Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

DNEVNIK SAZNAJE Produžen pritvor Branislavu R, osumnjičenom za ubistvo bivše supruge i tašte u Rakovcu

20.03.2024. 13:29 13:33
Piše:
Izvor: Dnevnik/ S. Šušnjević

Viši sud u Novom Sadu produžio je pritvor Branislavu R. (48) iz okoline Beočina, koji se sumnjiči da je u porodičnoj kući u Rakovcu na svirep način nožem usmrtio bivšu suprugu Draganu R. (47) i njenu majku Nadu Č. (75), saznaje „Dnevnik”.

- Osumnjičenom B. R. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo bivše žene i tašte u Rakovcu i krivično delo utvrđeno merom bezbednosti, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu produžio je pritvor do 18. aprila 2024. godine iz razloga što postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da bi ostankom na slobodi osumnjičeni mogao ometati postupak uticajem na svedoke, zatim zbog postojanja okolnosti koje upućuju na osnovanu bojaznost da bi osumnjičeni mogao da ponovi krivično delo i da učini novo krivično delo za koje je osnovano sumnjiv jer je više puta osuđivan, kao i zbog načina izvršenja i težine posledica krivičnog dela koje je dovelo do uznemirenja javnosti - potvrdila je za „Dnevnik” portparol Višeg suda u Novom Sadu Jelena Ostojin.

On se iza rešetaka nalazi od hapšenja, a kako „Dnevnik” nezvanično saznaje, na saslušanju je iskoristio svoje zakonsko pravo i nije izneo odbranu pred tužiocem nego se branio ćutanjem.


Dan pre zločina telefonom zvao bivšu taštu

Komšinica pokojne Nade Č. Mirjana Knezi Lerik ispričala je nakon zločina reporterima „Dnevnika” da je osumnjičeni je u subotu zvao Nadu kako bi se raspitao za bivšu suprugu, koja ga je, kako je rekao, blokirala na telefonu.

- Nada nije osećala uznemirenost zbog tog poziva, tako da smo mi nastavile naš razgovor i dogovarale smo se da idemo na Najlon pijacu - rekla je naša sagovornica.


Zločin se dogodio 18. februara, u večernjim časovima u porodičnoj kući pokojne Nade Č. u Ulici cara Lazara, u naselju Salakcije u Rakovcu kod Beočina, kada je osumnjičeni, na svirep način, lišio života bivšu suprugu i njenu majku, kršeći zabranu približavanja i komunikacije sa bivšom suprugom.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni je najpre u prizemlju usmrtio nesrećnu staricu, a potom se popeo na sprat kuće i lišio života bivšu suprugu. Kako kažu komšije, u trenutku hapšenja, on je bio pod vidnim uticajem alkohola, a kod njega je, navodno, bio i nož kojim je, kako se pretpostavlja, počinio zločin.

Inače protiv osumnjičenog za dvostruko ubistvo u Rakovcu pred novosadskim Osnovnim sudom vođena su dva krivična postupka, koja su pravnosnažno okončana.

Kako kaže izvor „Dnevnika”, Branislav R. je proveo iza rešetaka dve godine i dva meseca zbog nasilja u porodici. Nakon što je pušten sa izdržavanja kazne, živeo je u iznajmljenom stanu.

Prema našim saznanjima, okrivljeni Branislav R. je aprila 2019. godine oglašen krivim zbog krivičnog dela nasilje u porodici i izrečena mu je uslovna osuda sa jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od deset meseci. Istovremeno je određeno da se kazna neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od  dve godine od dana pravnosnažnosti presude ne učini novo krivično delo.


Preti mu doživotna

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je kvalifikovalo delo kao krivično delo teško ubistvo, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom, kao i krivično delo kršenje zabrane utvrđene merom bezbednosti, kažnjivo kaznom zatvora u trajanju do šest meseci.


Međutim, ta uslovna osuda je prekršena i opozvana te je novom presudom iz decembra 2021. godine Branislav R. oglašen krivim zbog krivičnog dela nasilje u porodici i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dve godine i dva meseca.

Navedenom presudom mu je izrečena i mera bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom, odnosno zabranjen je pristup oštećenoj na udaljenosti manjoj od 100 metara i to u prostoru oko njenog mesta stanovanja i rada, kao i dalje uznemiravanje i svaka druga komunikacija u trajanju od dve godine od dana pravnosnažnosti presude.

Ova presuda je, prema našim saznanjima, postala pravnosnažna 21. marta prošle godine.

D. Nikolić

Foto: S. Šušnjević

Autor:
Pošaljite komentar
„DNEVNIK” SAZNAJE: ODREĐEN PRITVOR BRANISLAVU R., KOJI SE TERETI DA JE NA SVIREP NAČIN USMRTIO BIVŠU ŽENU I TAŠTU Osumnjičeni za dvostruko ubistvo u Rakovcu zanemeo pred tužiocem

„DNEVNIK” SAZNAJE: ODREĐEN PRITVOR BRANISLAVU R., KOJI SE TERETI DA JE NA SVIREP NAČIN USMRTIO BIVŠU ŽENU I TAŠTU Osumnjičeni za dvostruko ubistvo u Rakovcu zanemeo pred tužiocem

21.02.2024. 07:10 07:20
NAJNOVIJI DETALJI  DVOSTRUKOG UBISTVA U RAKOVCU Ubica zatečen sa krvavim nožem, BIO U ZATVORU ZBOG PORODIČNOG NASILJA

NAJNOVIJI DETALJI  DVOSTRUKOG UBISTVA U RAKOVCU Ubica zatečen sa krvavim nožem, BIO U ZATVORU ZBOG PORODIČNOG NASILJA

19.02.2024. 10:32 16:31
(FOTO) OGLASILA SE POLICIJA O UBISTVU U RAKOVCU Nožem usmrtio bivši ženu i njenu majku

(FOTO) OGLASILA SE POLICIJA O UBISTVU U RAKOVCU Nožem usmrtio bivši ženu i njenu majku

19.02.2024. 09:52 10:13