Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Branka Katić i Vojaž o seriji „U klinču“

28.05.2022. 16:48 16:52
Piše:
Foto: Stefan Andrić

U novoj domaćoj seriji „U klinču“, koju ćemo u jesenjoj programskoj šemi gledati na prvom programu Radio-televizije Srbije, glavne uloge poverene su, između ostalog, glumici Branki Katić i mladoj muzičkoj zvezdi Mihajlu Veruoviću Vojažu.

Legendarnoj glumici je u priči koja govori o odrastanju i izazovima sa kojima se suočavaju mladi i njihovi roditelji, dodeljen lik Mire Kovač, majke mladog boksera Aljoše koji se probija u svet boksa, a kojeg će nam oslikati Vojaž. Kako je Branka Katić rekla za Dnevnikov TV magazin, prihvatila je poziv za snimanje serije jer joj se dopala mladalačka energija koja se provlači kroz ceo projekat, ali i lakoća i vedrina u radu.

– Ova deca su otvorena, iako u njima postoji i doza naivnosti, ali, evo, vidite, Mihajlo je već napravio fenomenalan uspeh, a niti je uobražen niti se ponaša kao neka zvezda, već je zaista skroman i radoznao, te otvoren prema ovom iskustvu. Ima razlike između svakog ljudskog bića, a kamoli među generacijama. Mladost uvek nosi neki polet, energiju, neku čistotu, pre nego što ih mi stariji upropastimo – rekla nam je u šali i kroz smeh glumica Branka Katić. – Rekla sam Mihajlu da ništa ne brine. I Nikola Kojo i ja smo počeli kao naturščici i mislim da je gluma nešto što ili imaš ili nemaš. Ne verujem da može neko da te nauči da glumiš. Možda može tvoj zanat da obogati, kao i način razmišljanja, ali to je talenat sa kojim se ili rodiš ili ne, a mislim da je Mihajlo već veoma uspešan mladi muzičar i da sad samo treba da odigra jednog manje uspešnog mladog muzičara (smeh).

Branka nam je priznala da nije slušala Vojažovu muziku, te da mu ne traži da repuje na snimanju jer poštuje njegovo vreme, ali i pokušaje da se koncentriše kako bi svoju ulogu izneo najbolje što može. Dodala je i da joj je lično iskustvo sa svojim sinovima sigurno bilo dragoceno za izgradnju odnosa sa Vojažom.

– Uvek sam bila jedna od tih glumica koje vole svoje kolege i mislim da je gluma jedan čin razmene, te da ne možeš biti dobar ako ti partner nije dobar. Stoga sam uvek tu, ne da zastrašim ili da se postavim kao neko ko zna nešto više, nego baš kao timski igrač. Sigurno da i oni mogu mene nešto da nauče – rekla nam je Branka Katić i dodala da je Vojaža savetovala baš kao što je i nju kao devojčicu koja je tek ulazila u svet glume savetovao njen otac. – Tata mi je govorio uvek da bi trebalo da budem kao Pavle Vuisić. Ne znam kako od svih glumaca i glumica izabrao baš njega, ali je govorio da ono što mu se u njegovoj glumi sviđa je to što mu se nikada ne vidi da glumi. To sam i ja rekla Mihajlu - da gluma nije nešto što treba da se pokazuje već da se nešto oseća - da budeš u nekom stanju, istinitom i da znaš u kojoj situaciji je taj lik koji tumačiš, da znaš šta želiš da se desi.


I Evrovizija u perspektivi muzičke zvezde

Vojaž je za naš list rekao da zbog snimanja serije nikako neće zapostaviti muziku, te najavio da već uveliko priprema novi album od 12 novih pesama.

– Prva polovina albuma će da bude poprilično ozbiljna i govoriće o nekim društvenim temama, dakle, prva polovina pesama je moje obraćanje publici, a druga je komercijalan pristup čitavom sistemu. Mislim da će biti materijala i za moju publiku koja je uz mene zbog muzike, ali i onu koja će biti tu zbog moje glume – rekao nam je mladi muzičar i na naše pitanje da li bi mogao sebe da zamisli na Evroviziji s obzirom na to da je vrlo autentičan na našoj muzičkoj sceni, odgovorio da ta opcija nije isključena. – Ja sam poprilično ambiciozna osoba, tako da je to sigurno moguće. Ne znam kako bih se predstavio, ali sigurno je da čak i nešto što nije toliko melodično može da bude veoma slušano, a mislim na rep muziku. Želeo bih da približim tu vrstu muzike publici.

Prave vrednosti u fokusu glavnih junaka

Branka Katić nam je otkrila da je Mira, koju tumači u seriji, jedina koja u porodici ne boksuje, te da nije najsrećnija zbog toga što njen suprug, kojeg igra Nikola Kojo, pokušava da oba njihova deteta „gurne“ u profesionalni boks.

– Ona se plaši, možda joj je, dok je bila mlađa, imponovalo da bude devojka, a potom i žena šampiona, ali sada, kao majka, zapravo strepi da bi deca mogla da budu povređena – otkrila je Branka o svom liku i dodala da joj je drago što se posle dužeg vremena snima serija koja propagira prave vrednosti. – Srećna sam što ćemo kroz ovu priču na televiziji videti da je lepo biti fin, lepo vaspitan, da je lepo pomoći nekome i ne odustajati od porodice kada su teška vremena nego biti tu za one koje voliš, čak i ako ne misliš kao oni.        


Mihajlo Veruović Vojaž nam je potvrdio da mu je upravo Branka tim rečima i dala najbolji savet pre samog snimanja, budući da pre ovog projekta nije imao glumačkog iskustva.

– U početku je ovo bio prilično velik izazov u mojim očima, ali kada sam se sastao sa stvarno profesionalnom ekipom koja zna šta radi mislim da sam taj zadatak veoma brzo savladao – priznao je mladi muzičar i dodao da mu je dao svoj maksimum i da veruje da neće razočarati gledaoce. – Iskreno, ne znam kako je došlo do toga da baš mene odaberu za glavnu ulogu. Dobio sam ponudu za ulogu, a mislim da su i reditelji i Miloš Avramović prepoznali u meni možda neki momenat koji može da isprati celu priču. I jako mi je drago što ih nisam razočarao.

Serija će u središte priče staviti mlade koji su na važnim životnim prekretnicama i nalaze se pred raznim izazovima. Kako smo ranije pisali, u prvi plan će istaći priču o sazrevanju mladih, ali istovremeno i probleme njihovih roditelja. Centralni likovi biće članovi porodice Kovač - Aljoša, Milica, Mira i Velja, kao i njihova snažna ljubav, koja opstaje uprkos svemu, a gledaćemo i nekoliko sporednih likova i linija priče.

Vojaž nam je otkrio da je za potrebe uloge najpre trebalo da se ugoji, ali se od toga ipak odustalo. Kako je rekao, uloga boksera nije mu bila strana budući da je već sedam godina u tom sportu, te da mu nije trebalo mnogo da vežba jer ima dosta predispozicija. Dodao nam je i da je Aljoša veoma sličan njemu, jer je veliki borac i zbog pogrešnih poteza iz svoje najranije mladosti on odrasta u mladića koji rešava svoje probleme veoma zrelo.

– Definitivno je i logično reći da je važna tema naše serije i zbog toga mislim da je ovo osveženje jer smo imali mnogo krimi drama u poslednje vreme pa će naša priča doći kao neka vrsta novog talasa u tom glumačkom svetu – kazao je Vojaž za naš list. – Ovaj glumački svet mi deluje zaista raznoliko. Meni je sve u vezi sa ovim projektom veoma zanimljivo. Mislim da će mladi da obožavaju seriju, jer je ovo jedna narodna serija. To su neki problemi kroz koje smo svi prošli kada smo bili klinci, a toliko je široka tema da će i stariji da se pronađu u njoj, kroz probleme Aljošinih roditelja.

U seriji će se mladi ljudi boksovati sa prvim ljubavima, odlaskom iz porodičnog doma, ambicijama roditelja, u životnom, ali i pravom ringu, a jedno od najvažnijih mesta svih njihovih susreta osim bokserskog kluba „Velter“ biće kafana „Trst“. Upravo zbog mladih, „stori“ na Instagramu će uvoditi gledaoce u svaku od epizoda. Interesovanja glavnih likova su raznolika pa ćemo tako među glavnim likovima, osim sportista, gledati i biznismene, umetnike, gejmere... Serija od 30 epizoda nastaje u režiji Danila Bećkovića i Nebojše Radosavljevića, a zajednički je realizuju RTS i produkcijska kuća „Režim“. Serija „U klinču“ nastala je po ideji producenata Miloša Avramovića i Aljoše Ćeranića. Osim Branke Katić, Vojaža i Nikole Koja, u seriji ćemo gledati i Đorđa Mišinu, Anitu Ognjanović, Ivanu Zečević, ali i velika glumačka imena poput Svetlane Bojković, Dragana Mićanovića i Nebojše Dugalića.

Vladimir Bijelić

Autor:
Pošaljite komentar