overcast clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Аранђел Стојковић: Сањамо пласман у групну фазу Лиге Европе

26.08.2020. 13:13 13:15
Пише:
Извор: Ј. Грлић/Аранђел Стојковић највише воли када је лопта у његовом поседу

У српском фудбалском миљеу Аранђел Стојковић (25) годинама је препозанаван као одлични и поуздани десни бек.

Уосталом, игре које је приказивао на тој позицији препоручиле су га најпре челницима суботичког Спартака, клуба за који је наступао током две сезоне, а након тога и струци у Војводини, која га је ангажовала 2018. године. И не би ту било ничег необичног да Стојковић, крајем прошле сезоне, принудно није био прекомандован на место дефанзивног везног играча, када се повредио млади репрезентативац Мирко Топић. Одважан, какав јесте, Аранђел је одговорио на захтев тренера Ненада Лалатовића, прикључио се везном реду и показао да је прави универзалац.

- Природно ми је то да играм десног бека - рекао је Стојковић. - Нажалост, крајем прошле сезоне из тима је због повреде испао Топић и шеф Лалатовић је проценио да бих баш ја могао најбоље да га заменим. Нисам се премишљао, прешао сам на ново место и, по ономе што сам могао да чујем од људи који познају фудбал, оправдао поверење и очекивања.

Ипак, позиције бека и везног фудбалера нису баш сличне?

- Поштен да будем, најсигурније и најбоље осећам се када је лопта код мене, што баш није типично за једног бека. Интерес тима у том тренутку налагао ми је да урадим све што могу и допринесем добрим резултатима Војводине. Да сам добро одговорио задатку сведочи и то што и у новој сезони играм задњег везног.

Док сте били у тиму као бек  били сте стартер, сада, међутим, најчешће утакмице почињете с клуп, као алтернатива за Топића који се вратио у екипу?

- Уведено је правило двојице бонус играча и Топић је, одлуком  тренера, у предности. Лагао бих ако бих рекао да сам задовољан тиме што седим на клупи, али шта да се ради. Трудим се да тренирам најбоље што знам и да, када уђем у игру, искористим сваки минут.


Партизан жели реванш

У недељу играте дерби са Партизаном, кога сте крајем прошле сезоне два пута надиграли, шта очекујете?

- Победили смо црно–беле два пута, а много је важнији био онај тријумф у финалу Купа - јасан је био Стојковић. - Нема сумње да ће они сада желети да нам се реванширају, али је битно то што смо показали да знамо како треба да играмо с Партизаном и не видим ни један разлог да поново не учинимо исто.

Са венчања на – утакмицу

На дан када је Војводина за бодове играла с екипом Младости из Лучана, Аранђел Стојковић стао је на „луди камен”. После вишегодишње везе, браком је крунисао љубав са својом изабраницом Саром.

- Нисам пред тај сусрет ишао с екипом у карантин, већ сам се припремао за венчање у новобеоградској општини - уз осмех је рекао популарни Стојке. - Сара је девојка која је, као и ја, из Добановаца и донели смо одлуку која је обома важна за читав живот. Због ситуације изостало је свадбено весеље, а њега планирамо за време када ствари поново буду у нормали. Одмах после венчања отишао сам на утакмицу с Младости и радовао се важној победи.


Војводина је у међувремену вратила Новицу Максимовића, искусног фудбалера који је доведен да игра?

- Новица је, колико сам имао прилике да видим, изваредан играч и штета је што се повредио. С њим ћемо, убеђен сам, добити на квалитету игре везног реда, а ја ћу, барем тако сагледавам ситуацију, да се вратим уз десну аут-линију.

Уз њу с успехом тренутно шпарта Никола Андрић, искусни и квалитетни играч?

- Андрић је непрелазан у дефанзивним задацима, игра веома добро и свестан сам да ме очекује велика битка за место у тиму. Најважније је да играмо добро, а велика конкуренција само доприноси томе да се сваки појединац труди да ради јако и пружа најбоље партије у свакој утакмици.

У дуелима с Младости и Напредком, после мука у првих 45 минута, вашим и уласком у игру Мркаића и Ђорђевића стигло се до победа. Како оцењујете ту чињеницу?

- Шеф је проценио да треба  да направи измене и показало се то као добра одлука. Чини ми се да смо нас тројица унели  доатну енергију у екипу, а да то није плод случајности сведоче последње утакмице које смо добијали управо када су замене направљене.

Ускоро ће и жреб за 3. коло квалификација за Лигу Европе, како процењујете шансе да остварите запажене резултате и у овом такмичењу?

- Сви ми сањамо да уђемо у групну фазу Лиге Европе и мислим да то није нереално. Наравно, биће нам потребно и то да нас срећа мало погледа и награди, односно да избегнемо најјаче ривале, иако би сваки од нас волео да се нађе наспрам таквих величина које, рецимо, у саставу има Тотенхем. Ипак, боље је да добијемо неког лакшег супарника, игра се само један сусрет, а тиме расту и наше шансе да стигнемо до групе. О том домету снивамо, зашто да не покушамо да снове и остваримо?

Шта прижељкујуте у домаћим такмичењима?

- Да учинимо барем онолико колико смо остварили у прошлој сезони. Ништа мање од тога, а ако буде више - нећемо се бунити. Имамо квалитетну екипу, одличне играче, никада већу и јачу конкуренцију за све места у екипи и то би могло да нас изведе на пут ка још већим успесима - поручио је Аранђел Стојковић.       

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар