Food Talk 2019: Širok spektar vojvođanske osobenosti
NOVI SAD: Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković svečano je otvorio sedmu stručnu konferenciju pod nazivom „Food Talk 2019 – Food Around the World” u hotelu „Šeraton” u Novom Sadu, posvećenu svetskim gastronomskim osobenostima, trendovima, tradiciji i kulturi, te njihovom uticaju na brendiranje mikrodestinacija i lokalnih proizvoda.
Organizator konferencije je „Color Media Communications” iz Novog Sada, uz saradnju i podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Gradske uprave grada Novog Sada, i velikog broja domaćih i međunarodnih organizacija.
Vojvodina je svojom raznolikošću, koju unosi i u interpretaciju, postala proizvod za sebe, oblikovana kroz svoju kulturu, tradiciju, mentalitet, život i duh, rekao je Đoković.
„Food Talk” i ove godine na svojim stručnim tribinama i panelima okuplja više od 200 učesnika. Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili i član Gradskog veća za privredu i turizam Milorad Radojević i ambasador Češke Republike u Republici Srbiji Tomaš Kuhte.