Recept dana: Celer čorba
12.11.2018.
18:15
18:21
Komentari (0)
Idealna za detoksikaciju nakon praznične trpeze, ovoj ukusnoj i kremastoj čorbici će s predstojećim slavljima tek početi da raste „popularnost“.
Sastojci:
- glavica celera,
- 50 g putera,
- litar domaće supe od povrća,
- kašika gustina,
- litar mleka,
- 3 kašike seckanog lista celera,
- soli, bibera i subog začina po ukusu
Priprema:
1. Celer očistiti i iseći na kockice.
2. U odgovarajućoj šerpi otopiti puter, a zatim dodati iseckani celer i pržiti ga, dok ne omekša.
3. Preliti supom od povrća i nastaviti s kuvanjem na umerenoj temperaturi, tako da celer bude potpuno mekan.
4. Pred kraj kuvanja, dodati mešavinu gustina i mleka, začine po ukusu i nastaviti s kuvanjem dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
5. Gotovu čorbu posuti seckanim listovima celera.