Kad ćete napraviti ovu JESENJU ČORBICU ako ne ovih kišnih dana KREPI TELO I GREJE DUŠU
Kad jednom probate ovako napravljen potaž, stalno ćete ga na ovaj način praviti
Sezona je bundeva, a jedno od najpopularnijih jela sa ovim jesenjim blagom je svakako krem-čorba. Da li ćete je napraviti klot ili ćete da ubacite krutone i prepečene semenke bundeve ili malo jezgra oraha, izbor je na vama, ali neka varijanta guste čorbe svakako treba da se nađe na vašem meniju.
Da biste napravili ukusnu čorbicu od bundeve, ali i od povrća poput karfiola, šargarepe ili brokolija, umesto u lonac s vodom, povrće stavite u rernu. Kada se kratko ispeče, povrće ima dublji i jači ukus, pa će i vaša krem-čorbica biti ukusnija.
Nakon što ispečete svoje povrće u rerni ili fritezi na vruć vazduh, dodajte začine po želji, recimo maslinovo ulje, sol, biber, peršun, a ako volite uz bundevu idu odlično cimet ili muskatni oraščić.
Pečeno povrće ubacite u blender, dodajte toplu supu i začine po ukusu te usitnite do željene gustine. Dajemo vam jednu od verzija ove neizbežne jesenje čobrice.
Sastojci:
- 600 g muškatne bundeve narezane na kockice
- 500 ml supe od povrće
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike ulja
- 1 veća glavica crvenog luka
- 1 čen belog luka
- 1/2 kašičice rendanog muškatnog oraščića
- so, biber
Priprema:
1. Bundevu isecite i ispecite u rerni na 220 stepeni oko 30-40 minuta.
2. Na zagrejanom ulju propržite sitno iseckane crveni i beli luk.
3. Kad zacakle, ubacite ispečenu bundevu.
4. Ulijte toplu supu, a kad provri, začinite.
5. Kuvajte na laganoj vatri oko 15 minuta te izblendirajte.
6. Vratite supu na šporet, ulijte pavlaku za kuvanje i pustite da još jednom provri.
7. Poslužite uz pečene semenke bundeve ili prepečene kockice hleba.
8. Prijatno!
Kurir/Dnevnik