overcast clouds
21°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Са Владимиром Торбицом, спортским директором Спартака

24.01.2023. 11:08 11:10
Пише:
Извор: Приватна архива/ Владимир Торбица очекује бољи наставак сезоне

БЕЛЕК: Пораз од Ујпешта, затим победе над Сабаилом и Факеом и нерешено са Актобеом, биланс је завршених припрема фудбалера Спартака на припремама у Турској.

Дневник у Турској: Вук-Милош Петровић

Није само на терену било динамично за Суботичане у prеthodnom периоду. У зимском прелазном року ангажовани су дефанзивци Марко Бугарин и Јован Маринковић, нападач Војо Убипарип, док је највећу пажњу привукао долазак жеље Црвене звезде, везисте Едмунда Ада. Све то довољно говори о јасним намерама клуба са севера Бачке, да у пролећном делу сезоне пруже боље партије, у односу на јесењи део Суперлиге, који су завршили на 11. позицији.

Спортски директор Суботичана Владимир Торбица задовољан је како је протекао боравак у Анталији, свестан колико је то значајно за његову екипу.

– Битно је да смо из утакмице у утакмицу деловали све боље, па је утисак веома позитиван. Припреме су успешно завршене, а и услови су били одлични. Време нас је послужило, за разлику од неких протеклих година, што је утицало и на квалитет наших игара. Захвалио бих се и управи клуба која нам је све то омогућила, све је било пун погодак – јасан је био Торбица.


Адо посвећен екипи

Доласком Ада, Суботичани су добили играча који има и искуство наступа у Лиги шампиона.

– Имамо јако доброг фудбалера на позицији везног и биће нам од велике користи. И њему ће добро да дође што ће да има минуте и континуитет утакмица. Пре свега, ако буде здрав. На нама је да га што боље припремимо за све оно што га чека у нашем клубу. Већ је показао да је велики професионалац и да ће максимално бити посвећен екипи – навео је спортски директор Спартака.


Спартак је у јесењем делу шампионата имао одређених проблема у одбрани. У последњих 12 првенствених утакмица само су једном сачували мрежу.

– Покушавали смо да унапредимо добре ствари које су нас красиле, као и да поправимо оно што није било добро. Сви знамо о чему се ради, када се погледа статистика. Задовољан сам како је то изгледало, али, наравно, сваком сегменту у игри треба посветити пажњу. Наша снага је колектив, у којем се не истичу појединци. То не би ваљало. Стремимо томе да из колектива исплива квалитет појединца.

Упркос томе што се тим са севера Бачке појачао четворицом фудбалера, очекује се да буде још нових ангажмана.

– То што смо довели неколико играча, не значи да смо се зауставили. Маринковић и Убипарип су од првог дана припрема били са нама и већ су се навикли на захтеве у игри. Убипарип је искусан играч и оставио је дубок траг у овом клубу у првом мандату. Бугарин се још привикава. Што се тиче Ада, он је изразито квалитетан, што се одмах види. Имао је проблема, пошто није играо у prеthodnom периоду, али сам сигуран да ће врло брзо да се прилагоди и да ће бити велико појачање.

Спартак у екипи има и репрезентативца Србије. Талентовани нападач Лука Бијеловић отпутовао је у САД са „орловима“, где ће изабраници Драгана Стојковића 26. јануара одмерити снаге са домаћом селекцијом у пријатељској утакмици.

– Бјеловић сазрева фудбалски. Никада у питање није долазио његов квалитет. У протеклом периоду је схватио шта се од њега тражи и то све више показује на терену. Има потенцијал за нешто још више. Сви у клубу верујемо у то и саиграчи, као и стручни штаб, му помажу у томе. Позив за репрезентацију је мотив за њега да ради још више и да у наредном периоду оправда тај позив. Битно је да му приоритет буде тим и да из такве позиције искаже пун потенцијал. Самим тим ће и појединачна признања да дођу. Честитам му и желим да и даље озбиљно и професионално приступа обавезама у клубу у којем је поникао.

Од плеј-оф зоне Суботичане дели седам бодова.

– Сви у клубу прижељкују да будемо у горњем делу табеле по завршетку првенства. Имали смо доста осцилација. Кренули смо јако добро на почетку, а потом су уследили лоши резултати, серија пораза, самопоудзање играча је било пољуљано... И раније сам говорио да је екипа квалитетна и да ће то кад тад да изађе на видело. Сада смо на правом путу да то и докажемо, да будемо у горњем дому, где нам је и место. С обзиром на ситуацију на табели, у овом тренутку пласман међу првих осам екипа би био успех. Надам се да ћемо већ у првој утакмици да покажемо квалитет за то, да ћемо да играмо још боље него на припремама, иако сам задовољан како је то све изгледало – истакао је Владимир Торбица.

Аутор:
Пошаљите коментар