Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Mrkaićev gol doneo Voši sva tri boda (foto)

22.08.2021. 18:40 18:45
Piše:
Izvor: J. Grlić/Gol Vukadinovića Novom Pazaru

Težim putem stigla je Vojvodina do sva tri boda u duelu s Novim Pazarom.

Novosađani su morali da se svojski pomuče kako bi slomili otpor tima trenera Milana Milanovića, jer gosti se nisu predavali do poslednjeg zvižduka arbitra Tomića i nisu se mirili s porazom.

Nije proteklo puno vremena od početka susreta, tek nekih desetak minuta, kada je loptu prihvatio raspoloženi Veljko Simić i povukao je ka golu Novog Pazara. Videlo se da se namešta za šut, koji je i usledio, ali je golman Ostojić nogama nekako uspeo da odbije loptu. Na njegovu žalost, na pravom mestu bio je usamljeni Miljan Vukadinović, koji nije imao baš nikakav problem da je prosledi u nebranjenu mrežu i dovede novosadski tim u vođstvo.

Pokušavali su gosti da preuzmu incijativu, nisu u tome imali puno uspeha, pa je u 20. minutu ponovo zapretila crveno-bela ekipa. Sa 18 metara šutirao je Mirko Topić, ali njegov udarac nije bio dovoljno precizan i završio je kraj desne stative. Odgovorio je Novi Pazar u 23. minutu, kada je Agaspahić zahvatio loptu glavom, ali je i taj udarac bio neprecizan. Tražila je domaća publika minut kasnije da arbitar Tomić pokaže na belu tačku kada je Vukadinović bio srušen u kaznenom prostoru gostujuće ekipe, ali je on, posle konsultacije s VAR sobom, presudio da se igra nastavi.


Vukadinović među starterima

Posle gotovo dva meseca odsustva zbog povrede, među igračima Vojvodine koji su počeli jučerašnji susret našao se i Miljan Vukadinović. Kako je reč o fudbaleru koji je pred početak prvenstva projektovaan kao jedan od stubova igre crveno-belih, jasno je koliko je njegovo pojavljivanje u startnom timu značilo treneru Novosađana Slavoljubu Đorđeviću, ali i saigračima popularnog Miće.

Čak osambonusa

Od ovog prvenstva u sastavu svake superligaške ekipe mora da bude jedan „bonus“ igrač, s tim da svih 90 minuta taj mladić ili neki od njegovih vršnjaka moraju da budu na terenu. U protokolu za jučerašnju utakmicu s Pazarcima, u redovima Vojvodine bilo je čak osam momaka rođenih 2000. godine i kasnije, a trojica od njih počeli su susret (Bjeković, Topić i Kabić). Na klupi za rezervne igrače svoju priliku čekali su takođe „bonusi“ - golman Toroman, kao i Miletić, Jeličić, Nešković, Novevski i Zukić.


Posle pauze za okrepljenje, ritam igre je opao i lopta se uglavnom nalazila na sredini terena. Prilika pred golovima nije bilo i jasno je da je temperatura vazduha od preko 30 stepeni uzimala danak. Jesu Pazarci češće imali loptu, ali su njihovi ataci bili uglavnom bezopasni, dok su se crveno-beli ponovo malo povukli i vrebali priliku da krenu u kontranapade preko Simića i Vukadinovića. Nije se publici baš dopadala takva igra učenika trenera Đorđevića, sve češći bili su povici nestrpljenja s tribina, pa se očekivao odgovor domaćina u drugom delu susreta.

Nije se, međutim, ništa promenilo i Novi Pazar je to iskoristio u 48. minutu. Na levom boku loptu je prihvatio  Joksimović, lepo centrirao pred gol Vojvodine. Tamo je najviši u skoku bio Almir Aganspahić i loptu uputio ka golu, gde je, činilo se, spreman bio golman Simić, ali mu se ona nekim čudom izmigoljila iz ruku i došlo je do izjednačenja. Minut-dva kasnije mogao je ponovo Vukadinović ponovo da dovede crveno-bele u novo vođstvo, baš kao što je u 57. minutu jako šutirao kapiten gostiju Delimeđac, ali je sada Simić dobro intervenisao. Pristalice Vojvodine nisu skrivale nezadovoljstvo partijom svojih miljenika i ponovo su to izrazile skandirajući protiv uprave kluba.

Topić je u 64. minutu želeo da centrira pred Ostojićev gol, a od svega je ispao opasan udarac, koji je gostujući golman krajnjom mukom ispod prečke izbio u korner. Igra je ponovo dobila na intenzitetu, pa smo pratili zanimljiva dešavanja i na terenu i na tribinama. Želeli su Novosađani da opet dođu do prednosti, počeli su da igraju agilnije i konkretnije, tražeći pukotinu u odbrani tima trenera Milanovića, a Pazarci su se povukli pred svoj gol.

U tome su i uspeli u 77. minutu, kada je Momčilo Mrkaić bio najviši u skoku pred golom i matirao nemoćnog Ostojića. Milanović je vikao u tim trencima na svoje učenike, jasno im poručujući da su prestali da igraju i da su zbog toga primili novi pogodak. Na njegovu žalost, timu koji vodi spasa više nije bilo i „Stara dama“ je upisala željene bodve.

VojvodinaNovi Pazar 2:1 (1:0)

NOVI SAD: Stadion „Karađorđe“, gledalaca: 1.500, sudija: Pavle Tomić (Beograd). Strelci: Vukadinović u 10. i Mrakić u 77. za Vojvodinu, a Aganspahić u 48 za Novi Pazar . Žuti kartoni: Bastajić, Maksimović (Vojvodina), a Dimić, Lončar, Kojčić i Džamalatudinov (Novi Pazar).

VOJVODINA: N. Simić 6,5, Bjeković 6,5 (Busnić 6,5), Kovačević 6,5 (Jeličić 7), Stevanović 7, Devetak 6,5, Maksimović 7, Topić 7,5, Vukadinović 7, Čović 6,5, V. Simić 7, Kabić 6,5 (Mrkaić 7).

NOVI PAZAR: Ostojić 6,5, Delimeđac 7, Kojčić 6,5, Joksimović 6,5, Mladenović 6 (Ratković -), Parađina 6,5,  Pavišić 6, Lončar 6,5 (Kalezić 6), Bacanović 6 (Mihailović 6), Dimić 6,5 (Džamalatudinov -), Aganspahić 7.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Superliga Srbije: Vojvodina-Novi Pazar 2:1 (1:0)

Superliga Srbije: Vojvodina-Novi Pazar 2:1 (1:0)

22.08.2021. 15:44 18:25