"GENERACIJA Z“ SE PLAŠI DA PRIČA SA KONOBARIMA? Neki slučajevi su ekstremni
Britanski lanac restorana Prezzo je sprovelo istraživanje koje je dokazalo da mnogi pripadnici generacije Z imaju anksioznost prilikom naručivanja hrane u restoranima.
U istraživanju je učestvovalo 2.000 osoba. Oko 86 posto mladih iz generacije Z je navelo da ima ovu vrstu anksioznosti, prenosi Klix.
Neki od ovih mladih ljudi (njih 34 posto) su rekli da se osećaju toliko napeto da na kraju zamole druge ljude za stolom da razgovaraju s konobarima u njihovo ime.
Ovakva anskioznost može biti uzrokovana brigom o sve većim cenama hrane, zabrinutosti mladih da neće pronaći nešto što im se sviđa na jelovniku ili da će nakon jela požaliti što su nešto naručili.
Neki slučajevi su ekstremni – oko 40 posto pripadnika generacije Z je reklo da neće otići u restoran ako prije toga ne provere jelovnik (na internetu i slično).
Gabriel Rubin, profesor na Državnom univerzitetu Monkler je nedavno objavio istraživanje u kom je navedeno da se generacija Z više plaši sveta nego prethodne generacije.
“Oni se snalaze u korišćenju tehnologije, ali zbog koronavirusa i drugih faktora nisu stekli važne socijalne veštine. Čak i jednostavne aktivnosti poput naručivanja hrane ponekad postaju stvari koje izbegavaju”, između ostalog je rekao.
U generaciju Z spadaju oni koji su rođeni u periodu od 1995. do 2012. godine.
CDM