Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo u Novom Sadu, tereti se za teško ubistvo

06.07.2022. 15:43 08:45
Piše:
Izvor: S. Aničić Ilić/Zgrada u kojoj se dogodio krvavi obračun

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu je prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva i M. M. (66) iz Novog Sada, osumnjičenom za teško ubistvo J. S. (75) odredio pritvor do 30 dana.

Kako je izjavila portparol Višeg suda Jelena Ostojin, ova mera osumnjičenom je izrečena zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke, zbog odobitih okolnosti koje ukazuju na mogućnost ponavljanja krivičnog dela, zbog uznemirenja javnosti i načina kako je delo počinjeno.

Prethodno je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog M. M., zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije, članom 114, stav 1, tačka 2, objavljeno je juče.

Naglašava se da je reč o događaju “koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Novom Sadu dana 4. jula 2022. godine, kada je u Ljermontovljevoj ulici lišen života oštećeni J. S. pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju”. 

- Na osnovu naloga javnog tužilaštva, osumnjičeni M. M. je bio uhapšen, te mu je bilo određeno zadržavanje do 48 časova. Osumnjičeni je u zakonskom roku priveden i saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnosti izvršenja krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, nakon čega je javno tužilaštvo predložilo određivanje pritvora, zbog opasnosti da će M. M. ometati postupak uticanjem na svedoke, da će da ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti - navodi se u saopštenju.

Dodaju da će Više javno tužilaštvo u Novom Sadu hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku vođenja istrage povodom ovog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti naknadno obaveštena.

Podsetimo, M. M. (66) je osumnjičen da je u ponedeljak uveče nožem teško povredio komšiju J. S. (75) koji je, na žalost, kasnije podlegao povredama u Urgentnom centru KCV. 

Prema nezvaničnim informacijama, njih dvojica su se svađali, a nakon toga je J. S. pokušao da pobegne na terasu kako bi se spasao. Međutim, M. M ga je sustigao i napao. 

Za sada zvanično nije poznat uzrok sukova ove dvojice  samaca u zgradu koju zovu Samačka. Prema jednoj verziji, svađa je nastala oko zaključanog kupatila koje su koristili.  Naime, sve je počelo ujutru kada je J. S. tražio yoger iz zajedničkog toaleta. On nije imao ključ, a M. M. jeste. Njih dvojica, inače, nisu bili u dobrim odnosima i često nisu govorili. M. M.nije želeo da da ključ od zajedničkog toaleta kako bi J. S. uzeo briska i sve je kulminiralo ubadanjem nožem u večernjim satima.

Na terasi u Ljermontovljevoj 4, gde se odigrao nemili događaj, kako smo saznali, pronađen je nož. 

Komšije, s kojima smo razgovarali, kažu da ne mogu doći sebi od šoka, ali i da je M. M bio u vidno alkoholisanom stanju. On je, inače invalid, bez jedne ruke.

- Čuli smo svađu, trajala je dugo. Negde u večernjim satima se čula vika i buka i to kroz čitav hodnik, zbog čega je nas nekoliko i izašlo napolje iz stanova. Međutim, već je bilo kasno, jer je čovek već dobio ubode. Nismo mogli da mu pomognemo. Niko nije ni slutio da do tako nečega može doći. Ovde živim decenijama, ne pamtim da se tako nešto ovde dogodilo  – rekla je komšinica koju smo zatekli ispred ulaza u zgradu gde je došlo do tragičnog sukoba. 

Kaže da se njih dvojica znaju 30 godina i da su se prepirali i ranije, ali da nije bilo fizičkih sukoba. 

- Ne znam što mu je to trebalo, bio je dobar majstor. Kada god je nešto trebalo da se popravi, uradi, uvek je pomagao i na kraju da uradi ovako nešto... Prosto ne mogu da verujem da se to dogodilo – kaže jedna od komšinica koja živi u istoj zgradi.  

Prema njenim rečima J. S je bio slabovid i nije bio sklon alkoholu. Obojica, prema rečima komšija su u Ljermontovoj živeli sami i nemaju porodice.

S. Aničić Ilić

Autor:
Pošaljite komentar