Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ROBERT PATINSON UZEO GAĆE SA SETA „SUMRAK“ SAGE Holivudske zvezde koje su prisvojile rekvizite sa snimanja popularnih filmova

27.02.2024. 15:15 15:26
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Film­ski se­to­vi pre­pu­ni su za­ni­mlji­vih re­kvi­zi­ta, a po­zna­te glu­mač­ke zve­zde ne­ret­ko ima­ju „le­plji­ve pr­ste“, te se de­ša­va da ih „ukra­du“ i od­ne­su ku­ća­ma za uspo­me­nu.

Na­kon što se sni­ma­nje ne­kog fil­ma za­vr­ši, svi re­kvi­zi­ti na­la­ze se u vla­sni­štvu stu­di­ja, a po­tom se ko­ri­ste za ne­ko na­red­no sni­ma­nje, pro­da­ju na auk­ci­ji, da­ju u hu­ma­ni­tar­ne svr­he ili se pak osta­vlja­ju mu­ze­ji­ma. Upr­kos to­me, ove po­zna­te lič­no­sti mi­sli­le su da ima­ju pra­vo na nji­ho­vo po­se­do­va­nje, te se ni­su ustru­ča­va­li da ove dra­go­ce­no­sti pri­svo­je.

Igre gla­di

Glum­ci če­sto ume­ju da pro­ve­du go­di­ne ži­vo­ta sni­ma­ju­ći fil­mo­ve, a na­ro­či­to ka­da su u pi­ta­nju naj­gle­da­ni­je fran­ši­ze, kao što su „Igre gla­di“. Pro­ta­go­ni­sti Džoš Ha­čer­son i Dže­ni­fer Lo­rens ni­su sa­mo sa­vr­šen par u fil­mu već su i pra­vi pri­ja­te­lji iza ka­me­ra, a ono što ih po­ve­zu­je je­ste i či­nje­ni­ca da su obo­je sa za­do­volj­stvom ne­ke od ču­ve­nih re­kvi­zi­ta sa se­ta po­ne­li ku­ći. Na­kon što se za­vr­ši­lo sni­ma­nje „Igre gla­di: Sjaj slo­bo­de 2. deo“ ova dva glum­ca su sa so­bom po­ne­la ono što naj­vi­še osli­ka­va ka­rak­ter nji­ho­vih ulo­ga ko­je su tu­ma­či­li. Pi­ta, ko­jeg igra Ha­čer­son, za­dr­žao je me­da­ljon ko­ji Ket­nis, ko­ju tu­ma­či Lo­ren­so­va, no­si to­kom ce­log fil­ma, te kao ve­či­ti ro­man­tik, to či­ni iz sen­ti­men­tal­nih raz­lo­ga. „Po­neo sam ku­ći me­da­ljon ko­ji Pi­ta da­je Ket­nis i ko­ji ima tri sli­ke u se­bi. To je mo­ja ma­la uspo­me­na“, re­kao je Ha­čer­son. Dže­ni­fer Lo­rens je ku­ći po­ne­la go­to­vo či­ta­vu svo­ju ode­ću i opre­mu sa se­ta. Uze­la je jak­nu i ci­pe­le, ali i ori­gi­nal­ni luk, ko­ji je ko­ri­sti­la za lov u fil­mu. „Imam ko­žnu lo­vač­ku jak­nu i svo­je ko­žne lo­vač­ke či­zme. Sa­mo vi­se u mom or­ma­nu, ne znam šta ću sa nji­ma“. Osim to­ga, u nje­nom or­ma­nu na­la­zi se i po­me­nu­ti luk, ko­jeg tu dr­ži sa­kri­ve­nog, ka­ko bi ko­men­ta­re lju­di ko­ji do­đu u njen dom. Iako glum­ci ni­su zbog to­ga ima­li pro­ble­ma, nji­hov ko­le­ga Li­jam Hem­svort ni­je ni­šta pri­svo­jio, te je skrom­no re­kao da sa sni­ma­nja no­si sa­mo „le­pa se­ća­nja“.

Tor

Iako je Li­jam iz­be­ga­vao „kra­đu“, nje­gov brat Kris se pak sa za­do­volj­stvom se­ća stva­ri ko­je je uzeo se se­to­va. Kris je po­znat po ulo­zi To­ra u Mar­ve­lo­vom uni­ver­zu­mu, a na­kon za­vr­še­nog sni­ma­nja fil­ma, po­neo je naj­po­pu­lar­ni­ji re­kvi­zit ko­ji je mo­gao da na­đe. U pi­ta­nju je To­rov ma­gič­ni če­kić, ko­ji se na­zi­va Mjol­nir, a glu­mac u svom do­mu dr­ži čak pet za­seb­nih re­kvi­zi­ta. Sva­ki če­kić do­bio je po­seb­no me­sto u sko­ro sva­koj pro­sto­ri­ji u Kri­so­vom do­mu, a je­dan se čak na­la­zi i u nje­go­vom ku­pa­ti­lu: „Uzeo sam če­kić sa sko­ro sva­kog fil­ma ko­ji smo sni­mi­li i svi su ra­štr­ka­ni po pro­sto­ri­ja­ma u ku­ći. Če­sto za­vr­ša­va­ju i u mom ku­pa­ti­lu“. Iako bi mno­gi pla­ti­li mi­li­o­ne da ima­ju upra­vo ove če­ki­će u svo­jim ru­ka­ma, oni Kri­so­vi su po­ma­lo i ošte­će­ni, s ob­zi­rom na to da su Mjol­ni­ri jed­ni od omi­lje­nih igrač­ki glum­če­vog si­na.

Vam­pi­ri

Na isti na­čin su i glum­ci iz ne­za­bo­rav­ne „Su­mrak“ sa­ge se­bi da­li za pra­vo da uzmu ne­ke za­ni­mlji­ve, ali i neo­če­ki­va­ne pred­me­te sa se­ta. Glum­ci su pro­ve­li go­di­ne sni­ma­ju­ći ovu fran­ši­zu, te ni­je ni čud­no zbog če­ga su osta­li sen­ti­men­tal­no ve­za­ni za ne­ke re­kvi­zi­te. U od­no­su na osta­tak glu­mač­ke po­sta­ve, iz­gle­da da je Kri­sten Stju­art iz­gra­di­la po­zeb­nu ve­zi sa fran­ši­zom, s ob­zi­rom da je sa se­ta, osim le­pih uspo­me­na, po­ne­la i pr­ste­nje, ka­ko bi je pod­se­ća­lo na eki­pu sa fil­ma. Po­ne­la je pr­ste­nje ko­je je Be­la Svon no­si­la u fil­mu, a to je ura­di­la ka­ko bi je pod­se­ća­li na re­di­telj­ku Ke­trin Har­dvik i ko­le­gu Ro­ber­ta Pa­tin­so­na, a u ve­zi sa tim je re­kla: „Uze­la sam pr­ste­nje. Imam ve­re­nič­ki, me­se­čev i ven­ča­ni pr­sten ko­ji su mi ve­o­ma va­žni“. Još je­dan ko­mad na­ki­ta ne­stao je sa se­ta, a nje­ga je uzeo glu­mac Pi­ter Fa­či­ne­li, ko­ji tu­ma­či vam­pi­ra Kar­laj­la Ka­le­na. „Za­dr­žao sam svoj Kar­lajl pr­sten, ko­ji se sa­da mo­že ku­pi­ti na Ama­zo­nu za 13 do­la­ra. Pro­da­ju nje­go­ve re­pli­ke, ali ovaj je bio ori­gi­nal­ni pr­sten ko­ji mi je mno­go zna­čio“, re­kao je Fa­či­ne­li. Me­đu­tim, glu­mac Ro­bert Pa­tin­son ni­je bio to­li­ko sen­ti­men­ta­lan, te je hteo da se sa sni­ma­nja se­ća is­klju­či­vo udob­no­sti do­njeg ve­ša. Di­ve­ći se ga­ća­ma sa se­ta, Ro­bert Pa­tin­son je re­kao: „Iskre­no, uzeo sam mno­go do­njeg ve­ša. To sam ra­dio na svim fil­mo­vi­ma. Ima­ju naj­bo­lji do­nji veš i ne­mam poj­ma oda­kle im. Ko­ri­stim ga sva­ki dan“.

Spaj­der­me­ni

Iako je Spaj­der­men je­dan od naj­po­zna­ti­jih i naj­vo­lje­ni­ji su­per-he­ro­ja, glum­ci ko­ji su ga tu­ma­či­li ipak ni­su to­li­ko po­šte­ni. Na­i­me, Tom Ho­land je u ne­ko­li­ko na­vra­ta pri­znao da je uzeo ne­ke, ve­o­ma zna­čaj­ne, re­kvi­zi­te sa se­ta „Spaj­der­men: Da­le­ko od ku­će“. Je­dan od njih su pre­po­zna­tlji­ve na­o­ča­re, ko­je je To­ni Stark, ko­jeg Ho­land tu­ma­ma­či, no­sio to­kom ce­log fil­ma. Osim što je us­peo da se sa ti­me iz­vu­če, po­šlo mu je za ru­kom da sa so­bom od­ne­se i veb pu­cač, spra­vu uz po­moć ko­je Spaj­der­men is­pa­lju­je svo­ju mre­žu. Me­đu­tim, Tom Ho­land ni­je us­peo da se is­kra­de sa ode­lom sa­mog Spaj­der­me­na, jer su ga uhva­ti­li na de­lu. Ali, oso­ba ko­joj je to, ne­kim ču­dom, us­pe­lo bio je ne­ka­da­šnji Spaj­der­men, En­dru Gar­fild. Iako su fa­no­vi fil­ma po­de­lje­nog mi­šlje­nja, ka­da je u pi­ta­nju de­ba­ta o to­me ko je bo­lji Spaj­der­men, sva­ka­ko je tač­no da je Gar­fild bo­lji „lo­pov“. Us­peo je da uzme ode­lo na­kon što se za­vr­ši­lo sni­ma­nje fil­ma „Ne­ve­ro­vat­ni Spaj­der­men 2“, a ka­da su ga pi­ta­li da li stu­dio do­zvo­lja­va da za­dr­ži ovaj uni­kat­ni ko­stim, glu­mac je od­go­vo­rio: „Zna­te šta, ne da­ju, ali ja sam mo­žda uzeo je­dan i mo­žda se na­la­zi u mom pr­tlja­gu, mo­žda je u mo­joj ho­tel­skoj so­bi, a mo­žda je i u ran­cu u ko­li­ma. Sve je mo­gu­će“.

Iva­na Ja­pun­dža

Autor:
Pošaljite komentar
ŠOKANTNA INTIMA NA EKRANU Džena Ortega i Martin Friman u provokativnoj ljubajnoj sceni

ŠOKANTNA INTIMA NA EKRANU Džena Ortega i Martin Friman u provokativnoj ljubajnoj sceni

20.02.2024. 14:36 15:02
KNJIGE KOJE SU OŽIVELE NA FILMSKOM PLATNU: Večiti rat knjigoljubaca i filmofila

KNJIGE KOJE SU OŽIVELE NA FILMSKOM PLATNU: Večiti rat knjigoljubaca i filmofila

02.09.2023. 16:15 13:09
SKRIVENI TALENTI poznatih glumaca: Anđelina BACA NOŽEVE, Tom Holand IGRA BALET

SKRIVENI TALENTI poznatih glumaca: Anđelina BACA NOŽEVE, Tom Holand IGRA BALET

22.07.2023. 18:15 18:15