Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

FOTOŠOP AFERA DRMA KRALJEVSKI TRON! Kejt Midlton priredila SKANDAL kakav BRITANIJA NE PAMTI, a evo šta se krije iza svega

12.03.2024. 13:20 11:52
Piše:
Foto: Youtube Printscreen / Dnevnik ilustracija

Šta bi Elizabeta Druga rekla na fotošop skandal koji je potresao njenu voljenu monarhiju i da li bi ikada došla u situacije u kojima su našli njeni naslednici  zbog jedne obične slike koja je „dorađena u stilu” najpopularnije starlete svih vremena Kim Kardašija.

Sve i da je Elizabeta lično fotošopirala neku sliku, to ni Udba ne bi otkrila, kažu stručnjaci, a jadna Kejt Midlton našla se u centru pažnje zbog jedne omanje fotomontaže slike na kojoj je ona sa svoje troje dece.

Ispostavilo se da je fotografija rezultat fotomontaže, zbog čega je nekoliko agencija hitno uklonilo sa svojih portala.

Kejt se lično izvinila za zabunu koja je nastala spornom fotografijom i rekla da se sama „zaigrala" u fotošopu, a onda su krenule razne teorije zavera...

Kako je nastala famozna slika

Podsetimo fotografija je objavljena u nedelju ujutru na nalozima Kejt Midlton i princa Vilijama na društvenim mrežama povodom proslave Dana majki, a prikazuje Kejt sa njeno troje dece – prinčevima Džordžom i Luisom i princezom Šarlot. Ispod slike pisalo je: „Hvala vam na lepim željama i kontinuiranoj podršci u poslednja dva meseca. Svima želim srećan Dan majki. K“. U natpisu se takođe navodi da je fotografiju 2024. godine uslikao princ Vilijam.

 

Analiza podataka fotografije koju je uradila jedinica za podatke i forenziku Skaj Njuza otkrila je da je slika sačuvana u softveru za uređivanje fotografija „Adob Fotošop“ dva puta na Meku, ali nije jasno da li je sačuvana na istom uređaju. Slika je snimljena u Adelajd kotidžu, porodičnom domu u Vindzoru, na fotoaparatu Kenon 5D mark 4, piše Skaj njuz.

Ovo je prva fotografija koju je Kensingtonska palata objavila otkako je Kejt (42) u januaru imala operaciju abdomena. Mediji su takođe objavili i paparaco snimak princeze prošle nedelje kada je primećena u automobilu koji je vozila njena majka Kerol Midlton u blizini zamka Vindzor ali je i ta fotka naglo povučena. Kejt je poslednji put viđena u javnosti na Božić 2023. godine. Princeza je ranije ove godine skoro dve nedelje provela na Londonskoj klinici. Palata je otkrila samo nekoliko detalja o njenom zdravstvenom stanju, između ostalog da nije u pitanju rak.

Koje su greške uočene na fotografiji?

Najočiglednija greška je promena na rukavu princeze Šarlot, što je AP i naveo kao glavni razlog zbog čega je slika povučena. Ali, postoje i druge greške. Kejtina desna ruka je zamućena u odnosu na njenu levu, neki kažu da joj leva strana vilice drugačija od desne i da rajsferšlus na jakni nije ravan. Šara na džemperu princa Luisa je takođe neravna, kao i zid sa njegove desne strane. Kejt na fotografiji ne nosi venčani ili verenički prsten.

Kensingtonska palata je prvobitno odbila da komentariše tvrdnje koje su nastale nakon što su foto agencije povukle fotografiju. Ali, u ponedeljak ujutro objavljena je izjava na društvenoj mreži princa i princeze od Velsa, koju je potpisala Kejt. U njoj je pisalo: „Kao i mnogi fotografi amateri, povremeno eksperimentišem sa fotošopom. Želim da se izvinim zbog zabune koju je izazvala porodična fotografija koju smo juče objavili. Nadam se da su svi koji su slavili imali veoma srećan Dan majki. K“.

Misterija vereničkog prstena

Mnogi su primetili da Kejt na fotografiji više ne nosi verenički prsten ni burmu. Ovo je izazvalo teorije da Kejt i Vilijam zapravo imaju probleme u braku i da možda Kejt nije odsustvovala zbog zdravstvenih razloga nego je napustila muža.

Druga teorija kaže da je slika nastala pomoću veštačke inteligencije jer je Kejt zapravo jako loše te ne može ni da sedi kako bi se uslikala. Kada su stručnjaci to otkrili, slika je povučena isto kao i ona prva gde je Kejt, navodno sama u kolima s mamom.

Rubi Naldret, koja je zadužena za društvene mreže britanskog tabloida „Dejli miror”, na svom X profilu podelila je svoju teoriju oko sporne fotografije. Pronašla je fotografiju Kejt Midlton za koju je sigurna da je korišćena za nastanak ove nove. Ona tvrdi da je princeza od Velsa koristila fotografiju sa snimanja za magazin „Vog” 2016. godine i potkrepila to fotografijama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by swilly⛅ (@royal.b2)

„Moje analize foto sage Kejt Midlton govore da je „uzela” svoje lice s naslovnice „Vouga” koju je snimila pre nekoliko godina i potom je montirala”, objasnila je Naldret u Tvitu koji je u međuvremenu postao viralan te je u nekoliko sati pogledan više od 35 miliona puta. Navodno je to urađeno jer je Kejt toliko loše da ne može ni da sedi.

Uslikana s Vilijamom

Uprkos glasinama Kejt Midlton je uočena kako nakratko napušta dvorac Vindzor s princem Vilijamom. Ali glava joj je bila okrenuta na stranu i kamere joj nisu mogle uhvatiti lice.

Par je krenuo na putovanje u Vestminster Abi, obeležavajući princezino prvo pojavljivanje u više od dva meseca od njene operacije.

Anmer Hol, sa svojih 10 spavaćih soba, bazenom i privatnim teniskim terenom, dugo je bio utočište za kraljevsku porodicu i njihovo troje dece, posebno tokom pandemije. Od 2015. do 2017. Anmer Hol služio je kao primarna rezidencija para, pružajući predah od njihovih kraljevskih dužnosti.

 

 

Autor:
Pošaljite komentar
IPAK JE LAŽNJAK Novinske agencije masovno povukle fotografiju Kejt posle operacije

IPAK JE LAŽNJAK Novinske agencije masovno povukle fotografiju Kejt posle operacije

11.03.2024. 08:49 13:20
NASTAVLJAJU SE KONTROVERZE SA MANIPULISANOM FOTKOM KEJT MIDLTON Princeza sada tvrdi da je ona „eksperimentisala“

NASTAVLJAJU SE KONTROVERZE SA MANIPULISANOM FOTKOM KEJT MIDLTON Princeza sada tvrdi da je ona „eksperimentisala“

11.03.2024. 12:17 12:37
(FOTO) KEJT U PRVOJ PORUCI POSLE OPERACIJE: Hvala na lepim željama i kontinuiranoj podršci! Evo kada se očekuje povratak pirnceze od Velsa KRALJEVSKIM DUŽNOSTIMA  

(FOTO) KEJT U PRVOJ PORUCI POSLE OPERACIJE: Hvala na lepim željama i kontinuiranoj podršci! Evo kada se očekuje povratak pirnceze od Velsa KRALJEVSKIM DUŽNOSTIMA  

10.03.2024. 12:13 12:29