Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Aranđel Stojković: Sanjamo plasman u grupnu fazu Lige Evrope

26.08.2020. 13:13 13:15
Piše:
Izvor: J. Grlić/Aranđel Stojković najviše voli kada je lopta u njegovom posedu

U srpskom fudbalskom miljeu Aranđel Stojković (25) godinama je prepozanavan kao odlični i pouzdani desni bek.

Uostalom, igre koje je prikazivao na toj poziciji preporučile su ga najpre čelnicima subotičkog Spartaka, kluba za koji je nastupao tokom dve sezone, a nakon toga i struci u Vojvodini, koja ga je angažovala 2018. godine. I ne bi tu bilo ničeg neobičnog da Stojković, krajem prošle sezone, prinudno nije bio prekomandovan na mesto defanzivnog veznog igrača, kada se povredio mladi reprezentativac Mirko Topić. Odvažan, kakav jeste, Aranđel je odgovorio na zahtev trenera Nenada Lalatovića, priključio se veznom redu i pokazao da je pravi univerzalac.

- Prirodno mi je to da igram desnog beka - rekao je Stojković. - Nažalost, krajem prošle sezone iz tima je zbog povrede ispao Topić i šef Lalatović je procenio da bih baš ja mogao najbolje da ga zamenim. Nisam se premišljao, prešao sam na novo mesto i, po onome što sam mogao da čujem od ljudi koji poznaju fudbal, opravdao poverenje i očekivanja.

Ipak, pozicije beka i veznog fudbalera nisu baš slične?

- Pošten da budem, najsigurnije i najbolje osećam se kada je lopta kod mene, što baš nije tipično za jednog beka. Interes tima u tom trenutku nalagao mi je da uradim sve što mogu i doprinesem dobrim rezultatima Vojvodine. Da sam dobro odgovorio zadatku svedoči i to što i u novoj sezoni igram zadnjeg veznog.

Dok ste bili u timu kao bek  bili ste starter, sada, međutim, najčešće utakmice počinjete s klup, kao alternativa za Topića koji se vratio u ekipu?

- Uvedeno je pravilo dvojice bonus igrača i Topić je, odlukom  trenera, u prednosti. Lagao bih ako bih rekao da sam zadovoljan time što sedim na klupi, ali šta da se radi. Trudim se da treniram najbolje što znam i da, kada uđem u igru, iskoristim svaki minut.


Partizan želi revanš

U nedelju igrate derbi sa Partizanom, koga ste krajem prošle sezone dva puta nadigrali, šta očekujete?

- Pobedili smo crno–bele dva puta, a mnogo je važniji bio onaj trijumf u finalu Kupa - jasan je bio Stojković. - Nema sumnje da će oni sada želeti da nam se revanširaju, ali je bitno to što smo pokazali da znamo kako treba da igramo s Partizanom i ne vidim ni jedan razlog da ponovo ne učinimo isto.

Sa venčanja na – utakmicu

Na dan kada je Vojvodina za bodove igrala s ekipom Mladosti iz Lučana, Aranđel Stojković stao je na „ludi kamen”. Posle višegodišnje veze, brakom je krunisao ljubav sa svojom izabranicom Sarom.

- Nisam pred taj susret išao s ekipom u karantin, već sam se pripremao za venčanje u novobeogradskoj opštini - uz osmeh je rekao popularni Stojke. - Sara je devojka koja je, kao i ja, iz Dobanovaca i doneli smo odluku koja je oboma važna za čitav život. Zbog situacije izostalo je svadbeno veselje, a njega planiramo za vreme kada stvari ponovo budu u normali. Odmah posle venčanja otišao sam na utakmicu s Mladosti i radovao se važnoj pobedi.


Vojvodina je u međuvremenu vratila Novicu Maksimovića, iskusnog fudbalera koji je doveden da igra?

- Novica je, koliko sam imao prilike da vidim, izvaredan igrač i šteta je što se povredio. S njim ćemo, ubeđen sam, dobiti na kvalitetu igre veznog reda, a ja ću, barem tako sagledavam situaciju, da se vratim uz desnu aut-liniju.

Uz nju s uspehom trenutno šparta Nikola Andrić, iskusni i kvalitetni igrač?

- Andrić je neprelazan u defanzivnim zadacima, igra veoma dobro i svestan sam da me očekuje velika bitka za mesto u timu. Najvažnije je da igramo dobro, a velika konkurencija samo doprinosi tome da se svaki pojedinac trudi da radi jako i pruža najbolje partije u svakoj utakmici.

U duelima s Mladosti i Napredkom, posle muka u prvih 45 minuta, vašim i ulaskom u igru Mrkaića i Đorđevića stiglo se do pobeda. Kako ocenjujete tu činjenicu?

- Šef je procenio da treba  da napravi izmene i pokazalo se to kao dobra odluka. Čini mi se da smo nas trojica uneli  doatnu energiju u ekipu, a da to nije plod slučajnosti svedoče poslednje utakmice koje smo dobijali upravo kada su zamene napravljene.

Uskoro će i žreb za 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, kako procenjujete šanse da ostvarite zapažene rezultate i u ovom takmičenju?

- Svi mi sanjamo da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope i mislim da to nije nerealno. Naravno, biće nam potrebno i to da nas sreća malo pogleda i nagradi, odnosno da izbegnemo najjače rivale, iako bi svaki od nas voleo da se nađe naspram takvih veličina koje, recimo, u sastavu ima Totenhem. Ipak, bolje je da dobijemo nekog lakšeg suparnika, igra se samo jedan susret, a time rastu i naše šanse da stignemo do grupe. O tom dometu snivamo, zašto da ne pokušamo da snove i ostvarimo?

Šta priželjkujute u domaćim takmičenjima?

- Da učinimo barem onoliko koliko smo ostvarili u prošloj sezoni. Ništa manje od toga, a ako bude više - nećemo se buniti. Imamo kvalitetnu ekipu, odlične igrače, nikada veću i jaču konkurenciju za sve mesta u ekipi i to bi moglo da nas izvede na put ka još većim uspesima - poručio je Aranđel Stojković.       

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar