DA LI STE PROBALI JAPANSKU VODU Topi salo kao od šale, a trenutno podiže imunitet!
Na Internetu mogu da se pronađu razni recepti i saveti za brz gubitak težine. Verovatno ste isprobali bar jedan od njih.
Jedan takav recept ističe se svojom delotvornošću i brzim rezultatima naziva se japanska voda, a reč je zapravo o đumbirovoj vodi, koja pomaže u sagorevanju masnoća čak i sa mesta gde su vrlo tvrdokorne poput stomaka, leđa i bedara.
Osim što pridonosi mršavljenju dobro će utiče i na celokupno zdravlje i štiti od brojnih bolesti budući da aktivni sastojak đumbira gingerol ima protuupalna svojstva.
Napitak deluje tako da ubrzava metabolizam i pomaže telu u sagorevanju masti, bez štetnih posledica. Osim dobrobiti za liniju ima i niz povoljnih učinaka za zdravlje.
Povoljni učinci japanske vode za zdravlje
Normalizuje krvni pritisak - redovno pijenje đumbirove vode doprinosi regulaciji krvnog pritiska, a sprečava i stvaranje krvnih ugrušaka za koje se zna da su smrtonosni.
Smanjuje nastanak infekcija - vekovima se đumbir koristi protiv raznih infekcija, uključujući prehlade i grip.
Protuupalno delovanje - piće ima snažna protuupalna svojstva koja ga čine idealnim lekom protiv upalnih bolesti poput artritisa i gihta.
Poboljšava cirkulaciju - đumbir ima sposobnost da poveća cirkulaciju uglavnom zbog prisutnosti gvožđa i cinka. Oba minerala mogu da poboljšaju protok krvi i da spreče niz problema povezanih sa lošom cirkulacijom.
Umanjuje simptome prehlade i gripe - redovna konzumacija đumbira poboljšava imuni sistem.
Reguliše probavu - đumbirova voda eliminiše neprijatne probavne probleme kao što su probavne smetnje, nadutost, refluks kiseline i zatvor.
Olakšava bol u zglobovima - zahvaljujući protuupalnim svojstvima, redovno konzumiranje đumbirove vode sprečiće bol u zglobovima.
Recept za japansku vodu
Potrebno je:
- 1, 5 l vode
- Nekoliko tankih listića đumbira (najmanje 1 cm đumbira)
- Malo limunovog soka
Priprema:
Voda treba da prokuva, a u međuvremenu đumbir oljuštite i iseckajte. Dodajte đumbir u prokuvanu vodu i kuvajte dok ne omekša. Sklonite sa vatre, ohladite i dodajte limunov sok.
Žena.Blic.rs