GOMBOCE SA ČOKOLADOM Slatki zalogaji zlata vredni
05.03.2024.
14:11
14:31
Komentari (0)
Ova jednostavna, ali zanosna poslastica spaja kuvani krompir sa slatkim, rastopljenim komadićima mlečne čokolade, pružajući neodoljivu kombinaciju ukusa i tekstura.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 4 jaja
- 2 kašike ulja
- brašno po potrebi
- malo soli
- 200 g mlečne čokolade
- 100 g šećera
- 200 g prezli ili mlevenog keksa
Priprema:
Skuvajte krompir, pa ga izgnječite. Dodajte jaja, ulje, so i sa brašnom zamesite srednje meko testo.
Razvucite ga na ravnu površinu, pa čašom vadite krugove. Na svaki krug stavite po jednu ili dve kocke čokolade, možete posuti sa malo šećera ukoliko želite.
Rukama pričvrstite testo i napravite knedlu.
Kuvajte ih u kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Onda ih kuvajte još 15 minuta.
Ocedite ih i uvaljajte u prezle i šećer ili mleveni keks.
Uživajte!
Informer.rs/ Dnevnik