Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Fruška gora sve popularnija lokacija za tim bilding

22.07.2018. 13:46 13:50
Piše:
Foto: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Uglavnom su rafting i vožnja kajakom prva stvar na koju većina pomisli kada se kaže tim bilding.

Svakako da su te aktivnosti više nego uzbudljive, ali s obzirom na to da su organizovana druženja preduzeća iz godine u godinu sve popularnija, otvorile su se mogućnosti da se zainteresovanima ponude i drugačiji sadržaji. Ono čime okolina Novog Sada može da se pohvali jeste Fruška gora, koja je, ispostavilo se, odlična lokacija za održavanje tim bildinga.

Nadomak Srpske Atine, na samo sat vremena od Beograda, ona je idealan izbor za sve više kompanija, koje se opredeljuju za ovaj vid zabave. A to je upravo i poenta tim bildinga, da se radni kolektiv pored odmora i bega od svakodnevnog poslovnog ritma, dobro zabavi i uživa u prirodi.

Velika prednost Fruške gore jeste bogatstvo i raznovrsnost sadržaja koji su u ponudi. Pored popularnih lokacija za odmaranje i uživanje kao što su Andrevlje, Letenka i Stražilovo, posebno mesto zauzimaju i fruškogorski manastiri, koji su predstavljaju duhovno blago ovog podneblja. Mnogobrojne vinarije raštrkane po manjim mestima u okolini Novog Sada nezaobilazan su detalj skoro svih tim bildinga, a Sremski Karlovci izdvajaju se kao priča za sebe. Kompanijska druženja na Fruškoj gori ne svode se na puke šetnje i obilaske zanimljivih odmarališta i manastira. Jedna od agencija koja se bavi organizovanjem tim bildinga „Epik adventur“ otišla je korak dalje i zainteresovanim korisnicima pružila je razne aktivnosti. Svaka firma može sama da osmisli program svog tim bildinga, naravno u okviru mogućnosti agencije, koja brine o lokaciji, razdaljini željenih mesta za obilazak i vremenskom ograničenju.

Pored organizovanih šetnji po stazama Fruške gore, na mestima koje su pravi izbor za uživanje, tim bildinzi su obogaćeni i drugim aktivnostima, kao što su zip lajn, streličarstvo, streljaštvo, slek lajn, a s obzirom na to da je poznato da se u Vojvodini velika pažnja poklanja pripremanju hrane u programu je i takmičenje u kuvanju kotlića. Pored vrhunske zabave, klijentima agencija priredi i pravi gastronomski užitak.

– Opredelili smo se za Frušku goru, jer je blizu Beograda i savršena je da se ovde provede ceo dan. Gde god da se okrenete, Fruška gora jednostavno pruža prelepe lokacije, vidikovce, poglede na vinograde i ostala bogatstva. Tim bildinzi se uglavnom organizuju radnim danima, tako da tada ni nema toliko ljudi na Fruškoj gori i samim tim je mirnije i uživanje je zagarantovano – rekla je Olga Simić, menadžerka jedne softverske kompanije iz Beograda.

Njeni saradnici imali su organizovan celodnevni program, počevši od obilaska Sremskih Karlovaca, do raznih aktivnosti na Stražilovu, kao što su streličarstvo, streljaštvo, penjanje veštačke stene i društvene igre.

– Većina nas nije nikada imala prilike da ovako detaljno upozna Sremske Karlovce, a ovaj gradić ima toliko istorijskih odlika. Obišli smo dve vinarije, upoznali se sa meštanima, a potom smo otišli do Planinarskog doma „Stražilovo“ gde smo uživali do kraja dana i imali smo priliku da se oprobamo u raznim aktivnostima. Može se reći da smo taj dan samo „načeli“ Frušku goru i obišli smo jedan mali deo, ali bar nam je blizu i uvek možemo da se vratimo i odemo na drugu lokaciju – istakla je Olga Simić.

Druženja na Fruškoj gori idealna su za jednodnevni program, jer većina kompanija koja dolazi iz Beograda, Novog Sada i okoline, nekada jednostavno nema na raspolaganju dva dana za odlazak na dalju destinaciju. Za jedan dan na Fruškoj gori može toliko toga da se uradi i vidi, a da se opet na kraju dana svi osećaju odmorno i zadovoljno jer su vreme proveli u prirodi i na atraktivnim, mirnim lokacijama. Na Fruškoj gori su se tako, pored domaćih kompanija, lepo proveli i gosti iz Bosne i Hercegovine, Albanije i drugih okolnih zemalja, kao i iz Belgije, Francuske, pa i dalekog Tajvana. Niko ne ode ravnodušan odavde i svi imaju želju da se vrate.

Avanture za najmlađe

Pored tim bildinga, priliku da se lepo provedu imaju i najmlađi. Organizovanjem jednodnevnih izleta na nekoj od lokacija na Fruškoj gori, pored edukativnih šetnji, deca mogu da se oprobaju u streličarstvu, orijentiringu i snalaženju u prirodi, kao i zip lajnu, koji je njima i najzanimljiviji. Sa decom rade iskusni profesionalci, koji brinu pre svega o bezbednosti, a potom i da najmlađi dožive nezaboravan provod. 

   Kristina Bugarski

Autor:
Pošaljite komentar