Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Sa Vladimirom Torbicom, sportskim direktorom Spartaka

24.01.2023. 11:08 11:10
Piše:
Izvor: Privatna arhiva/ Vladimir Torbica očekuje bolji nastavak sezone

BELEK: Poraz od Ujpešta, zatim pobede nad Sabailom i Fakeom i nerešeno sa Aktobeom, bilans je završenih priprema fudbalera Spartaka na pripremama u Turskoj.

Dnevnik u Turskoj: Vuk-Miloš Petrović

Nije samo na terenu bilo dinamično za Subotičane u prethodnom periodu. U zimskom prelaznom roku angažovani su defanzivci Marko Bugarin i Jovan Marinković, napadač Vojo Ubiparip, dok je najveću pažnju privukao dolazak želje Crvene zvezde, veziste Edmunda Ada. Sve to dovoljno govori o jasnim namerama kluba sa severa Bačke, da u prolećnom delu sezone pruže bolje partije, u odnosu na jesenji deo Superlige, koji su završili na 11. poziciji.

Sportski direktor Subotičana Vladimir Torbica zadovoljan je kako je protekao boravak u Antaliji, svestan koliko je to značajno za njegovu ekipu.

– Bitno je da smo iz utakmice u utakmicu delovali sve bolje, pa je utisak veoma pozitivan. Pripreme su uspešno završene, a i uslovi su bili odlični. Vreme nas je poslužilo, za razliku od nekih proteklih godina, što je uticalo i na kvalitet naših igara. Zahvalio bih se i upravi kluba koja nam je sve to omogućila, sve je bilo pun pogodak – jasan je bio Torbica.


Ado posvećen ekipi

Dolaskom Ada, Subotičani su dobili igrača koji ima i iskustvo nastupa u Ligi šampiona.

– Imamo jako dobrog fudbalera na poziciji veznog i biće nam od velike koristi. I njemu će dobro da dođe što će da ima minute i kontinuitet utakmica. Pre svega, ako bude zdrav. Na nama je da ga što bolje pripremimo za sve ono što ga čeka u našem klubu. Već je pokazao da je veliki profesionalac i da će maksimalno biti posvećen ekipi – naveo je sportski direktor Spartaka.


Spartak je u jesenjem delu šampionata imao određenih problema u odbrani. U poslednjih 12 prvenstvenih utakmica samo su jednom sačuvali mrežu.

– Pokušavali smo da unapredimo dobre stvari koje su nas krasile, kao i da popravimo ono što nije bilo dobro. Svi znamo o čemu se radi, kada se pogleda statistika. Zadovoljan sam kako je to izgledalo, ali, naravno, svakom segmentu u igri treba posvetiti pažnju. Naša snaga je kolektiv, u kojem se ne ističu pojedinci. To ne bi valjalo. Stremimo tome da iz kolektiva ispliva kvalitet pojedinca.

Uprkos tome što se tim sa severa Bačke pojačao četvoricom fudbalera, očekuje se da bude još novih angažmana.

– To što smo doveli nekoliko igrača, ne znači da smo se zaustavili. Marinković i Ubiparip su od prvog dana priprema bili sa nama i već su se navikli na zahteve u igri. Ubiparip je iskusan igrač i ostavio je dubok trag u ovom klubu u prvom mandatu. Bugarin se još privikava. Što se tiče Ada, on je izrazito kvalitetan, što se odmah vidi. Imao je problema, pošto nije igrao u prethodnom periodu, ali sam siguran da će vrlo brzo da se prilagodi i da će biti veliko pojačanje.

Spartak u ekipi ima i reprezentativca Srbije. Talentovani napadač Luka Bijelović otputovao je u SAD sa „orlovima“, gde će izabranici Dragana Stojkovića 26. januara odmeriti snage sa domaćom selekcijom u prijateljskoj utakmici.

– Bjelović sazreva fudbalski. Nikada u pitanje nije dolazio njegov kvalitet. U proteklom periodu je shvatio šta se od njega traži i to sve više pokazuje na terenu. Ima potencijal za nešto još više. Svi u klubu verujemo u to i saigrači, kao i stručni štab, mu pomažu u tome. Poziv za reprezentaciju je motiv za njega da radi još više i da u narednom periodu opravda taj poziv. Bitno je da mu prioritet bude tim i da iz takve pozicije iskaže pun potencijal. Samim tim će i pojedinačna priznanja da dođu. Čestitam mu i želim da i dalje ozbiljno i profesionalno pristupa obavezama u klubu u kojem je ponikao.

Od plej-of zone Subotičane deli sedam bodova.

– Svi u klubu priželjkuju da budemo u gornjem delu tabele po završetku prvenstva. Imali smo dosta oscilacija. Krenuli smo jako dobro na početku, a potom su usledili loši rezultati, serija poraza, samopoudzanje igrača je bilo poljuljano... I ranije sam govorio da je ekipa kvalitetna i da će to kad tad da izađe na videlo. Sada smo na pravom putu da to i dokažemo, da budemo u gornjem domu, gde nam je i mesto. S obzirom na situaciju na tabeli, u ovom trenutku plasman među prvih osam ekipa bi bio uspeh. Nadam se da ćemo već u prvoj utakmici da pokažemo kvalitet za to, da ćemo da igramo još bolje nego na pripremama, iako sam zadovoljan kako je to sve izgledalo – istakao je Vladimir Torbica.

Autor:
Pošaljite komentar