Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Porodično OSVAJANJE velikih ekrana: Kada talentovana DECA zaigraju na sceni RAME UZ RAME sa svojim poznatim RODITELJIMA

18.11.2023. 20:30 12:38
Piše:
Izvor: YoutubePrintscreen/Katy Blanket

Ako ste rođeni u glumačkoj porodici, velika je verovatnoća da ste veliki deo života proveli iza kulisa, na setovima filmova.

Mnoga deca glumaca upravo to čine, a neki od njih se odluče i da se oprobaju na sceni, ispred kamere, pod svetlima reflektora.

Nekolicina dece poznatih glumila je, rame uz rame, sa svojim roditeljima koji pak imaju velike karijere, te su profesionalci u svom poslu.

Anđelina Džoli, Vivijen, Paks i Madoks

Stopama svojih roditelja krenula su i deca čuvene Anđeline Džoli i Breda Pita. Na velikom platnu našla se i tada četvorogodišnja Vivijen Džoli-Pit, kada je igrala dečju verziju princeze Aurore u akcionom filmu „Grdana: Zla vila“. To se dogodilo zbog toga što su se sve druge mlade glumice previše plašile strašnog pogleda rogate čarobnice, te jedino Vivijen nije ustuknula pred zastrašujućim izgledom svoje majke. Anđelina je svoju decu odvela i korak dalje, te ih je angažovala u producentskom poslu na filmovima koje i sama režira. Ona sa zadovoljstvom ističe kako želi da njena deca rade i iza kulisa filma. Tako je angažovala i svoje sinove, tada 21-godišnjeg Madoksa i 18-godišnjeg Paksa za snimanje filma „Bez krvi“, te su učestvovali na snimanju projekta u Italiji, radeći u odeljenju pomoćnika direktora. To nije prvi put da je Anđelina radila sa svojom decom i iza kulisa, s obzirom da je Paks i ranije snimao kadrove za film „Prvo su ubili mog oca“ iz 2017. godine, u Anđelininoj režiji.

Vil, Džejden i Vilou Smit

Prvo zajedničko pojavljivanje Vila Smita i njegovog sina Džejdena dogodilo se još 2006. godine kada su se pojavili na velikom ekranu u američkoj biografskoj drami pod nazivom „U potrazi za srećom“. Njihov odnos se u filmu ne razlikuje od stvarnog života, s obzirom na to da tumče oca i sina. Naime, „U potrazi za srećom“ je zasnovan na istinitoj priči o porodici koja pokušava da postigne uspeh u životu. Vil tumači Krisa Gardnera, Tandivej Njuton igra ulogu Linde, njegove žene, dok su oni roditelji dečaka Kristofera, čija je uloga pripala malom Džejdenu Smitu. Kako je Vil naveo u svojim memoarima, režiser Gabriel Mukino je imao poteškoća kada je u pitanju pronalaženje uloge Vilovog sina, te je naveo: „Gabriel se mučio da izabere savršenog glumca za ulogu mog sina. Video je oko 500 dece. On je instinktivan, intuitivan umetnik, stvari moraju da mu odgovaraju“. Vil je takođe rekao da je u vreme kada je bio na kastingu za pomenuti film, Džejden, koji je tada imao svega šest godina, iskazao interesovanje za glumu, te je u dogovoru sa suprugom, pristao da dozvoli sinu da se prijavi na audiciju za film. Nedugo zatim, usledio je ponovni zajednički performans 2013. godine kada se ovaj duo pojavio u filmu „Nakon Zemlje“. Film je samo delimično zasnovan na originalnoj ideji priče Vila Smita o putovanju oca i sina u divljinu, pre nego što je na kraju prerađen i preseljen u naučno-fantastični ambijent, dešavajući se 1.000 godina u budućnosti, kada ljudi evakuišu Zemlju i odlaze na drugu planetu zbog velike ekološke katastrofe. Vil Smit se pojavio i u filmu „Ja sam legenda“, ali ovoga puta sa ćerkom Vilou.

Džoni i Lili Rouz Dep

Još jedna, sada već prepoznatljiva glumica, delila je scenu sa svojim proslavljenim ocem, a to je Lili Rouz Dep. Pre nego što je pronašla sopstveno mesto u holivudskoj industriji, Lili je plenila talentom uz svog čuvenog oca Džonija Depa. Jednu od svojih prvih minijaturnih glumačkih uloga odigrala je u filmu iz 2014. godine pod nazivom „Zubati“, da bi 2016. godine delila scenu sa ocem ali i bratom Džekom Depom u filmu „Joga Hosers“. Nakon što je Lili krenula glumačkim stopama svog oca, ali i stopama majke postavši model, Džonija je ta tranzicija poprilično iznenadila ali i zabrinula, te je jednom prilikom za „Gala“ izjavio: „Da budem iskren, prilično sam zabrinut“ i dodao „Nisam očekivao da se ovo desi Lili Rouz, posebno ne u ovim godinama. Ali, to je njena strast i ona se zabavlja“. Slično kao i njen otac, Lili sebe nije videla u filmskoj industriji kada je bila dete. Tako je za „Buro“ izjavila: „Iako sam često išla na filmske setove dok sam odrastala, više su me zanimale stvari poput toga kako su se šminkali i kako radi filmska ekipa“. Njeno interesovanje za glumačku karijeru dogodilo se u tinejdžerskim periodu: „Nikada nisam razmišljala o tome da se bavim glumom sve dok nisam imala 14 godina i snimila malu, petominutnu scenu u fulmu Kevina Smita „Zubati“, uglavnom zato što mi je njegova ćerka Harli bila prijateljica, a upoznali smo se jer su Kevin i moj tata prijatelji“.

Tom, Truman i Kolin Henks

I Tom Henks je sa zadovoljstvom delio scenu sa svojim sinovima Trumanom i Kolinom. U prošlogodišnjem filmu „Čovek po imenu Oto“ Tom igra glavnu ulogu, dok je ulogu mlađe verzije lika dobio Truman. Pomenuti Truman je češće boravio iza kamere, te je radio na više filmskih setova kao član ekipe. Kako je Tom potvrdio, da se Truman okuša u pomenutoj ulozi bila je ideja režisera filma, te je izjavio: „Dakle, došlo je do ovoga i u pitanju je bio Mark Foster koji je rekao: „Postoji li način da Truman to jednostavno odigra? Zato što izgleda kao ti i imaće isti govor tela”. Nakon toga je Tom izjavio da to nije na njemu da odluči već na Trumanu, te da će mu svakako biti zadovoljstvo da radi sa bilo kim. Tom Henks je ekran delio i sa svojim prvim sinom Kolinom u muzičkoj komediji iz 1996. godine „To što radiš!“, a ponovo su igrali oca i sina u filmu „Veliki Bak Hauard“ 2008. godine.

Ivana Japundža

Autor:
Pošaljite komentar
Filmsko zavirivanje u TUĐE ŽIVOTE: Iza kulisa biografija poznatih

Filmsko zavirivanje u TUĐE ŽIVOTE: Iza kulisa biografija poznatih

14.10.2023. 16:00 13:20
Srpski glumci koji su osvojili svetske ekrane: IZ SRBIJE ZA HOLIVUD

Srpski glumci koji su osvojili svetske ekrane: IZ SRBIJE ZA HOLIVUD

07.10.2023. 16:00 14:10
Ispovesti iz pera poznatih: Ovi GLUMCI su se oprobali u KNJIŽEVNOM svetu a on je otkrio sve o svojoj ZAVISNOSTI

Ispovesti iz pera poznatih: Ovi GLUMCI su se oprobali u KNJIŽEVNOM svetu a on je otkrio sve o svojoj ZAVISNOSTI

11.11.2023. 20:30 12:47