Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Potiska liga: Petarda u mreži Čokana

02.09.2020. 10:41 10:43
Piše:
Foto: Momenat sa utakmice Potisje - Čoka u Kanjiži, foto: M. Mitrović

​​​​​​​Potisje - Čoka 5:0 (0:0)

KANJIŽA: Stadion Potisja, bez gledalaca. Sudija: N. Janković (Mol). Strelci: Mačari u 50, Dobo u 53. i 77, Balgo u 54. i Ugri u 83.minutu. Žuti karton: Dobroka (Čoka).

POTISJE: Č. Bohata, Bagi, Domonkoš, G. Bohata (Ugri), Mačai (O. Nađ), Fodor, Dobo, Buza, Čanjiga (Muhi), Tandari (Horvat), Apro (Balgo).

ČOKA: Militarov, Klaauzov, Ruža, Melik, Đurđev, Dobroka, Keleuva (Šustran), Kostić, Srbin, Antanasović, Popov.

Gosti iz Čoke uspevali su da pariraju spremnijim domaćinima u prvom poluvremenu, ali su im Kanjižani napunili mrežu sa pet golova u drugom delu utakmice. Igor Fodor je u 48.minutu sa 18 metara pogodio prečku, a dva minuta kasnije za vođstvo precizan je sa 25 metara iz slobodnog udarca bio David Mačai.

Prednost je udvostručio Rudlof Dobo, koji je kasnije još jednom zatresao mrežu. Lep pogodan postigao je i Jožef Balgo šutom sa16 metara, lopta je pogodila stativu i završila u mreži, a pobedu je potvrdio Čaba Ugri. Čuvar mreže gostiju Radovan Militarov dobrim odbranama doprineo je da pobeda Kanjižana ne bude ubedljivija.

M. Mitrović     

Horgoš - Tisa  3:2 (0:0)

HORGOŠ: Stadion Horgoša, bez gledalaca. Sudija: D. Popov (Novi Kneževac). Strelci: Veselinov u 74, Hoksa u 76. i i Terteli u 77. za Horgoš, a Fodor u 50. i Gubi u 68.minutu za Tisu. Žuti kartoni: Hoksa (Horgoš) i Apro (Tisa).

HORGOŠ:  I. Makra, Feher (D. Makra), Sabo, Terteli, Bohata, Veselinov, N. Makra (Hoksa), Zemko, Deak, Salma, Kolompar (Berenji).

TISA: Kovač, Kočiš, Radanov (Jakšić), Fodor, Šili, Kun, Zombori (Dujmović), Apro, Maletin (Gubi), Potloka, Lenđel.

Padejci umalo da naprave iznenađenje u Horgošu, kada su pogocima borbenog Danijela Fodora u 50. i redžervista Norberta Gubija u 68.minutu imali dva gola prednosti, ali je ubrzo došlo do neverovatnog preokreta.

Horgošani su za samo četiri minutia uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist. Najpre je odbranu gostiju nadmudrio Darko Veselinov u u 74.minutu, potom dva minuta kasnije izjednačenje donosi Žolt Hoksa, da bi tek što su gosti krenuli sa centra Horgošani izveli brzu akciju iz koje je Norbert Gubi zatresao mrežu Balaža Kovača, za pobedu domaćina.  

M. Mr.  

Jadran - Bačka  2:7 (0:4)

SANAD: Igralište Jadrana, bez gledalaca. Sudija: D. Popov (Novi Kneževac). Strelci: Tatić u 84. i S. Đurđev u 89. za Jadran, a Stanojev u 11. i 23, Zlatić u 34, Siđi u 44, 75. i 80. i Morović u 61. minutu za Bačku. Žuti karton: S. Đurđev (Jadran).

Gosti iz Mola ubedljiviji, priredili pravu goleadu na početku sezone.. Mrežu Josipovića načeo je sa dva gola Stanojev, a nastavio Zlatić. Brzonogi Siđi realizatorske sposobnosti potvrdio je het-trikom, a dobrom učinku doprineo je i Morović. Penal za Sanadce u 65.minutu nije iskoristio Popović, a u finišu utakmice Tatić i S. Đurđev su ublažili poraz.  

M. Mr. 

Slavija - Graničar 0:0

BANATSKO ARANĐELOVO: Igralište Slavije, bez gledalaca. Sudija: S. Zrim (Srpski Krstur). Žuti kartoni: J. Husak, Erić (Slavija), Ignjatov (Graničar).

SLAVIJA: Balango (Arsenov), Feher, Kijac, Marki, Erić (Remete), Elezović (N. Maluckov), J. Husak, I. Husak, Petronijević (Milanov), Perišić, S, Maluckov.

GRANIČAR: Todorović, Z. Popović (Đerić), Uverić, Jovanov, Ignjatov, Savić, Bajić, Kobleher, Jeftić (Slađan Ivanov), B. Popović, Saša Ivanov (Banjac).

Domaćini su imali više inicijative, ali gosti iz Đale se uspešno branili i imali više prilika da zatresu mrežu Slavije. Najizgledniju priliku u nadoknadi vremena imao je Nemanja Banjac, ali je njegov šut golman Jovan Arsenov izbio u korner.    

M. Mr. 

Hajduk - Tromeđa  2:0 (1:0)

PODLOKANJ: Igralište Hajduka, bez gledalaca. Sudija: Ž. Živković (Kikinda). Strelci: Milan Hajder u 7. i R. Radaković u 92. minutu. Crveni karton: Onjin (Hajduk).

HAJDUK: Rankov, Bošnjak, Bodroža, Krušić, Nikolin (Miloš Hajder), Milan Hajder, Stojkov (Matejin), Trbović, Radaković, Horvat (Onjin), Šoklovački.

TROMEĐA: Bicok, D. Pap, T. Pap, Farkaš, K. Domonkoš, L. Domonkoš, Lakatoš, Palatinuš, Feher, Đeri, Teleki.   

Komšijski derbi pripao je kompletnijoj ekipi iz Podlokanja koja je u vođstvo došla već u 7.minutu pogotkom Milana Hajdera.

Gosti su se uspešno branili, a domaćini su u žaru borbe u 79.minutu ostali sa igračem manje, kada je zbog nesportskog ponašanja pocrveneo Miroslav Onjin.

Priliku da iz penala zatrese protivničku mrežu u 90.minutu je prokockao rezervista Milan Matejin, ali ubrzo za konačnih 2:0 u nadoknadi vremena postarao se Radovan Radaković.      

M. Mr. 

Jedinstvo - Šampion 3:0 (1:0)

SRPSKI KRSTUR: Igralište Jedinstva, bez bledalaca. Sudija: S. Jurić (Senta). Strelci: T. Dabevski u 15. i 85. (iz jedanaesterca) i Farago u 76.minutu.  

JEDINSTVO: Pantelin, Kalmar, Brzak, Tornjanski (Zivlak), M. Živkov (Ilić, Majer), Kašić, T. Dabevski, Kobleher, R. Dabevski, Farago, B. Živkov (Milanov).

ŠAMPION: Toldi, Saša Stojčić (Buza), Jurić, Kermeci, Mora (Zombori), Virag (Babičković), Slobodan Stojčić, Černak (Krajnović), Velez (Kadar), Malagurski, Biro.

Tropska vrućina nije omela domaćine da osvoje čitav plen.

Za vođstvo laganim ali preciznim šutem sa distance mrežu gostiju u 15. minutu pogađa Toma Dabevski.

Priliku sa bele tačke nije iskoristio Bojan Farago, tako da se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću domaćina.

Nakon prodora Peter Kalmar je u 76.minutu proigrao Faragoa, koji loptu prima na grudi i neodbranjivo pogađa cilj.

Iz penala, koji je opravdano dosudio odlični sudija Stevan Jurić, T. Dabevski je zaokružio zasluženu pobedu Jedinstva.

M. Mr.

BANATSKO ARANĐELOVO: Slavija - Graničar (Đala) 0:0, KANJIŽA: Potisje - Čoka 5:0, PODLOKANJ. Hajduk - Tromeđa (Majdan) 2:0, SANAD: Jadran - Bačka (Mol) 2:7, HORGOŠ: Horgoš 1911 . Tisa (Padej) 3:2, SRPSKI KRSTUR: Jedinstvo - Šampion (Orom) 3:0.

Autor:
Pošaljite komentar
Potiska liga: Sanađani posle drame osvojili bod

Potiska liga: Sanađani posle drame osvojili bod

18.03.2020. 12:31 12:33