„Ukusi Vojvodine” 7. i 8. septembra po treći put u Limanskom parku
Oko stotinu izlagača – proizvođača hrane i pića, malih gazdinstava i restorana tradicionalne kuhinje – predstaviće se na gastronomskom festivalu „Ukusi Vojvodine“, koji će biti održan 7. i 8. septembra u Limanskom parku.
Posetioci Festivala će moći da se uvere u kvalitet njihove ponude, koja je u najvećem delu specifična baš za ovo podneblje. Moći će da degustiraju ljuti kulen, sireve s orasima i bosiljkom, specifične oblike testenina, nasuvo s krompirom i kupusom, supu od morke, sušene proizvode od mangulice, rezance s makom i kitnkez, ali i druge poslastice s bogatog menija.
Predsednica udruženja „Interfest“, koje i organizuje Festival, Nataša Budisavljević Radišić kazala je da je bogatstvo Vojvodine u oblasti hrane i pića izuzetno, ali i nedovoljno iskorišćeno.
– Gastronomski i vinski turizam u svetu su u ekspanziji, mi želimo da i Vojvodina iskoristi svoje kapacitete, a posebno da podržimo male proizvođače da svoju ponudu razviju, učine je prepoznatljivom, i da se pred gostima koji dođu u Vojvodinu, bilo da su domaći ili strani, nađe izbor autentične, domaće i izuzetno kvalitetne hrane i pića – rekla je Nataša Budisavljević Radišić.
Kako organizatori kažu, to je praznik s mnogo kvalitetne zabave i bogatom ponudom hrane i pića. Dvodnevni festival i ove godine nudi zabavni program za sve generacije. Za prave gastronome organizovane su besplatne radionice o hrani i piću, a za dobru atmosferu biće zaduženi tamburaški i yez orkestri iz Vojvodine, dok će za dečju pažnju biti organizovani kvizovi i zabavne igre na otvorenom.
U okviru Festivala biće održano i međunarodno kulinarsko takmičenje „Vojvodina Culinary Cup“, u kojem će se vrhunski majstori nadmetati u nekoliko kategorija, a međunarodni žiri proglasiće najbolje među njima. Ulaz na Festival biće besplatan, a posetioci će na licu mesta kupovati vaučere za degustaciju vojvođanskih specijaliteta.
V. B.
foto: Promo „Interfest“