Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Golman Vojvodine Emil Rockov braniće za reprezentaciju Srbije na Karibima

14.01.2019. 09:33 09:35
Piše:
Izvor: Emil Rockov i Milan Jovanić, foto: Dnevnik (F. Bakić)

Pred fudbalskom reprezentacijom Srbije je odlazak na Barbados, gde će, 24. i 27. januara, odigrati prijateljske utakmice sa selekcijom ostrva Sent Kits i Nevis, odnosno Barbadosa.

Naš državni tim činiće igrači koji nastupaju u domaćoj Superligi, a među pozvanima za ovu akciju nalaze se i dvojica fudbalera Vojvodine - golman Emil Rockov i vezni fudbaler Aleksandar Mesarović.

U jesenjem delu prvenstva Rockov je bio među najboljim igračima novosadskih crveno-belih, pa su, posebno u finišu lige, sve češći bili komentari kako je zaslužio poziv i u državni tim. Kao istinski profesionalac, Emil se na to nije puno obazirao, već je nastojao i nastoji da velikim radom unapredi samog sebe, a na poziv u državni tim, kako sam ističe, gleda ka na prirodni sled stvari.

„Poziv u reprezentaciju služi kao pokazatelj da je sportista, u ovom slučaju to sam ja, na dobrom putu u karijeri“, rekao je Rockov, koji će upravo na Barbadosu, 27. januara, proslaviti 24. rođendan.

„To je ujedno i dokaz da postoji pomak u mom individualnom napretku i to u procesu koji je, sam po sebi, relativno spor i dugotrajan. Sigurno je da mi prija to što ću imati priliku da obučem dres Srbije, tim pre što sam, još dok sam bio dosta mlađi, nastupao za U-17 selekciju, a posle više nisam bio pozivan u reprezentativne selekcije. Konačno, igranje za svoju zemlju i jeste nešto čemu svi sportisti teže i zbog čega toliko rade, pa mi, i sa te strane, ovaj poziv puno znači.“

Lepšu i atraktivniju destinaciju za debi i nacionalnom timu plavkosi čuvar mreže gotovo da nije mogao ni da zamisli od Kariba i ostrva Barbdos.


Jovanić: Puno mi je srce

Ne tako davno, današnji trener golmana Vojvodine Milan Jovanić i sam je stajao između stativa novosadskog tima. Iako ima tek 33 godine, rano je rešio da završi karijeru i posvetio se prenošenju sopstvenog iskustva u radu sa čuvarima mreže. Ove jeseni bio je zadužen za formu Emila Rockova i svoj posao, sudeći po broju primljenih golova, odlično je odradio.

„Jako mi je drago što je Emil dobio poziv u reprezentaciju, iako mislim da ga je zaslužio i mnogo ranije“, kazao je Jovanić.

„On će predstavljati podstrek za njega da nastavi s još boljim radom, a meni, kao treneru, puno je srce. Rockov ima još mesta za napredak, a poziv koji je dobio njegova je zasluga, kao i svih kolega iz tima.“


„Destinacija je zaista super, ali sam dovoljno skroman da o tome ne razmišljam, koliko o činjenici da sam srećan zbog samog poziva u nacionalni tim.“

Iako je tek osma na tabeli posle jesenjeg dela prvenstva u Superligi, Vojvodina je imala jednu od najboljih odbrana. Rockov i saigrači su vadili loptu iz mreže 15 puta na 21 utakmici i po tome, s niškim Radničkim, dele treće mesto.

„Svaki golman brani onoliko dobro koliko to vežba sa svojim klupskim trenerom. Moja forma tokom jesenjeg dela lige svedočila je o dorbim treninzima i sigurno je da se u njoj mogao uočiti uticaj kvalitetnog rada s trenerom Milanom Jovanićem.“

Pošto će reprezentacija biti na okupu sve do 30. januara, Emil neće biti s Vošom na prvom delu priprema u turskom Beleku.

„Povratak državnog tima u Srbiju planiran je za 30. januar, ali se ja neću vraćati kući, već ću odmah produžiti za Antaliju. Tamo ću se priključiti saigračima i nastaviti da s njima radim kako bismo početak prolećne polusezone dočekali što spremniji“, naglasio je Emil Rockov. 

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Emil Rockov: Ne želim zasluge, trijumf ekipe

Emil Rockov: Ne želim zasluge, trijumf ekipe

03.12.2018. 09:18 11:27
Emil Rockov: Imam svoj mir, nikuda ne žurim

Emil Rockov: Imam svoj mir, nikuda ne žurim

20.09.2018. 12:36 12:38