Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

I PORED PORAZA OD SILKEBORGA NASTAVLJAJU TAKMIČENJE U LIGI EVROPE Rojević zadovoljan, a ujedno i tužan

06.12.2023. 16:17 16:29
Piše:
Izvor: Fleming Heiberg

(Od našeg specijalnog izveštača)

SILKEBORG: Rukometaši danskog Silkeborga, u Jisk areni, revanširali su se Vojvodini (26:22) za poraz na Slanoj bari, pa će tako ove dve ekipe, kao najbolje u G grupi, nastaviti takmičenje u glavnoj fazi Lige Evrope, u grupi sa nemačkim Flensburgom  i švajcarskim Kadetenom . Zanimljivo je to da će sve četiri ekipe u narednu fazu preneti po dva boda. Prvak grupe će direktno u ćčetvrtfinale, dok će drugoplsirana i trećeplasirana ekipa igrati baraž mečeve za plčasman među osam najboljih timova. 


I sa Flensburgom može da se igra

Posle zimske pauze, LE se nastavlja, a rivali će biti Flensburg i Kadeten.

– Drugi krug će da bude izuzuetno težak, pošto imamo za rivala Flensburg, tim koji je među deset najboljih na svetu. A Kadeten je pobedio Flensburga, što dovoljno govori o kvalitetu Švajcaraca.


Ono što ostavlja žal što poklonici rukometa u Srbiji i Danskoj nisu mogli da steknu pravu sliku odnosa kvaliteta ove dve ekipe. Vojvodina, za razliku od prvog meča (29:28), nije bila kompletna (izostali Ocvirk i Milića), a na megdan Dancima su, posle 28 sati puta, izašli bukvalno iz autobusa (dva sata pre početka meča). I pored toga, Novosađani su ostavili odličan utisak. Posebno u trenucima kada su stigli minus od pet golova i na odmor otišli sa minimalnim vođstvom. U nastavku stigao ih je umor,  popustila je koncentracija, što je Dancima omogućilo da slave.

– Kada sam sabrao sve utiske i posle prespavane noći, jako sam tužan. Ubeđen sam da smo bili kompletni i da nismo imali problema na vreme mogli smo slaviti.  Sa četiri boda protiv Silkeborga već bismo bili u plej-ofu, tj. u top-12 i borili se sa Kadetenom  za 2. mesto, a samim tim i velike šanse da se nađemo među osam najboljih ekipa. To bi bio izvanredan rezultat sa ovom ekipom - rekao je trener Vojvodine Boris Rojević.

   On je podsetio, kada je Vojvodina napravila seriju 6:0, da je ključ igre protiv Danaca bila odbrana 6-0.

– Slabo su se snalazili na tu zonsku formaciju, pa su morali da pređu na igru „sedam na šest“, što to rade izvanredno i stvarali su nam male probleme. Ključni momenat je bio umor posebno kod Borisa Puhovskog i Aziza, gde nismo mogli sa kratkom rotacijom, samo sa Tomićem i Golubovićem, da pronađemo rešenje. Umor je i doveo do pada koncentracije u situacijama kada smo trebali da finiširamo i da zabijamo zicere.


SilkeborgVojvodina 26:22 (13:14)

SILKEBORG: Jiskarena, gledalaca: 1.876. Sudije: Danijel i RobertoAkotoMartins (Portugalija). Sedmerci: Silkeborg 2(2), Vojvodina3(2). Isključenja: Silkeborg 8, Vojvodina 6 minuta.

SILKEBORG: Halkbak 1, Ilso, Boldsen 3, Lauge 3(2), Lingard 2, Lovkvist (11odbrana), Friden 6, Toft, Bogojević 8, P. Kristensen 2, M. Kristensen, Bjering, Solstad 1, Knudsen, Sand.

VOJVODINA: Lučin, Šijan, Vorkapić 3 (2), Vukovljak, Aziz 3, Ratković, Trnavac1 (11 odbrana), Milenković, Sunajko, Pušica, Rađenović 1, Pešić 1, Tomić 2, Rogan 3, Golubović 2, Puhovski 6.


I pored odličnog utiska, Rojević nije u potpunosti zadovoljan.

– U principu ja nikada nisam zadovoljan.  Uvek smatram da smo mogli da to uradimo bolje. Ovo je bila, zaista, viša sila. Kada sve saberem, od povređena dva jako bitna igrača, pa do ovoga što nam se dogodilo sa dugotrajnim putovanjem, jako sam zadovoljan  – smatra Rojević.

Jovo Galić

Autor:
Pošaljite komentar
RUKOMETAŠI VOJVODINE ZAUSTAVLJENI U FRANKFURTU Da li će noć provesti U HOTELU ILI AERODROMU još se ne zna; Zbog nevremena otkazani gotovi svi letovi

RUKOMETAŠI VOJVODINE ZAUSTAVLJENI U FRANKFURTU Da li će noć provesti U HOTELU ILI AERODROMU još se ne zna; Zbog nevremena otkazani gotovi svi letovi

04.12.2023. 18:25 19:13
DERBI F GRUPE LIGE EVROPE PRIPAO DANCIMA Voša i Silkeborg s dva boda u drugu fazu takmičenja

DERBI F GRUPE LIGE EVROPE PRIPAO DANCIMA Voša i Silkeborg s dva boda u drugu fazu takmičenja

05.12.2023. 21:25 21:28
VOJVODINA SUTRA GOSTUJE SILKEBORGU U LIGI EVROPE(18.45): Pobeda vredi četiri boda

VOJVODINA SUTRA GOSTUJE SILKEBORGU U LIGI EVROPE(18.45): Pobeda vredi četiri boda

04.12.2023. 14:18 14:30