VAZDUŠASTE, DUŽE SVEŽE, PLUS MANJE KALORIČNE Ovo je RECEPT za najbolje krofne: Peku se U RERNI i svi kažu da su ukusnije od PRŽENIH
Krofne su omiljena poslastica mnogima od nas, dok ih neki obožavaju u slatkog varijanti, ima i onih koji ih prave i u slavnoj.
Međutim, ovo omiljeno testo slovi za jednog od glavih neprijatelja vitke linije, zato vam donosimo recept za one iz rerne koje se ne prže u dubokom ulju. Fenomenalnog su ukusa, neverovatno su vazdušaste, a mnogo manje kalorične!
Sastojci:
2 jajeta
30 g kristal šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo
200 ml jogurta
16 kašika brašna
90 ml ulja
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom. Dodajte ostale sastojke, ulje, jogurt, prašak za pecivo, vanil secer, brašno i sve lepo umutiti da se dobro sjedini. Krofnice peći i plehu sa kalupima u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Potom ih pospite šećerom prahui u uživajte u neodoljivom ukusu.
Dnevnik/Kurir Stil