Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

TINEJDŽERKA SE SUMNJIČI DA JE NA „TIK TOKU” OBJAVILA UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ ALUDIRAJUĆI NA MASOVNO UBISTVO U RIBNIKARU Nastavak suđenja maloletnici 20. oktobra

27.09.2023. 08:51 08:56
Piše:
Foto: Dnevnik (F. Bakić)

Suđenje četrnaestogodišnjoj M. M. iz Futoga, koja se sumnjiči da je 11. maja na „Tik Toku” objavila uznemirujući sadržaj, aludirajući na masovno ubistvo u beogradskoj OŠ „Vladislav Ribnikar”, a potom kod nje pronađena municija, nastavljeno je juče pred sudijom za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu.

Šta se dešavalo u sudnici ostaće nepoznato jer je suđenje zatvoreno za javnost, a naredni pretres zakazan je za 20. oktobar.

M. M. je, podsećanja radi, Viši sud za maloletnike u Novom Sadu 13. maja odredio pritvor u trajanju do 30 dana zbog opravdane sumnje da je u osnovnoj školi, na školskom času iznela tvrdnje koje su izazvale paniku, a zatim istog dana na društvenoj mreži „Tik Tok” objavila uznemirujući sadržaj, aludirajući na događaje od 3. maja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar” u Beogradu.

Sudsko vanraspravno veće Višeg suda u Novom Sadu joj je nakon prvobitnih 30 dana, produžilo pritvor za još mesec dana, koji joj je 13. jula ukinut i zamenjen merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor. Na predlog branioca, sud joj je odredio privremeni smeštaj kod babe i dede.

Sudsko vanraspravno veće Višeg suda u Novom Sadu joj je, nakon prvobitnih 30 dana, produžilo pritvor za još mesec dana, koji joj je 13. jula ukinut i zamenjen merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor

Inače, pritvor je bio određen zbog osnovane bojazni da bi puštanjem na slobodu mogla pobeći ili se kriti, s obzirom na to da se nakon predmetnih događaja od 11. do 13. maja, kada je lišena slobode, nalazila na ulici. Ona se, kako su za naš list pojasnili u sudu, nalazila na ulici jer je pobegla od kuće, blokirala je sve pozive majci i ostaloj porodici, a na ulici se krila dok je nije pronašla policija.

Pritvor joj je tada bio određen i iz razloga što je ranije bilo više intervencija policije jer je majka prijavljivala da je maloletna M. M. bežala od kuće, što sve ukazuje da bi puštanjem na sloboodu mogla pobeći ili se kriti.

Osim toga, pritvor je bio određen i iz razloga osobitih okolnosti koje ukazuju da bi maloletna, ukoliko bi se našla na slobodi, u kratkom vremenskom periodu mogla ponoviti krivična dela za koje je osnovano sumnjiva u sudskom postupku. Pri tome je sud imao u vidu nalaz i mišljenje stalnih sudskih veštaka koji je dat u toku postupka za maloletnu M. M., izveštaj Centra za socijalni rad kao i pisanu dokumentaciju osnovne škole koju je pohađala.

Sud ih je sve cenio u sklopu okolnosti vezanih za ličnost maloletne, kao i postojanje opravdane sumnje da je M. M. 11. maja izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda i 12. maja krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, te da se maloletnoj stavlja na teret da je osnovano sumnjiva da je dan za danom, u kontinuitetu, izvršila dva krivična dela.

D. Nikolić

Autor:
Pošaljite komentar
U toku VELIKA AKCIJA policije: Uhapšeno pet dilera, među njima i MALOLETNICA, zaplenjeno 20 kilograma droge (VIDEO)

U toku VELIKA AKCIJA policije: Uhapšeno pet dilera, među njima i MALOLETNICA, zaplenjeno 20 kilograma droge (VIDEO)

14.08.2023. 13:50 15:57
SUĐENJE OKRIVLJENOM KOJI SE TERETI ZA POSEDOVANJE VEĆE KOLIČINE DROGE I ORUŽJA Važni podaci tužilaštva vraćeni u spise

SUĐENJE OKRIVLJENOM KOJI SE TERETI ZA POSEDOVANJE VEĆE KOLIČINE DROGE I ORUŽJA Važni podaci tužilaštva vraćeni u spise

26.09.2023. 09:20 09:25
VOZAČ KOJI JE USMRTIO TRINAESTOGODIŠNJAKA IZ PRITVORA PRED SUDIJU Suđenje za nesreću u kojoj je stradao dečak počinje 4. oktobra

VOZAČ KOJI JE USMRTIO TRINAESTOGODIŠNJAKA IZ PRITVORA PRED SUDIJU Suđenje za nesreću u kojoj je stradao dečak počinje 4. oktobra

26.09.2023. 08:38 08:44