ВАЗДУШАСТЕ, ДУЖЕ СВЕЖЕ, ПЛУС МАЊЕ КАЛОРИЧНЕ Ово је РЕЦЕПТ за најбоље крофне: Пеку се У РЕРНИ и сви кажу да су укусније од ПРЖЕНИХ
Крофне су омиљена посластица многима од нас, док их неки обожавају у слатког варијанти, има и оних који их праве и у славној.
Међутим, ово омиљено тесто слови за једног од главих непријатеља витке линије, зато вам доносимо рецепт за оне из рерне које се не прже у дубоком уљу. Феноменалног су укуса, невероватно су ваздушасте, а много мање калоричне!
Састојци:
2 јајета
30 г кристал шећера
1 кесица ванилин шећера
1 кесица прашка за пециво
200 мл јогурта
16 кашика брашна
90 мл уља
Припрема:
Јаја умутите са шећером. Додајте остале састојке, уље, јогурт, прашак за пециво, ванил сецер, брашно и све лепо умутити да се добро сједини. Крофнице пећи и плеху са калупима у загрејаној рерни на 200 степени око 15 минута. Потом их поспите шећером прахуи у уживајте у неодољивом укусу.
Дневник/Курир Стил