Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NE MOGU DA POBEGNEM OD SEBE! Voditelj i dizajner BOŠKO JAKOVLJEVIĆ nagovestio promene? A evo šta ga dalje čeka u modnom svetu

21.10.2023. 18:00 18:12
Piše:
Foto: Dnevnik / Filip Bakić

Na proteklom „Serbia Fashion Week”-u voditelj i modni dizajner Boško Jakovljević predstavio se publici još jednom revijom u Novom Sadu, kroz koju je prikazao najnoviju kolekciju svog brenda „Martini Vesto”.

Kao i obično, publika je oduševljeno upijala njegova odela za moderne i samouverene momke i devojke, različitih krojeva i dizajna. Ovoga puta, osim jednobojnih kreacija, Jakovljević je pripremio i zanimljivo dizajnirane kreacije. Reč je o nesvakidašnjem pristupu u modi u kojem mu je pomogla jedna kompanija. Nekolicina komada iz njegove kolekcije štampana je specijalnom tehnikom za sublimacionu štampu. To je omogućilo da kreacije štampa na tekstilu bez upotrebe vode i hemikalija. To, kako saznajemo, smanjuje ekološki otisak proizvodnje odeće, zadržava preciznost i visok kvalitet tekstila.

– Štampali smo sve materijale, tako smo radili print za kreacije. Ti materijali nisu prirodni, a svi ostali, jednobojni, izrađeni su od vune i lana. Nije komplikovano raditi kreacije na štampaču. To što mi se sviđalo sam odabrao i štampali smo ih na tačno određenom materijalu da bi formirali kolekciju – rekao je za „Dnevnikov” TV magazin Boško Jakovljević.

Kolekcije Boška Jakovljevića poslednjih nekoliko sezona uglavnom su obilovale jarkim bojama, a ove jeseni, modnom pistom modeli su prošetali i klasična crna i odela mračnijih boja. Boško nam je najavio da će na beogradskoj Nedelji mode prikazati i više crnih, ali over-size odela. Kreacijama je dao i novi pečat kroz modne dodatke, pa su modeli sa sobom nosili unikatne rančeve, torbe, tašne i patike sa motivima iz prirode.

– Sve mi je to zanimljivo da radim na štampaču. Za beogradsku Nedelju mode pravim i kabanice i sportsku garderobu. Zanimljivo mi je jer puno košta u prodavnici, a kad se napravi može da košta mnogo manje – istakao je Jakovljević.

Za beogradsku Nedelju mode pravim i kabanice i sportsku garderobu. Zanimljivo mi je jer puno košta u prodavnici, a kad se napravi može da košta mnogo manje

Kako je dodao, nikada ne beži od sebe i svog pečata koji daje kreacijama, pa je i ovoga puta njegova kolekcija bila prepoznatljiva.

– Ne mogu ispočetka svaki put da napravim nešto što ne liči na Boška. Ovo sve liči na Boška, s tim što ovoga puta, na primer, imamo militari pantalone u kombinaciji sa sakoima koji su, takođe, malo kežual. I, takođe, i ovaj crni deo kolekcije, koji tek naznačuje ono što ću raditi – ispričao je Boško za naš list.


Aleksandra i ja ostajemo prijatelji, nema svađe!

Nakon spekulacija u medijima da se Boško Jakovljević razilazi sa prijateljicom i koleginicom Aleksandrom Jeftanović i da ih više nećemo gledati zajedno na K1 televiziji u emisiji „Kec na 11” zbog navodne svađe, poznati voditelj za „Dnevnik” otkriva pravu istinu. 

– Aleksandra je otišla na mali odmor i posle toga će da vidi kako će dalje da radi emisiju. Da li će biti njena nova emisija ili šta već, videćemo. To je ono što mogu da ti kažem. Dalje ne znam – kazao je za naš list Boško Jakovljević. – Nije bilo svađe. Može da bude neslaganja u okviru posla, ali, ljudski, nas dvoje ne možemo da se posvađamo.

Kako dalje objašnjava, on već neko vreme sam vodi emisiju „Kec na 11” i nastavlja ovaj projekat redovnim tempom, svakog radnog dana od 11 časova na K1 televiziji.

– Želim, u stvari, da dodam malo senzibiliteta koji je u skladu sa mnom. Da malo dam sebi oduška. Volim da bude dinamično u svakom smislu i malo menjam i ritam da bude ono što je meni trenutno interesantno i to je to – naglašava za naš list Boško Jakovljević. – Tempa novog će biti, senzibiliteta mog, sigurno, jer to pre smo bili Aleksandra i ja, a sad ima mnogo ideja. Sve to samo treba da odmerim i da prihvatim. Ostaje sve isto.


Kako nam se pohvalio, na narednoj Nedelji mode u Parizu će, zahvaljujući „Serbia Fashion Week”-u koja od ove godine ima specijalnu platformu, putem koje, tamošnja publika može da uživa i u srpskim kreacijama, imati priliku da pokaže svoje umeće i predstavi se „najstrožoj” publici.

– Jednu posebnu kolekciju spremamo za Pariz. Ne znam još uvek šta ću da pripremam za tamošnju publiku. Opet to moram da budem ja, ali, isto tako i da bude ne nešto što bih ja nosio po gradu nego to kako ja vidim i odgovaram na zadate trendove. I kako doživljavam svet – naglasio je Boško i dodao da mora dobro da razmisli da li kreacije moraju da se prave isključivo zbog mode. – Ako ona nema svoju funkciju u realnom životu onda meni nema poentu. Ali, s obzirom na to da neki ljudi na nekim mestima reaguju na larpurlartizam onda ćemo morati da se potrudimo da budemo tako „inovativni zbog inovacija”.

Vladimir Bijelić

Autor:
Pošaljite komentar
BOŠKO JAKOVLJEVIĆ OTKRIVA ZA „DNEVNIK” RAZLOG RAZLAZA SA ALEKSANDROM JEFTANOVIĆ! A evo šta je među njima OSTALO

BOŠKO JAKOVLJEVIĆ OTKRIVA ZA „DNEVNIK” RAZLOG RAZLAZA SA ALEKSANDROM JEFTANOVIĆ! A evo šta je među njima OSTALO

17.10.2023. 11:53 15:12
Aleksandra Jeftanović i Boško Jakovljević, voditelji: Diskoteku smo zamenili pozorištem

Aleksandra Jeftanović i Boško Jakovljević, voditelji: Diskoteku smo zamenili pozorištem

14.03.2022. 10:11 10:20
Aleksandra Jeftanović i Boško Jakovljević ponovo voditeljski par na K1: Nastavljamo tamo gde smo stali

Aleksandra Jeftanović i Boško Jakovljević ponovo voditeljski par na K1: Nastavljamo tamo gde smo stali

25.07.2020. 15:24 15:28