overcast clouds
8°C
24.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0614
usd
108.3501
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Потиска лига: Петарда у мрежи Чокана

02.09.2020. 10:41 10:43
Пише:
Фото: Моменат са утакмице Потисје - Чока у Кањижи, фото: М. Митровић

​​​​​​​Потисје - Чока 5:0 (0:0)

КАЊИЖА: Стадион Потисја, без гледалаца. Судија: Н. Јанковић (Мол). Стрелци: Мачари у 50, Добо у 53. и 77, Балго у 54. и Угри у 83.минуту. Жути картон: Доброка (Чока).

ПОТИСЈЕ: Ч. Бохата, Баги, Домонкош, Г. Бохата (Угри), Мачаи (О. Нађ), Фодор, Добо, Буза, Чањига (Мухи), Тандари (Хорват), Апро (Балго).

ЧОКА: Милитаров, Клааузов, Ружа, Мелик, Ђурђев, Доброка, Келеува (Шустран), Костић, Србин, Антанасовић, Попов.

Гости из Чоке успевали су да парирају спремнијим домаћинима у првом полувремену, али су им Кањижани напунили мрежу са пет голова у другом делу утакмице. Игор Фодор је у 48.минуту са 18 метара погодио пречку, а два минута касније за вођство прецизан је са 25 метара из слободног ударца био Давид Мачаи.

Предност је удвостручио Рудлоф Добо, који је касније још једном затресао мрежу. Леп погодан постигао је и Јожеф Балго шутом са16 метара, лопта је погодила стативу и завршила у мрежи, а победу је потврдио Чаба Угри. Чувар мреже гостију Радован Милитаров добрим одбранама допринео је да победа Кањижана не буде убедљивија.

М. Митровић     

Хоргош - Тиса  3:2 (0:0)

ХОРГОШ: Стадион Хоргоша, без гледалаца. Судија: Д. Попов (Нови Кнежевац). Стрелци: Веселинов у 74, Хокса у 76. и и Тертели у 77. за Хоргош, а Фодор у 50. и Губи у 68.минуту за Тису. Жути картони: Хокса (Хоргош) и Апро (Тиса).

ХОРГОШ:  И. Макра, Фехер (Д. Макра), Сабо, Тертели, Бохата, Веселинов, Н. Макра (Хокса), Земко, Деак, Салма, Коломпар (Берењи).

ТИСА: Ковач, Кочиш, Раданов (Јакшић), Фодор, Шили, Кун, Зомбори (Дујмовић), Апро, Малетин (Губи), Потлока, Ленђел.

Падејци умало да направе изненађење у Хоргошу, када су погоцима борбеног Данијела Фодора у 50. и реџервиста Норберта Губија у 68.минуту имали два гола предности, али је убрзо дошло до невероватног преокрета.

Хоргошани су за само четири минутиа успели да преокрену резултат у своју корист. Најпре је одбрану гостију надмудрио Дарко Веселинов у у 74.минуту, потом два минута касније изједначење доноси Жолт Хокса, да би тек што су гости кренули са центра Хоргошани извели брзу акцију из које је Норберт Губи затресао мрежу Балажа Ковача, за победу домаћина.  

М. Мр.  

Јадран - Бачка  2:7 (0:4)

САНАД: Игралиште Јадрана, без гледалаца. Судија: Д. Попов (Нови Кнежевац). Стрелци: Татић у 84. и С. Ђурђев у 89. за Јадран, а Станојев у 11. и 23, Златић у 34, Сиђи у 44, 75. и 80. и Моровић у 61. минуту за Бачку. Жути картон: С. Ђурђев (Јадран).

Гости из Мола убедљивији, приредили праву голеаду на почетку сезоне.. Мрежу Јосиповића начео је са два гола Станојев, а наставио Златић. Брзоноги Сиђи реализаторске способности потврдио је хет-триком, а добром учинку допринео је и Моровић. Пенал за Санадце у 65.минуту није искористио Поповић, а у финишу утакмице Татић и С. Ђурђев су ублажили пораз.  

М. Мр. 

Славија - Граничар 0:0

БАНАТСКО АРАНЂЕЛОВО: Игралиште Славије, без гледалаца. Судија: С. Зрим (Српски Крстур). Жути картони: Ј. Хусак, Ерић (Славија), Игњатов (Граничар).

СЛАВИЈА: Баланго (Арсенов), Фехер, Кијац, Марки, Ерић (Ремете), Елезовић (Н. Малуцков), Ј. Хусак, И. Хусак, Петронијевић (Миланов), Перишић, С, Малуцков.

ГРАНИЧАР: Тодоровић, З. Поповић (Ђерић), Уверић, Јованов, Игњатов, Савић, Бајић, Коблехер, Јефтић (Слађан Иванов), Б. Поповић, Саша Иванов (Бањац).

Домаћини су имали више иницијативе, али гости из Ђале се успешно бранили и имали више прилика да затресу мрежу Славије. Најизгледнију прилику у надокнади времена имао је Немања Бањац, али је његов шут голман Јован Арсенов избио у корнер.    

М. Мр. 

Хајдук - Тромеђа  2:0 (1:0)

ПОДЛОКАЊ: Игралиште Хајдука, без гледалаца. Судија: Ж. Живковић (Кикинда). Стрелци: Милан Хајдер у 7. и Р. Радаковић у 92. минуту. Црвени картон: Оњин (Хајдук).

ХАЈДУК: Ранков, Бошњак, Бодрожа, Крушић, Николин (Милош Хајдер), Милан Хајдер, Стојков (Матејин), Трбовић, Радаковић, Хорват (Оњин), Шокловачки.

ТРОМЕЂА: Бицок, Д. Пап, Т. Пап, Фаркаш, К. Домонкош, Л. Домонкош, Лакатош, Палатинуш, Фехер, Ђери, Телеки.   

Комшијски дерби припао је комплетнијој екипи из Подлокања која је у вођство дошла већ у 7.минуту поготком Милана Хајдера.

Гости су се успешно бранили, а домаћини су у жару борбе у 79.минуту остали са играчем мање, када је због неспортског понашања поцрвенео Мирослав Оњин.

Прилику да из пенала затресе противничку мрежу у 90.минуту је прокоцкао резервиста Милан Матејин, али убрзо за коначних 2:0 у надокнади времена постарао се Радован Радаковић.      

М. Мр. 

Јединство - Шампион 3:0 (1:0)

СРПСКИ КРСТУР: Игралиште Јединства, без бледалаца. Судија: С. Јурић (Сента). Стрелци: Т. Дабевски у 15. и 85. (из једанаестерца) и Фараго у 76.минуту.  

ЈЕДИНСТВО: Пантелин, Калмар, Брзак, Торњански (Зивлак), М. Живков (Илић, Мајер), Кашић, Т. Дабевски, Коблехер, Р. Дабевски, Фараго, Б. Живков (Миланов).

ШАМПИОН: Толди, Саша Стојчић (Буза), Јурић, Кермеци, Мора (Зомбори), Вираг (Бабичковић), Слободан Стојчић, Чернак (Крајновић), Велез (Кадар), Малагурски, Биро.

Тропска врућина није омела домаћине да освоје читав плен.

За вођство лаганим али прецизним шутем са дистанце мрежу гостију у 15. минуту погађа Тома Дабевски.

Прилику са беле тачке није искористио Бојан Фараго, тако да се на одмор отишло са минималном предношћу домаћина.

Након продора Петер Калмар је у 76.минуту проиграо Фарагоа, који лопту прима на груди и неодбрањиво погађа циљ.

Из пенала, који је оправдано досудио одлични судија Стеван Јурић, Т. Дабевски је заокружио заслужену победу Јединства.

М. Мр.

БАНАТСКО АРАНЂЕЛОВО: Славија - Граничар (Ђала) 0:0, КАЊИЖА: Потисје - Чока 5:0, ПОДЛОКАЊ. Хајдук - Тромеђа (Мајдан) 2:0, САНАД: Јадран - Бачка (Мол) 2:7, ХОРГОШ: Хоргош 1911 . Тиса (Падеј) 3:2, СРПСКИ КРСТУР: Јединство - Шампион (Ором) 3:0.

Аутор:
Пошаљите коментар
Потиска лига: Санађани после драме освојили бод

Потиска лига: Санађани после драме освојили бод

18.03.2020. 12:31 12:33