14:47
EVROPSKI FILMOVI PROTIV HOLIVUDSKIH BLOKBASTERA Izuzetna ostvarenja nastala van Američke filmske industrije

EVROPSKI FILMOVI PROTIV HOLIVUDSKIH BLOKBASTERA Izuzetna ostvarenja nastala van Američke filmske industrije

02.04.2024. 11:25 12:43
HOLIVUDSKI GENIJALCI Osim talenta za glumu ove zvezde poseduju i visoko obrazovanje

HOLIVUDSKI GENIJALCI Osim talenta za glumu ove zvezde poseduju i visoko obrazovanje

19.03.2024. 13:43 14:02