Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Jednostavna PITA SA MESOM koju MORATE PROBATI! Otkrivamo najukusniji recept, pravi se OČAS POSLA!

31.03.2024. 13:10 22:48
Piše:
Foto: Privatna arhiva

Želja da usrećim svoje voljenje privukla me je kuvanju, a ljubav obično dolazi preko stomaka, pa se vodim time, započinje priču za „Dnevnikov” Nedeljni ručak fud-blogerka Milica Spasić čiji Instagram profil „Kuhinja kod Milice” broji blizu 19.000 pratilaca, koji svakodnevno uživaju u privlačnim receptima koje ova mlada devojka plasira putem ove društvene mreže.

Kada je uplovila u posao fud-blogerke Milica je profil nazvala „Očajna domaćica”, što se, kako je svojevremeno ispričala, njenim pratiocima tada nije dopalo jer njena hrana nimalo nije „očajna”.

– Želela sam da svoje ideje i znanje prosledim dalje, tako sam se i odlučila da delim recepte putem društvenih mreža – priča nam Milica Spasić. – Nije toliko teško pronalaziti ideje za kreativnost u kuhinji. Oduvek sam volela da isprobavam i kombinujem, tako da uvek imam ideja za ponešto novo.

Na naše pitanje šta je to što svi možemo da pripremimo za jedan kvalitetan obrok čak i onda kada „nemamo ništa” u frižideru, Milica ističe da je, po ugledu na naše starije, dovoljno imati ono osnovno - brašno, jaja i so.

– Onda je sve lako. Mada, u današnje vreme ljudi sve manje imaju vremena za kuvanje pa im je sve komplikovano, jer za sve treba vremena i, naravno, ljubavi i truda – naglašava fud-blogerka.

Kako dodaje, voli da eksperimentiše u kuhinji pa neretko kombinuje sastojke koji nisu standardni.

– Koristim dosta svežih začina iz bašte, dadatak slatkih sastojaka u slano jelo i obrnuto. Jednostavno, uživam u spremanju i kuvanju – zaključuje Milica, koja je za naše čitaoce pripremila recept za pitu sa mesom.

V. B.

 

Pita s mesom

 

2 glavice crnog luka

500 g mlevenog mesa (junetina/svinjetina)

1 pakovanje kora za pitu

400 g kisele pavlake

100 ml ulja/masti

5 jaja

susam, biber, so i peršun po želji i ukusu

 

 

Luk iseckati i prodinstati, a zatim dodati mleveno meso. Dinstati dok ne ispari tečnost. U otopljenu mast/ulje dodati kiselu pavlaku i jaja. Potom sledi filovanje: izdvojiti dve kore i namazati filom od jaja. One su podloga za šest rolnica od mesa, koje ređate kao piramidu: tri pa dve, pa jednu rolnicu. Zatim ih sve urolati zajedno da dobijemo veliki rolat. Rolnice sa mesom rolate od jedne kore kojom celom površinom namažete filom od jaja, a meso stavite samo po ivici. Trebaće vam 16 kora, ali desi se da u pakovanju nekad ima više ili manje kora, ali ne brinite se, pita će biti pođednako ukusna. Dobićete dva velika rolata, premažite ih ostatkom fila od pavlake i pospite susamom. Pecite na 200-220 stepeni oko 30 minuta, dok ne porumeni.

Piše:
Pošaljite komentar
POSNE ŽERBO ALI KUGLE Ovo ćete obožavati! Lako se prave, a potrebna su samo 3 sastojka

POSNE ŽERBO ALI KUGLE Ovo ćete obožavati! Lako se prave, a potrebna su samo 3 sastojka

28.03.2024. 08:32 08:39
LAGANA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Kolač sa rendanim jabukama

LAGANA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Kolač sa rendanim jabukama

25.03.2024. 16:38 16:47
DOMAĆI HLEB KOJEM NEĆETE ODOLETI! Rodićkina unuka ima tajni recept koji morate isprobati (VIDEO)

DOMAĆI HLEB KOJEM NEĆETE ODOLETI! Rodićkina unuka ima tajni recept koji morate isprobati (VIDEO)

24.03.2024. 11:20 12:33