Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RADIVOJE BUKVIĆ  U Konstantnom smo iskušenju

06.12.2022. 11:37 11:42
Piše:
Foto: Dnevnik/ V. Fifa

Poznati glumac Radivoje Bukvić glavno je pojačanje u ekipi serije „Azbuka našeg života” rediteljke Jelene Bajić Jočić koja će se sve do februara 2023. godine snimati u Beogradu.

U ovoj savremenoj drami koja višeslojno tumači današnje društvo i njegove izazove ilustrujući nam raspad jedne moderne beogradske porodice i njenih tajni, Bukvić će se naći u ulozi Veljka, čoveka koji neočekivano i sasvim spontano ulazi u život Vesne Popović, glavne junakinje ove serije, koju tumači Aleksandra Janković. U novim epizodama u živote glavnih likova vraćamo se skoro godinu dana kasnije, kada Vesna, nakon razlaza sa suprugom Urošem nastavlja sama i donosi odluku da se posveti sebi i svom poslu, pronalazeći radost i svoju svrhu u tome.

– Vesni se, u stvari, otvara jedna nova životna šansa preko izvesnog Veljka, kojeg ja tumačim, a koji je veoma uspešan arhitekta, biznismen i ima velika osećanja prema njoj – otkriva za „Dnevnik” Radivoje Bukvić i priznaje da nije očekivao poziv za učešće u ovoj seriji, posebno zbog toga što se u ovakvim savremenim dramama retko kada pojavljuje. – Za mene je izuzetna čast i zadovoljstvo da se i ja pojavim u ovakvom žanru i okušam sreću u seriji koja je prvom sezonom zaista izmamila pažnju velikog broja gledalaca. Treba o ovakvim temama govoriti jer svi živimo neke živote u kojima osim poslovnih imamo i taj porodični aspekat i ljubavni koji je preduslov porodičnom.

Glumac dodaje da ova serija ima moć da menja čoveka, pa se tako, priznaje, i sam preispituje tokom njenog snimanja.

– Svako od nas kada dođe u situaciju da mu se desi neka nova ljubav veruje da je to ona konačna i ona prava. Ova serija ne daje rešenje ovoj priči već samo postavlja potpitanja gledaocima kako da se postave u situacijama kao što je ona u kojoj se našla Vesna – priča nam Bukvić i dodaje da „Azbuka našeg života” govori o veoma aktuelnim krizama društva i da je teško danas sačuvati brak i porodicu usled brzine života. – Vreme je prebrzo, informacija imamo previše, čini mi se, i onda pojedinca kontinuirano bombarduju razne aplikacije, društvene mreže, televizije... Kontinuirano smo u kontaktu sa ekranom, pa smo u konstantnom iskušenju, ako ćemo realno da pričamo. Danas je pojedinačno teško održati dogovor za kafu, a zamislite tek kako je u braku. Nije lako.

Prvi kadrovi druge sezone serije, koja se rađa u zajedničkoj produkciji kuće „Contrast Studios” i kompanije „Telekom Srbija”, nastali su u Tivtu, na obali Jadranskog mora u jednom od luksuznih hotelskih lanaca, gde je Radivoje Bukvić snimao sa Aleksandrom Janković.

– Prelepo je bilo na snimanju sa Aleksandrom, ona i ja se dugo znamo, ali nikada nismo radili zajedno. Uživali smo u poslednjim danima miholjskog leta na moru, a snimanje je iz mog ugla prošlo fantastično. Obično snimamo u nekim jamama, rupama, u nekim odelima koji su masni, prljavi, a ovde sam bio elegantan sa časom vina u ruci i pogledom na more tako da sam ja uživao – kaže kroz smeh glumac i dodaje da u ovoj seriji neće biti nekih iznenađujućih fizičkih transormacija, jer je njegov lik suštinski njemu blizak.


„Besa” me je promenila

Glumac se u poslednjih nekoliko godina posebno istakao ulogom u seriji „Besa”, čija se treća sezona još uvek piše, a, kako i sam kaže, nestrpljiv je da sazna šta će to njegov lik doživeti u nastavku.

– Snimanje „Bese” tek treba da počne sledeće godine. Nisam iznenađen uspehom te serije jer se na njoj pedantno radilo tri, četiri godine, pa se dosta razmišljalo o svakom detalju. Ne znam u kom pravcu autori dalje pišu seriju, a voleo bih da taj moj lik za početak preživi, kao i ostatak njegove porodice – naglašava Radivoje Bukvić i priznaje da ga je lik u toj seriji možda i najviše promenio na ličnom nivou. – Pripadam onoj grupi glumaca koja uvek pristupa tako da nikada ne zaboravlja na sebe. Uvek želim da se prilagodim liku koji se nalazi u nekoj situaciji, ali uvek znam da sam ispod njega ja. U seriji „Besa” imao sam možda i najveće propitivanje na ličnom nivou koje me je promenilo, pomerilo, preokrenulo.


Bukvića smo u poslednje vreme uglavnom gledali u trilerima, a kako kaže, drago mu je što se vraća svojim počecima, pa će zaigrati u jednoj melodrami, koja je, osim što je emotivno srceparajuća, kako ističe, uvek lakša za snimanje. Budući da je jedan od retkih glumaca koji se može pohvaliti i inostranom karijerom, posebno u Francuskoj, Bukvić ističe da nije prekinuo vezu sa tom zemljom i karijerom u inostranstvu.

– Nisam prekinuo sa Francuskom, već sam ovde od kako je počela korona jer mi, tokom tih konstantnih zatvaranja nije više prijao put na relaciji Beograd - Pariz i više sam se posvetio životu ovde – ističe glumac, koji je nedavno inače završio i snimanje novog filma Dragana Bjelogrlića „Lančana reakcija”. – Dragan je napisao scenario koji nimalo ne liči na njega. Što se tiče lika kojeg mi je ponudio, to je čovek koji je doživeo jednu veliku tragediju jer se ozračio na nuklearnom institutu „Vinča”, a svojom greškom je ozračio i druge. Oni zbog toga završavaju u jednoj bolnici. Ali, da vam ne bih otkrivao scenario, mi smo za te uloge svi morali ozbiljno da se spremamo pa smo svi izgubili po desetak kilograma. Tako da sam ja sad u procesu vraćanja kilaže. U jednom momentu sam se vratio na gimnazijsku težinu, što je bilo potpuno nemoguće (smeh).

V. B.

Autor:
Pošaljite komentar