broken clouds
23°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Мркаићев гол донео Воши сва три бода (фото)

22.08.2021. 18:40 18:45
Пише:
Извор: Ј. Грлић/Гол Вукадиновића Новом Пазару

Тежим путем стигла је Војводина до сва три бода у дуелу с Новим Пазаром.

Новосађани су морали да се својски помуче како би сломили отпор тима тренера Милана Милановића, јер гости се нису предавали до последњег звиждука арбитра Томића и нису се мирили с поразом.

Није протекло пуно времена од почетка сусрета, тек неких десетак минута, када је лопту прихватио расположени Вељко Симић и повукао је ка голу Новог Пазара. Видело се да се намешта за шут, који је и уследио, али је голман Остојић ногама некако успео да одбије лопту. На његову жалост, на правом месту био је усамљени Миљан Вукадиновић, који није имао баш никакав проблем да је проследи у небрањену мрежу и доведе новосадски тим у вођство.

Покушавали су гости да преузму инцијативу, нису у томе имали пуно успеха, па је у 20. минуту поново запретила црвено-бела екипа. Са 18 метара шутирао је Мирко Топић, али његов ударац није био довољно прецизан и завршио је крај десне стативе. Одговорио је Нови Пазар у 23. минуту, када је Агаспахић захватио лопту главом, али је и тај ударац био непрецизан. Тражила је домаћа публика минут касније да арбитар Томић покаже на белу тачку када је Вукадиновић био срушен у казненом простору гостујуће екипе, али је он, после консултације с ВАР собом, пресудио да се игра настави.


Вукадиновић међу стартерима

После готово два месеца одсуства због повреде, међу играчима Војводине који су почели јучерашњи сусрет нашао се и Миљан Вукадиновић. Како је реч о фудбалеру који је пред почетак првенства пројектоваан као један од стубова игре црвено-белих, јасно је колико је његово појављивање у стартном тиму значило тренеру Новосађана Славољубу Ђорђевићу, али и саиграчима популарног Миће.

Чак осамбонуса

Од овог првенства у саставу сваке суперлигашке екипе мора да буде један „бонус“ играч, с тим да свих 90 минута тај младић или неки од његових вршњака морају да буду на терену. У протоколу за јучерашњу утакмицу с Пазарцима, у редовима Војводине било је чак осам момака рођених 2000. године и касније, а тројица од њих почели су сусрет (Бјековић, Топић и Кабић). На клупи за резервне играче своју прилику чекали су такође „бонуси“ - голман Тороман, као и Милетић, Јеличић, Нешковић, Новевски и Зукић.


После паузе за окрепљење, ритам игре је опао и лопта се углавном налазила на средини терена. Прилика пред головима није било и јасно је да је температура ваздуха од преко 30 степени узимала данак. Јесу Пазарци чешће имали лопту, али су њихови атаци били углавном безопасни, док су се црвено-бели поново мало повукли и вребали прилику да крену у контранападе преко Симића и Вукадиновића. Није се публици баш допадала таква игра ученика тренера Ђорђевића, све чешћи били су повици нестрпљења с трибина, па се очекивао одговор домаћина у другом делу сусрета.

Није се, међутим, ништа променило и Нови Пазар је то искористио у 48. минуту. На левом боку лопту је прихватио  Јоксимовић, лепо центрирао пред гол Војводине. Тамо је највиши у скоку био Алмир Аганспахић и лопту упутио ка голу, где је, чинило се, спреман био голман Симић, али му се она неким чудом измигољила из руку и дошло је до изједначења. Минут-два касније могао је поново Вукадиновић поново да доведе црвено-беле у ново вођство, баш као што је у 57. минуту јако шутирао капитен гостију Делимеђац, али је сада Симић добро интервенисао. Присталице Војводине нису скривале незадовољство партијом својих миљеника и поново су то изразиле скандирајући против управе клуба.

Топић је у 64. минуту желео да центрира пред Остојићев гол, а од свега је испао опасан ударац, који је гостујући голман крајњом муком испод пречке избио у корнер. Игра је поново добила на интензитету, па смо пратили занимљива дешавања и на терену и на трибинама. Желели су Новосађани да опет дођу до предности, почели су да играју агилније и конкретније, тражећи пукотину у одбрани тима тренера Милановића, а Пазарци су се повукли пред свој гол.

У томе су и успели у 77. минуту, када је Момчило Мркаић био највиши у скоку пред голом и матирао немоћног Остојића. Милановић је викао у тим тренцима на своје ученике, јасно им поручујући да су престали да играју и да су због тога примили нови погодак. На његову жалост, тиму који води спаса више није било и „Стара дама“ је уписала жељене бодве.

ВојводинаНови Пазар 2:1 (1:0)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца: 1.500, судија: Павле Томић (Београд). Стрелци: Вукадиновић у 10. и Мракић у 77. за Војводину, а Аганспахић у 48 за Нови Пазар . Жути картони: Бастајић, Максимовић (Војводина), а Димић, Лончар, Којчић и Џамалатудинов (Нови Пазар).

ВОЈВОДИНА: Н. Симић 6,5, Бјековић 6,5 (Буснић 6,5), Ковачевић 6,5 (Јеличић 7), Стевановић 7, Деветак 6,5, Максимовић 7, Топић 7,5, Вукадиновић 7, Човић 6,5, В. Симић 7, Кабић 6,5 (Мркаић 7).

НОВИ ПАЗАР: Остојић 6,5, Делимеђац 7, Којчић 6,5, Јоксимовић 6,5, Младеновић 6 (Ратковић -), Парађина 6,5,  Павишић 6, Лончар 6,5 (Калезић 6), Бацановић 6 (Михаиловић 6), Димић 6,5 (Џамалатудинов -), Аганспахић 7.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
Суперлига Србије: Војводина-Нови Пазар 2:1 (1:0)

Суперлига Србије: Војводина-Нови Пазар 2:1 (1:0)

22.08.2021. 15:44 18:25