overcast clouds
20°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Одређен притвор осумњиченом за убиство у Новом Саду, терети се за тешко убиство

06.07.2022. 15:43 08:45
Пише:
Извор: С. Аничић Илић/Зграда у којој се догодио крвави обрачун

Судија за prеthodni поступак Вишег суда у Новом Саду је прихватио предлог Вишег јавног тужилаштва и М. М. (66) из Новог Сада, осумњиченом за тешко убиство Ј. С. (75) одредио притвор до 30 дана.

Како је изјавила портпарол Вишег суда Јелена Остојин, ова мера осумњиченом је изречена због постојања околности које указују да ће ометати поступак утицајем на сведоке, због одобитих околности које указују на могућност понављања кривичног дела, због узнемирења јавности и начина како је дело почињено.

Prеthodno је Више јавно тужилаштво у Новом Саду донело наредбу о спровођењу истраге против осумњиченог М. М., због основа сумње да је извршио кривично дело тешко убиство, кажњиво Кривичним закоником Републике Србије, чланом 114, став 1, тачка 2, објављено је јуче.

Наглашава се да је реч о догађају “који је изазвао узнемирење јавности и који се догодио у Новом Саду дана 4. јула 2022. године, када је у Љермонтовљевој улици лишен живота оштећени Ј. С. при безобзирном насилничком понашању”. 

- На основу налога јавног тужилаштва, осумњичени М. М. је био ухапшен, те му је било одређено задржавање до 48 часова. Осумњичени је у законском року приведен и саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду на околности извршења кривичног дела које му се ставља на терет, након чега је јавно тужилаштво предложило одређивање притвора, због опасности да ће М. М. ометати поступак утицањем на сведоке, да ће да поновити кривично дело, као и због узнемирења јавности - наводи се у саопштењу.

Додају да ће Више јавно тужилаштво у Новом Саду хитно и детаљно предузети све доказне радње у току вођења истраге поводом овог догађаја, након чега ће донети даље процесне одлуке у складу са законом, о којима ће јавност бити накнадно обавештена.

Подсетимо, М. М. (66) је осумњичен да је у понедељак увече ножем тешко повредио комшију Ј. С. (75) који је, на жалост, касније подлегао повредама у Ургентном центру КЦВ. 

Према незваничним информацијама, њих двојица су се свађали, а након тога је Ј. С. покушао да побегне на терасу како би се спасао. Међутим, М. М га је сустигао и напао. 

За сада званично није познат узрок сукова ове двојице  самаца у зграду коју зову Самачка. Према једној верзији, свађа је настала око закључаног купатила које су користили.  Наиме, све је почело ујутру када је Ј. С. тражио yoger из заједничког тоалета. Он није имао кључ, а М. М. јесте. Њих двојица, иначе, нису били у добрим односима и често нису говорили. М. М.није желео да да кључ од заједничког тоалета како би Ј. С. узео бриска и све је кулминирало убадањем ножем у вечерњим сатима.

На тераси у Љермонтовљевој 4, где се одиграо немили догађај, како смо сазнали, пронађен је нож. 

Комшије, с којима смо разговарали, кажу да не могу доћи себи од шока, али и да је М. М био у видно алкохолисаном стању. Он је, иначе инвалид, без једне руке.

- Чули смо свађу, трајала је дуго. Негде у вечерњим сатима се чула вика и бука и то кроз читав ходник, због чега је нас неколико и изашло напоље из станова. Међутим, већ је било касно, јер је човек већ добио убоде. Нисмо могли да му помогнемо. Нико није ни слутио да до тако нечега може доћи. Овде живим деценијама, не памтим да се тако нешто овде догодило  – рекла је комшиница коју смо затекли испред улаза у зграду где је дошло до трагичног сукоба. 

Каже да се њих двојица знају 30 година и да су се препирали и раније, али да није било физичких сукоба. 

- Не знам што му је то требало, био је добар мајстор. Када год је нешто требало да се поправи, уради, увек је помагао и на крају да уради овако нешто... Просто не могу да верујем да се то догодило – каже једна од комшиница која живи у истој згради.  

Према њеним речима Ј. С је био слабовид и није био склон алкохолу. Обојица, према речима комшија су у Љермонтовој живели сами и немају породице.

С. Аничић Илић

Аутор:
Пошаљите коментар